Modelele de la Cluj Fashion Week nu s-au putut duce acasa din cauza norului d e cenusa

Modelele de la Cluj Fashion Week nu s-au putut duce acasa din cauza norului d e cenusa

Cluj Fashion Week s-a încheiat ieri. Pentru un festival de modă aflat la o prima ediţie, şi de criză pe deasupra, scăpările de organizare au fost trecute cu vederea de către participanţi.

Vremea frumoasă a ţinut cu cei prezenţi la evenimentmodelele-de-la-cluj-fashion-week-nu-s-au-putut-duce-acasa-din-cauza-norului-d-e-cenusa care au aşteptat câteva ore bune, în aer liber sau în holurile hotelurilor unde au fost cazaţi, sosirea autocarelor. Firma cu care organizatorii CFW încheiase contract  a profitat de închiderea aeroporturilor şi a vânat un câştigat mai „gras”, abandonând înţelegerea şi alegând să onoreze comenzile externe.Plata înainte

În acest context, s-a încercat contactarea altei firme care a acceptat să meargă spre Bucureşti, cu două autocare şi un microbuz, contra unei sume duble faţă de cea stabilită iniţial de către organizatori. Contravaloarea cursei, 2.500 de euro, ar fi trebuit achitată înainte de realizarea cursei. După mai bine de şapte ore de negocieri, amânări şi nervi, modele şi invitaţi s-au văzut urcaţi în maşini, nu pentru mult timp, însă, ci doar cât a durat drumul între două hoteluri clujene, unde au fost opriţi de către transportatorii care îşi aşteptau plata.

„A fost un moment deosebit de penibil pentru că, într-un timp atât de scurt, nu puteam face rost de o sumă atât de mare”, a spus Alin Gălăţescu, directorul artistic al festivalului.

Călătorie plătită de designeri

Salvarea modelelor, a jurnaliştilor acreditaţi la eveniment şi a invitaţilor a venit din partea a doi dintre designerii prezenţi la prima ediţie a CFW. Anca Ciataraş a fost „zâna bună a modelelor”, în timp ce la invitata de onoare a festivalului, Diane Pernet, şi echipa ei s-a gândit Cristina Bâtlan (Cristhelen B).

La startul ediţiei princeps a festivalului de modă de la Cluj s-au aliniat 28 de designeri din România, Austria, Franţa, Ungaria, Coreea şi Grecia. Numărul total al participanţilor a fost, potrivit organizatorilor, de 400 de persoane.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole