Michael Johnson

Valoare netă Michael Johnson: Michael Johnson este un sprinter american pensionat, care are o avere netă de 12 milioane de dolari. De-a lungul carierei lui Johnson, el a câștigat patru medalii de aur olimpic și opt medalii de aur la Campionatele Mondiale. A deținut cândva recordurile mondiale și olimpice pentru probele de 200 de metri și 400 de metri, precum și recordul mondial la 300 de metri.

Datorită versatilității și consistenței sale, Michael este în general considerat unul dintre cei mai buni sprinteri din istoria atletismului. El este singurul sportiv masculin care a câștigat proba de 200 de metri, cât și cea de 400 de metri la aceleași Jocuri Olimpice. De asemenea, este singurul sportiv masculin care și-a apărat cu succes titlul la proba de 400 de metri. Alături de Carl Lewis, el deține cele mai multe medalii de aur olimpice câștigate de orice alergător.

Johnson este, de asemenea, văzut ca o anomalie în lumea alergării datorită tehnicilor sale neconvenționale de sprint. A făcut pași relativ scurt și a alergat cu o poziție verticală rigidă și a obținut un mare succes. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului.

Viața timpurie: Michael Duane Johnson sa născut pe 13 septembrie 1967 în Dallas, Texas.

Carieră: Johnson a apărut pentru prima dată la Campionatele Mondiale de la Tokyo în 1991. A câștigat primul său titlu mondial câștigând cursa de 200 de metri, învingându-l pe Frankie Fredericks. Următoarea sa misiune a fost să participe la Jocurile Olimpice de vară din 1992, dar a întâmpinat o problemă înainte. Atât el, cât și agentul său au contractat otrăvire alimentară în Spania, ceea ce a dus la o pierdere semnificativă în greutate și forță pentru Michael. Acest lucru ia afectat performanța la Jocurile Olimpice. Deși a fost considerat favorit pentru a câștiga proba de 200 de metri, sa clasat pe locul șase în semifinale și nu a reușit să ajungă în finală. Cu toate acestea, a concurat cu echipa de ștafetă de 4 x 400 de metri și a câștigat o medalie de aur.

Getty Images

Lăsând în urmă dezamăgirea Jocurilor Olimpice din 1992, Johnson a revenit cu un titlu american la proba de 400 de metri. Apoi a câștigat titluri mondiale atât la proba de ștafetă de 400 de metri, cât și la cea de 4×400 de metri. Apoi a continuat această serie de victorii pe tot anul 1995, câștigând atât probele de 200 de metri, cât și de 400 de metri la Campionatele Mondiale pentru a obține prima sa „dublă”. Aceasta a fost prima dată când cineva a atins această realizare specială în secolul al XX-lea. Apoi a câștigat proba de 4 x 400 de metri, câștigând al treilea titlu la un singur Campionat Mondial.

Până atunci, următoarele Jocuri Olimpice s-au reîntors. Acestea au fost Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, iar Michael a fost intenționat să-și arate adevăratul potențial în fața unei mulțimi de acasă. La vârsta de 28 de ani, a alergat la proba de 200 de metri în 19,66 secunde la probele olimpice, doborând un record care a rezistat timp de aproape 17 ani. Calificându-se la Jocurile Olimpice de vară, și-a stabilit obiectivul de a câștiga atât probele de 200 de metri, cât și cele de 400 de metri în acel an. Mai întâi, a cucerit titlul olimpic de 400 de metri cu un timp record de 43,49 secunde. Apoi, a doborât un alt record pentru a câștiga finala de 200 de metri. În timpul acestui eveniment final, Johnson și-a încordat un mușchi la picior, împiedicând-l să participe la evenimentul de 4 x 400 de metri.

Datorită realizărilor sale, lui Michael i-a oferit și o serie de oferte de susținere a activității. Nike a format un parteneriat cu cel mai rapid om din lume, iar Johnson a fost prezentat într-o serie de reclame de televiziune. În următorii câțiva ani, Michael a continuat să se lupte cu diverse probleme de accidentare, dar a continuat totuși să câștige titluri. În 1997, a câștigat proba de 400 de metri la Campionatele Mondiale. Probleme de accidentare au apărut din nou în 1999, deși a reușit totuși să câștige un alt titlu de 400 de metri. De date aceasta, a stabilit un nou record mondial, care a rămas neînvins până în 2016.

Michael a continuat să se lupte cu accidente în 2000, când a suferit o accidentare în timpul calificării la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, a reușit totuși să câștige medalia de aur la proba de 400 de metri. La 33 de ani, a fost cel mai în vârstă medaliat cu aur olimpic la orice competiție de pistă mai mică de 5.000 de metri.

Controverse: Johnson a trebuit să-și returneze medalia de aur pentru ștafeta 4 x 400 de metri la Jocurile Olimpice de vară din 2000, deoarece mulți dintre colegii săi au fost descalificați. Acesta a inclus pe Antonio Pettigrew, care a recunoscut că a folosit medicamente care îmbunătățesc performanța și ulterior sa sinucis.

Probleme medicale: În 2018, Michael a suferit un accident vascular cerebral, dar mai târziu a raportat că a revenit la normal.

Imobiliare: În 2017, a fost raportat că Johnson și-a listat casa din San Rafael, California, pentru 3,2 milioane de dolari. Casa se află într-un cartier bogat, lângă un club de țară, pe un teren de acru. Are cinci dormitoare și 4.500 de metri pătrați de spațiu de locuit. Alte atracții includ tavane de 10 picioare, vederi excepționale ale Muntelui Tam și un garaj pentru trei mașini. Înregistrările imobiliare arată că Michael locuia în această casă din 2001.

În 2018, a fost raportat că Johnson a cumpărat o casă în Malibu pentru 5,8 milioane de dolari. Reședința de pe malul apei oferă vederi spectaculoase ale Oceanului Pacific, 4.500 de metri pătrați de spațiu de locuit, pereți de sticlă, patru dormitoare, un bar, o cameră de familie și o sală de biliard. În exterior, există o zonă infinită și un centru spa.

În 2019, a fost raportat că Michael a listat o altă casă din județul Marin pentru 1,2 milioane de dolari. Reședința se află în Corte Madera, în zona golfului San Francisco. Construită în anii 90, această casă are 1.690 de metri pătrați de spațiu de locuit, trei dormitoare și podea din lemn de esență tare. Facilitățile suplimentare includ o bucătărie renovată și un șemineu. În exterior, există o terasă și o grădină cu un pârâu.

Articolul precedentAlana Haim
Articolul următorLes Moonves

Related Articles

Ultimele articole