Norah O’Donnell

Care este valoarea netă și salariul lui Norah O’Donnell?

Norah O’Donnell este o jurnalistă americană de tipar și de televiziune, care are o netă de 22 de milioane de dolari. Pentru munca ei la CBS, Nu va câștiga un salariu anual de 8 milioane de dolari. O’Donnell este prezentatorul actual al CBS Evening News și corespondent pentru „60 Minutes”. Ea este, de asemenea, gazda înlocuitoare pentru emisiunea de duminică dimineață de la CBS Face the Nation.

Tinereţe

Norah Morahan O’Donnell sa născut la Washington, DC pe 23 ianuarie 1974. Este fiica lui Noreen Bernadette O’Kane și a lui Francis Lawrence O’Donnell, care a fost medic și ofițer în armata SUA. Ambii părinți sunt de origine irlandeză și au rădăcini în Derry, Belfast și Donegal. Aceasta înseamnă că descinde de ambele părți ale graniței irlandeze. Bunicii ei erau imigranți irlandezi. Bunica ei a locuit ilegal în SUA timp de 16 ani.

Când Norah avea trei ani, sa mutat cu familia în San Antonio, Texas. Ea a petrecut doi ani în Seul, deoarece tatăl ei a fost desemnat să lucreze acolo. De asemenea, familia a petrecut ceva timp în Germania. Norah și-a introdus pentru prima dată degetele de picioare în lumea radiodifuziunii la vârsta de 10 ani, când a început să dea lecții video de limba engleză pentru Institutul de Dezvoltare Educațională din Coreea. Când tatăl ei a terminat perioada petrecută în Coreea, familia sa mutat înapoi în San Antonio. O’Donnell a absolvit liceul Douglas MacArthur în 1991. În 1995, Norah a obținut o licență în filosofie și o diplomă de master la Georgetown University în studii liberale în 2003.

Carieră

Norah și-a început cariera, O’Donnell, ca scriitoare, acoperind Congresul pentru ziarul „Roll Call”. Ea a continuat să-și petreacă următorii doisprezece ani ai carierei la NBC. Ea a devenit comentator pentru NBC News Today Show, precum și corespondent șef la Washington pentru MSNBC și corespondent la Casa Albă pentru NBC News. Ea a contribuit ca prezentatoare pentru MSNBC Live și ca prezentatoare de știri rotative la Weekend Today. Rapoartele ei au fost difuzate pe NBC Nightly News, Dateline NBC, The Today Show și MSNBC. Ea la înlocuit și pe Chris Matthews la Hardball cu Chris Matthews și a găzduit împreună cu Parada de Ziua Sf. Patrick din New York din 2007 pe WNBC.

Getty

Ea a început să-și facă trecerea la CBS în 2011, cu înlocuirea lui Scott Pelley la CBS Evening News pe 10 octombrie 2011. De atunci a înlocuit-o pe Pelley de mai multe ori. În 2011 și 2012, O’Donnell a fost corespondentul șef al Casei Albe. În toamna lui 2012, Norah a fost numită co-prezentatoare a „CBS This Morning”.

Susan Zrinsky, președintele CBS News, anunțat în mai 2019 că O’Donnell a fost numit prezentator și redactor-managing al CBS Evening News. De asemenea, a fost anunțat că O’Donnell va fi prezentatorul principal al evenimentelor politice de pe rețea și corespondent pentru „60 Minutes”. Ultima transmisie a lui Norah a CBS This Morning a fost pe 16 mai 2019. Apoi a devenit a treia femeie (după Connie Chung și Katie Couric), care a servit ca prezentatoare pentru noaptea de săptămână a CBS Evening News.

Laude

Norah a câștigat un Emmy în 2008, ca parte a echipei NBC News Election Night pentru acoperire în direct remarcabilă a unei povești de știri de ultimă oră – Formă lungă. Ea a câștigat un alt Emmy la categoria Raport de investigație remarcabil într-o știri în 2018 pentru reportajul „Asalt sexual în Academia Forțelor Aeriene” pentru CBS This Morning. O’Donnell petrecuse șase luni investigând raportul. Mai târziu în acel an, povestea a primit o mențiune de onoare pentru Premiul Edgar Allen Poe de la Asociația Corespondenților Casei Albe.

O’Donnell a fost numită una dintre cele mai puternice 100 de femei din Washington de către Washingtonian Magazine și a fost, de asemenea, desemnată în Top 100 de irlandezi americani al Irish American Magazine. O’Donnell a fost onorată cu premiul Sigma Delta Chi pentru acoperirea știrilor de ultimă oră pentru povestea ei „DC In Crisis”, care a fost difuzată în noaptea atacurilor din 11 septembrie 2001 la „Dateline NBC”.

Viata personala

O’Donnell este căsătorită cu restauratorul DC Geoff Tracy. Cei doi s-au cunoscut când erau boboci care frecventau împreună Universitatea Georgetown și s-au căsătorit în iunie 2001. Au gemeni, Grace și Henry, și o fiică pe nume Riley. Familia împarte timpul între Washington DC și Upper West Side din New York. O’Donnell și Tracy au făcut o carte de bucate pentru părinți în 2010, numită „Baby Love: Healthy, Easy, Delicious Meals for Your Baby and Toddler”.

Related Articles

Ultimele articole