Nelly

Care este valoarea netă a lui Nelly?

Nelly este un rapper, actor și antreprenor american care are o netă de 8 milioane de dolari. A izbucnit în scenă cu albumul „Country Grammar” în 2000, care în cele din urmă sa vândut în peste 10 milioane de copii în întreaga lume și este cel mai bine vândut album al său până în prezent.

Tinereţe

Nelly sa născut Cornell Iral Haynes Jr, pe 2 noiembrie 1974, în Austin, Texas. Când sa născut Nelly, tatal lui era în Forțele Aeriene. Părinții lui au divorțat când el avea șapte ani și sa mutat în St. Louis, Missouri. Când Nelly era adolescent, și-a format prima trupă, St. Lunatics, cu prietenii Ali, Murphy Lee, Kyjuan și Slo’Down și fratele său vitreg City Spud. Adolescenții au avut succes la nivel local în 1997 cu single-ul „Gimme What Ya Got”. Nelly a decis că este timpul să-și lanseze cariera solo după ce St. Lunatics nu au obținut un contract de discuri.

Carieră

În 1999, Nelly a semnat un contract de înregistrare cu Universal Music. În anul următor, și-a lansat albumul de debut „Country Grammar”. Acest album rămâne cel mai bine vândut album al lui Nelly până în. Single-uri lansate în sprijinul albumului, inclusiv „Ride Wit Me” și „Country Grammar”, ambele fiind hituri din Top 10. Al doilea album al său, „Nellyville”, a fost lansat în iunie 2002. Acest album a inclus numărul total. unu „Dilemma” și „Hot in Here”. Nelly a lansat albumul „Sweat and Suit” în 2004 și Sweatsuit în 2005. Cel de-al cincilea album de studio al lui Nelly, „Brass Knuckles”, a fost lansat în septembrie 2008. În 2010, Nelly a lansat albumul „5.0” .

Nelly a câștigat premiile Grammy în 2003 și 2004 și a avut un rol secundar în filmul remake din 2005 „The Longest Yard”, alături de Adam Sandler și Chris Rock. În 2008-2009, Nelly a apărut în patru episod din „CSI: NY”. Din 2013 până în 2016, Nelly a apărut în 39 de episod ale emisiunii parodie de televiziune reality „Real Husbands of Hollywood” la BET.

Nelly a lansat „Celebrity Sweat” un DVD de fitness, în toamna lui 2010.

Nelly trebuia să cânte integral albumul său de debut Country Grammar la Festivalul de Muzică Bonnaroo 2020 din Tennessee, dar festivalul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Are două linii de îmbrăcăminte, Vokal și Apple Bottoms.

În iulie 2020, Nelly sa alăturat lui Brad Paisley și altor interpretări pentru a susține un concert prietenos cu Covid-19 la Hollywood Park Amphitheater din orașul său natal, St. Louis. Persoanele cu bilete la concert conduc în parcarea amfiteatrelor cu maximum patru persoane per mașină și distanță între alte mașini pentru zone individuale de siguranță desemnate.

Greg Doherty/Getty Images

Probleme legale

În aprilie 2015, autobuzul de turneu al lui Nelly a fost oprit de către Tennessee Highway Patrol. Unul dintre ofițeri a spus că a simțit miros de marijuana la bordul autobuzului. Autobuzul a fost percheziționat, iar ofițerii au găsit marijuana, accesorii pentru droguri, mai multe arme de mână și ceea ce credeau ei a fi metanfetamina. Nelly a fost arestată și trimisă la închisoarea județului. A fost eliberat pe cauțiune. El a fost acuzat de deținere de droguri și alte acuzații minore. Acuzația de infracțiune a fost renunțată după ce sa stabilit că ofițerii de substanțe găsite în autobuzul de turism al lui Nelly nu erau metanfetamina. Nelly a pledat vinovată pentru deținere contravențională de marijuana și accesorii pentru droguri în decembrie 2015.

IRS a plasat un drept fiscal de 2,4 milioane de dolari împotriva lui Nelly pentru taxele neplătite în 2016.

Nelly a fost arestată la Washington, lângă Seattle, în toamna anului 2017, sub suspiciunea de viol, după ce o femeie a raportat că el a invitat-o ​​​​în autobuzul său de turism mai devreme în acea zi și a violat-o. Nelly a fost arestată și trimisă la închisoare. A fost eliberat din arest, iar acuzațiile au fost renunțate.

Earl Gibson III/Getty Images

Viata personala

Nelly a început să se întâlnească cu actrița, modelul și fosta Shantel Jackson a lui Floyd Mayweather Jr. în 2014.

Nelly este, de asemenea, un filantrop care conduce fundația nonprofit 4Sho4Kids. În martie 2003, el a început o campanie pentru a educa afro-americanii și alte minorități cu privire la necesitatea transplanturilor de măduvă osoasă. De asemenea, a încercat să convingă mai mulți oameni să se înregistreze ca donatori de măduvă osoasă după ce sora lui Jackie a fost diagnosticată cu leucemie. Sora lui a murit în martie 2005.

Din 2006, Nelly a găzduit St. Louis’ White and Black Ball pentru a strânge bani pentru burse. Acestea burse i-au permis lui Nelly să trimită copiii la facultate în fiecare an de atunci.

Nelly a stabilit o bursă numită după Michael Brown, care a fost împușcat și ucis de poliție în Ferguson, Missouri, pe 9 august 2014.

Nelly a jucat Main Event la World Series of Poker din 2007. De asemenea, a jucat The PokerStars European Poker Tour și PokerStars Caribbean Adventure.

În 2010, Nelly a filmat un anunț de serviciu public pentru campania Tackle Hunger sponsorizată de organizația nonprofit Do Something. În PSA, Nelly ia provocat pe adolescenți să lupte împotriva foametei strângând un milion de lire sterline de mâncare pentru sezonul sărbătorilor pentru familiile nevoiașe.

În 2011, Nelly și Colegiul Vatterott au lucrat împreună pentru a fonda Institutul Ex’treme By Nelly, care este o școală de producție muzicală în inima orașului St. Louis.

Imobiliare

Nelly deținea o casă cu cinci dormitoare, patru băi și jumătate, o casă în stil ranch de 2.679 de metri pătrați, care a fost prezentată pe MTV Cribs în 2002. Casa a fost construită în 1972 și situată lângă Hidden Valley Country Club din suburbia St. Louis din Eureka. , Missouri. El a vândut casa în iunie 2010 pentru 740.158 USD.

Related Articles

Ultimele articole