Piata debitorilor din Romania este mare si neacoperita

Piata debitorilor din Romania este mare si neacoperita

Firmele existente pe piata se asteapta la o triplare a numarului competitorilor in urmatorii doi ani. Teoretic, orice firma de avocatura poate deveni una (si) de colectare. Se anticipeaza ca vor veni firme de credit management multinationale, dar si multe dintre cele care au deja ani buni de experienta in tarile vecine, ex-socialiste, unde piata de colectare are un avans de sase-sapte ani fata de Romania. In acest moment lucreaza in firmele de credit management aproximativ o mie de colectori.

 Marile companii au si ele propriul departament de colectare. La fel si bancile. Numarul total al colectorilor de creante ar putea fi estimat, cu tot cu inspectorii de la stat, la maximum 5.000 de persoane. Daca insumezi numarul anunturilor de angajare pe postul de colector, zilnic sunt afisate pe site-urile de recrutare online o suta de cereri. Cresterea angajarilor in urmatorii ani va fi proportionala cu cea a firmelor de profil.

Numele postului insa nu pare sa capteze interesul candidatilor. Baietii sunt primii care fug dupa ce vad care-i treaba. “Asociaza profesia cu telefonistele, cand afla ca trebuie sa stea de vorba la telefon cu debitorii o buna parte din programul de lucru – explica directorul general Adrian Boghiu de la KSI Kasolvenzia Endeks Romania. Asa se explica si de ce sunt mai multe fete in aceasta meserie.” De la interlocutorii nostri aflam si alte cauze ale ponderii majoritar feminine in profesia de colector. Vocea feminina are mai mult succes, nu numai pentru ca tonul este mai placut, ci si pentru ca este asociata cu o persoana mai delicata, cu care se poate coopera fara temere.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole