Manual pentru îngrijirea calculatorului

Manual pentru îngrijirea calculatorului

 

#Nu lasa niciodata discheta în unitate, pentru ca datele pot curge din discheta si pot coroda mecanismul interior al unitatii.
#Dischetele trebuie rulate îngrijit si pastrate în suportul pentru creioane.
#Dischetele trebuie curatate si lustruite cu crema o data pe saptamâna.
#Particulele metalice microscopice pot fi îndepartate prin trecerea repetata a unui magnet puternic peste suprafata dischetei. Particulele metalice mai încapatânate pot fi scoase cu praf de curatat si detergent.
#Când dati cu crema dischetele, aveti grija ca stratul sa fie uniform. Acesta va înlesni rotatia dischetelor în unitate, ceea ce va duce la îmbunatatirea timpului de acces.
#Nu îndoiti dischetele, decât daca nu încap în unitate. Dischetele „mari” pot fi îndoite si folosite în unitati „mici”.
#Nu introduceti niciodata dischetele cu capul în jos în unitate. Datele pot cadea de pe suprafata dischetei si bloca mecanismul intern al unitatii.
#Dischetele nu pot fi copiate la Xerox. Daca doriti sa va copiati datele, pur si simplu inserati doua dischete în unitate de câte ori modificati vreun document; datele vor fi înregistrate pe ambele dischete.
#Dischetele nu trebuie introduse sau smulse din unitate daca becul rosu este aprins. Daca faceti asa ceva, datele s-ar putea deteriora si deveni neinteligibile. Daca lumina rosie nu se stinge sau clipeste intermitent, probabil va trebui sa mai introduceti câteva monede ca sa puteti folosi în continuare unitatea de discheta.
#Daca discheta este plina si mai aveti nevoie de spatiu, scoateti-o din unitate si scuturati-o viguros timp de doua minute. Astfel datele se vor comprima („data compression”) suficient ca sa mai faca loc si pentru altele.
Asigurati-va ca ati astupat în prealabil toate orificiile cu scotch, pentru a preveni pierderea datelor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole