Pastrarea locului de munca in timpul recesiunii

Pastrarea locului de munca in timpul recesiunii

Se vorbeste foarte mult despre recesiune in ultimul timp si despre efectele sale asupra companiilor, dar mai ales asupra angajatilor. Iata ce poti face pentru a-ti pastra slujba chiar si in aceste timpuri grele.loc-de-munca
Cel mai bine este sa incepi chiar acum!
1.Intareste-ti aptitudinile. Cand multe companii de succes dau faliment, se pot gasi foarte usor noi angajati foarte bine pregatiti. Mergi la cursuri de specializare si asigura-te ca seful tau stie ca esti cea mai potrivita persoana pentru postul respectiv.
2.Fii un angajat valoros. Arata-le tuturor ca esti calificata si suficient de bine pregatita si pentru alte joburi. Specializarile multiple constituie secretul unui angajat care lucreaza intr-o companie foarte mare.

3.Pastreaza oportunitatile. Mentine contactul si ajuta-i pe cei ce lucreaza in acelasi domeniu cu tine. Pentru increderea in propriile tale forte este bine sa stii ca oricand iti poti gasi un alt loc de munca daca actualul nu mai prezinta siguranta.
4.Nu te plange. Intotdeauna angajatii veseli si cei care muncesc mult vor fi mai apreciati decat cei care se plang in fiecare zi managerului. In concluzie, seful tau poate considera ca iti face un bine dandu-te afara deoarece oricum nimic nu-ti convenea atunci cand venea vorba de task-urile zilnice sau de relatiile cu colegii.
5.Redu cheltuielile. Daca te ocupi de resursele financiare ale firmei, cel mai bine este sa gasesti metode eficiente prin care sa faci economie. Astfel seful te poate privi ca pe un adevarat erou si te va aprecia deoarece va sti ca te preocupa bunastarea firmei sale.
6.Fii vizibila. Este momentul sa iesi in evidenta si sa uimesti pe toata lumea cu performantele tale. Intareste-ti buna reputatie, vino cu idei inovatoare si fa-te remarcata prin orice mijloace. Nu este momentul sa fii modesta si lauda-te cat poti de mult cu realizarile tale.
7.Preia initiativa. Nu fi persoana care doar executa ceea ce i se cere. Verifica ce task-uri sunt nerezolvate si ofera-te voluntar pentru indeplinirea lor.
8.Fii pregatita. Reinnoieste-ti CV-ul si gandeste-te serios la posibilitatea inceperii unei noi cariere. Chiar daca in acest moment nu ai motive sa crezi ca iti vei pierde jobul, cel mai bine este sa fii pregatita pentru orice situatie.

Articolul precedentPastilele de slabit
Articolul următorTipuri de atentie

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole