Petrecerea surpriza

Petrecerea surpriza

Cu siguranta, intentia ta de a organiza o petrecere surpriza va fi apreciata de catre sarbatorit, dar pentru a avea un succes deplin in misiunea pe care ti-ai intelemintasumat-o, iata o serie de linii directoare care se pot dovedi a fi extrem de utile:

1. Pastreza secretul. Pentru a organiza cu succes o petrecere surpriza trebuie sa te asiguri, in primul rand, ca nicun zvon in legatura cu aceasta nu va ajunge la urechile „victimei”.  In acelasi timp, ai grija ca toate persoanele carora le dezvalui intentiile tale sa fie apte de a pastra taina.

2. Asigura-te ca ai la dispozitie destul timp. O astfel de petrecere necesita un spirit organizatoric veritabil si un plan amanuntit. Asa ca pentru a nu-ti face zilele amare si a nu ajunge sa regreti ca ti-ai asumat un astfel de rol, incepe din timp toate pregatirile. Astfel, in marea zi nu vei fi prea obosita pentru a te bucura la maxim de moment.

3. Alege o tema. Petrecerea va fi mult mai animata. Daca esti insa in pana de idei, nu te nelinisti pentru ca la un simplu search pe Internet vei descoperi o multime de solutii care de care mai haioase. Tina cont insa atunci cand alegi tema petrecerii nu de interesele tale, ci, in special de cele ale „invitatului de onoare”, de pasiunile sau varsta sa, dar si de numarul de persoane pe care ai de gand sa le inviti sau de anotimp.

4. Selecteaza cu atentie culorile. Ai grija ca acestea sa reflecte tema aleasa si sa nu intre in discordanta unel cu altele. Doar nu vrei sa le distrugi retina invitatilor tai.

5. Stabileste bugetul si respecta-l, daca nu vrei sa fii tu cea care sa aiba o surpriza (neplacuta, bineinteles) la final. Pe de alta parte insa, chiar daca nu dispui de sume mari de bani pe care sa le investesti in fericirea altora, nu te lasa infranta de aceste obstacole materiale si cauta solutii alternative, creative, care sa te ajute sa aduci un zambet pe fata celor dragi. De pilda, beculetele de la Craciun le poti folosi si acum pentru a crea un joc interesant de lumini. De asemenea, poti sa pui lumanari in pahare, tot pentru a da nastere unei atmosfere relaxate. Cateva perne aruncate neglijent vor intregi si ele decorul. Bineinteles, solutiile pe care le alegi trebuie sa se muleze pe tema selectata.

6. Trimite invitatiile cu cel putin patru saptamani inainte. Ai grija totodata ca cei invitati sa confirme sau nu prezenta la petrecere pentru a nu te trezi in situatia in care afli cu jumatate de ora inainte de sosirea sarbatoritului ca doar cinci persoane vor participa. In plus, procedand astfel le vei da ocazia tuturor sa-si ajusteze programul si nu vor aparea suprapuneri cu alte evenimente. Ai grija ca atunci cand trimiti invitatia  ( prin mail sau Posta) sau cand ii suni pe oameni sa mentionezi si tema petrecerii, pentru a se putea imbraca in consecinta.

7. Creeaza un album in care sa se gaseasca incorporate toate amintirile din ziua respectiva, dar si din cele care au precedat-o. In plus, roaga-i pe invitati sa scrie cateva randuri sau pune-le la dispozitie cateva aparate de fotografiat cu care sa imortalizeze anumite momente de la aceasta ocazie speciala.

8. Decide-te asupra meniului si ai grija sa prepari sau sa comanzi cu atentie toate felurile de mancare. Ceea ce ar trebui sa te mai preocupe este ca si prezentarea mancarurilor sa fie una atragatoare si in armonie perfecta cu tema aleasa. De exemplu, daca ai ales sa dai o petrecere intitulata „Visul asiatic”, ar fi complet gresit sa servesti mici si cozonac.

9. Cauta cativa complici. Astfel, vei primi un ajutor de nadejde, care te va scoate din aproape orice incurcatura. Pentru ca lucrurile sa se desfasoare cat mai normal posibil, traseaza pentru fiecare din ajutoarele tale sarcini pe care ar trebui sa le duca la bun sfarsit. Apoi monitorizeaza-le prestatia si ofera-le ajutor suplimentar in cazul in care au nevoie. Ai grija insa sa nu te transformi intr-un dictator, pe care nimeni sa nu-l mai suporte si pe care sa-l lase balta cu cateva zile inainte de petrecere, drept rasplata.

10. Acopera-ti urmele si incearca sa minti cu gratie, pentru ca sarbatoritul sa nu-si dea seama de planul tau ascuns. Mai ales daca este vorba de o persoana apropiata tie si cu care eventual locuiesti si in aceeasi casa (sot, copil, sora etc.) va trebui sa gasesti niste explicatii rezonabile pentru drumurile lungi si dese pe care le faci de la o vreme. Prin urmare, ai grija ca respectiva persoana in a carei cinste petrecerea este data sa nu banuiasca nimic.

11. Nu uita sa te distrezi. In ziua cea mare, dupa toate forfota si toate schemele tale elaborate datorita carora ai planuit si organizat o petrecere surpriza minunata, nu uita sa te relaxezi si sa te simti bine. Acum nu mai este timp pentru griji suplimentare, ci a venit momentul in care sa te bucuri alaturi de toti ceilalti de reusita operatiunii pe care ai orchestrat-o.


Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole