Michael McDonald

Valoare netă Michael McDonald:  Michael McDonald este un cântăreț și compozitor american care are o avere netă de 50 de milioane de dolari. El este cel mai bine cunoscut pentru că a făcut parte din trupele The Doobie Brothers și Steely Dan, precum și pentru cariera sa solo în plină expansiune. Michael McDonald a câștigat de cinci ori premiul Grammy.

Primii vieți: Michael McDonald sa născut în Ferguson, Missouri, o suburbie a St. Louis, la 12 februarie 1952. A urmat cursurile McCluer High School unde a cântat în trupe locale precum Mike and the Majestics, Jerry Jay and the Sheratons și Breasla. A fost descoperit în timp ce cânta într-o trupă numită Blue și în 1970 sa mutat la Los Angeles pentru a urma o carieră în muzică.

Steely Dan: În 1974, McDonald a devenit membru al trupei de turnee a lui Steely Dan, cântând principal și backing vocals. A devenit unul dintre numeroși membri adjuncți în studio ai trupei și a oferit vocale pe piesele albumului Steely Dan „Katy Lied”, lansat în 1975. A apărut pe două albume ulterioare, „The Royal Scam” din 1976 și „Aja” din 1977. „, și a cântat tastaturi pe unele piese. El a continuat să fie vocalist de rezervă pentru trupă prin lansarea lor din 1980 „Gaucho”. În 2006, Michael sa alăturat lui Steely Dan în turneul lor de vară, atât ca deschidere, cât și cât. ca parte a trupei.

Frații Doobie: În 1975, McDonald a fost recrutat de trupă rock The Doobie Brothers. El a fost angajat inițial ca înlocuitor temporar al vocalistului lor principal, Tom Johnston, după ce acesta sa îmbolnăvit într-un turneu, dar munca lui McDonald a fost atât de reușită în care l-au păstrat ca membru cu normă întreagă. McDonald a cântat vocea principală pentru multe dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei, cum ar fi hiturile „Takin’ It to the Streets”, „Real Love”, „Little Darling”, „It Keeps You Runnin’”, „Minute by Minute”. ” și „What a Fool Believe”, care a devenit single-ul numărul 1 în SUA. În același timp, a apărut ca vocalist de sesiune și clavipier pentru mulți artiști care au fost populari la acea vreme, inclusiv Kenny Loggins, Toto și Bonnie Raitt. McDonald o melodie co-scris „

După ce Frații Doobie s-au despărțit pentru prima dată în 1982, McDonald sa reunit ca artistul invitat cu trupa de mai multe ori după ce s-au împărțit. În 2010, McDonald a apărut pe cel de-al 13-lea album de studio al trupei, „World Gone Crazy” din 2010. În martie 2014, a apărut alături de ei pe un nou album cu cei mai mari hituri ale carierei de 40. de ani a lui Doobies. Albumul se numea „SouthBound” și a fost lansat în noiembrie 2014, marcând al 14-lea album de studio al trupei.

Cariera solo:După ce sa încheiat primul său album „If That’s What It Takes”. Albumul conține hiturile „I Keep Forgettin’ (Every Time You’re Near)” și „I Gotta Try”. El a continuat să colaboreze cu alți artiști în această activitate, co-scriind hit-ul lui Van Halen din top-20 „I’ll Wait” în 1984. În 1985, a lansat al doilea album de studio „No Lookin’ Back”. Pentru prima dată în cariera sa solo, el a coprodus și fie co-scris, fie scris solo toate piesele. Piesa de titlu a fost un succes minor, scrisă de Kenny Loggins. Până în 1986, albumul „No Lookin’ Back” a avut un mic succes, dar McDonald a avut un succes uriaș odată cu lansarea single-ului „Sweet Freedom”. În 1990, McDonald a lansat un treilea album de studio, „Take it to Heart”. În 1991, a lansat un duet cu Aretha Franklin, „Ever Changing Times”, ca single. În 1990, McDonald a lansat un treilea album de studio, „Take it to Heart”. În 1991, a lansat un duet cu Aretha Franklin, „Ever Changing Times”, ca single.

În 1999, McDonald a înregistrat piesa „Eyes of a Child”, o baladă comică scrisă de Trey Parker pentru genericul final al piesei „South Park: Bigger, Longer & Uncut”. A apărut și la „30 Rock” și „The Young and cel nelinistit.” În 2003, McDonald a câștigat două premii Grammy pentru albumul său „Motown”, un tribut adus muzicii Motown. În 2004, a fost lansat „Motown 2”. În 2008, a lansat un alt album de cover-uri, „Soul Speak”. În 2013, McDonald a soluționat în afara instanței un proces de încălcare a contractului cu Warner Music pentru plata insuficientă a redevențelor pentru vânzările online. Anul următor, Michael a fost co-titul unui turneu din SUA cu trupa rock Toto. În 2017, a făcut echipă din nou cu Kenny Loggins pe cântecul lui Thundercat „Show You the Way” de pe albumul „Drunk”. Mai târziu în acel an, McDonald și-a lansat cel de-al 10-lea album de studio, „Wide Open”. În 2018, a apărut ca vocal invitat pe coperta lui Barbara Streisand pentru „What the World Needs Now”.

El a primit cinci premii Grammy, inclusiv cea mai bună interpretare R&B a unui duo sau grup cu voce pentru „Yah Mo B There” în 1984, Cântecul anului pentru „What a Fool Believes” și Discul anului pentru „What a Fool”. Crede”. De-a lungul carierei sale, a lucrat cu artiști Jack Jones, Van Halen, Patti LaBelle, Carly Simon și Bonnie Raitt.

Viața personală: El este căsătorit cu soția Amy Holland din 1983. Au doi copii împreună, Dylan (n. 1987) și Scarlett, născută în 1991. McDonald și Holland locuiesc în Nashville, Tennessee.

Related Articles

Ultimele articole