Munca si sex

Munca si sex

Oamenii fac ore suplimentare pentru a compensa frustrarile de natura intima, atesta un studiu universitar realizat in Germania.Va simtiti stresat? Va luati mereu noi angajamente? Daca ati raspuns afirmativ la ambele intrebari, ar fi bine sa va analizati atent viata sexuala, sustin cercetatorii germani de la universitatea din Göttingen.

Faptul ca lipsa unei activitati sexuale constante duce la cresterea nivelului de stres este cunoscut de mult. Cercetatorii germani au mers mai departe, analizand frustrarile sexuale si au ajuns la concluzia ca este vorba despre o problema ce nu trebuie subestimata.

Acumularea frustrarilor de acest tip poate distruge iremediabil viata unui cuplu, antrenandu-i pe parteneri intr-o spirala in care munca devine preocuparea principala, iar raporturile intime dispar.

Cu cat au mai putin parte de sex, cu atat oamenii isi cauta mai mult de lucru, afirma cercetatorii, pe baza rezultatelor unui sondaj la care au participat 32.000 de barbati si femei.

Practic, persoanele care resimt lipsa unei vieti intime satisfacatoare cauta sa-si ascunda frustrarile prin implicarea in tot felul de alte activitati, cum ar fi munca sau asumarea de sarcini de natura sociala, spune Ragnar Beer, conducatorul acestui studiu.

Echipa sa a descoperit ca aproximativ 35% dintre barbatii si femeile care fac dragoste doar o data pe saptamana muncesc mai mult pentru a compensa frustrarile de natura intima.

In cazul celor care nu mai simt niciun interes pentru partenerul de viata si au renuntat la a mai face sex cu acesta, procentul celor care-si cauta refugiul in alte activitati este de 45%, in cazul barbatilor, si 46% – in cel al femeilor.
Un cerc vicios
Compensatia prin satisfactii profesionale nu este insa o solutie. Dimpotriva, in acest mod problemele nu fac decat sa se agraveze si sa intre intr-un cerc vicios, avertizeaza profesorul Beer.

Cei care ajung sa fie obsedati de munca au, evident, mai putin timp liber, astfel ca oportunitatile de a face sex se reduc si ele. In consecinta, frustrarile devin si mai acute. „Frustrarile sexuale nu iti permit sa gasesti o cale de a combate stresul”, observa cercetatorul german.

„Metoda cea mai la indemana de a masca frustrarile sexuale este aceea de a-ti asuma o sarcina solicitanta, cum ar fi aceea de a te implica in conducerea unui club oarecare. Din aceasta cauza, timpul petrecut alaturi de partener se reduce, fapt ce afecteaza negativ satisfactia sexuala. Pe neobservate, frustrarile devin cronice.”

RETETA FERICIRII
2 – „numarul magic”

Vestile sunt imbucuratoare pentru cei care fac sex macar de doua ori pe saptamana. Potrivit studiului german, persoanele din aceasta categorie sunt multumite de viata lor si nu vor sa munceasca in plus. Doar un procent neinsemnat, de 5%, isi cauta activitati care sa le completeze viata.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole