Lonnie Johnson

Care este valoarea netă a lui Lonnie Johnson?

Lonnie Johnson este un inginer și inventator american care are o netă de 300 de milioane de dolari. Lonnie a câștigat avere și a făcut Socot Johnson invenției sale, pistolul cu apă Super. Super Soaker a fost cea mai vândută jucărie în SUA la începutul anilor 1990 și a generat până în prezent venituri de peste 1 miliard de dolari.

Tinereţe

Lonnie George Johnson sa născut în Mobile, Alabama, în octombrie 1949. Părinții lui au știut foarte devreme că Lonnie este un copil extrem de dotat. Lonnie îl ajută pe tatăl său să construiască jucării înainte de a nu mai avea scutece. Când avea doar 10 ani, Lonnie și-a construit singur un go-kart complet funcțional. Kartul a fost confiscat de poliție locală după ce a găsit-o pe Lonnie, în vârstă de 10 ani, conducând pe drum.

În 1968, Lonnie a câștigat târgul de știință de stat din Alabama, după ce a construit un robot alimentat cu aer comprimat, construit din resturi de vechituri.

După liceu, a obținut o licență în inginerie mecanică, precum și un master în inginerie nucleară de la Universitatea Tuskegee.

Începuturile carierei

După ce a absolvit facultatea, Lonnie sa alăturat Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, unde a ajutat la construirea tehnologiei pentru Stealth Bomber.

Apoi a fost recrutat de Jet Propulsion Laboratory al NASA, unde a lucrat ca inginer senior de sisteme. A fost un membru crucial al echipei de inginerie din spatele misiunii Galileo la Jupiter, al misiunii Cassini pe Saturn și al Observatorului Marte. În timpul liber, Lonnie a solicitat și a primit peste 100 de brevete.

El a fost distins cu Medalia pentru Realizări ale Forțelor Aeriene și Medalia de Laudă a Forțelor Aeriene.

Cariera antreprenorială

La un moment dat, Lonnie a decis să se aventureze pe cont propriu. Prin prima companie pe care a lansat-o, Excellatron, a dezvoltat următoarea generație de baterii reîncărcabile. Cu următoarea companie, Johnson Electro-Mechanical Systems, el a fost pionierul sistemului de conversie termo-electrochimică Johnson. Sistemul, care convertește energia termică în energie electrică prin împingerea ionilor de hidrogen prin membrane, are potențialul de revoluție a energiei solare și termice.

Lonnie Johnson prin Alamy

super-bețivan

În 1982, Lonnie încerca să construiască un nou tip de pompă de apă pentru circulația apei în frigider. Ideea lui a fost să folosească apă sub presiune în locul freonului standard pentru a pompa apă răcită în frigider.

Într-o noapte, Lonnie a conectat la chiuveta de la un prototip de pompă de căldură. În propriile sale cuvinte:

M-am întors și am împușcat chestia asta peste baie în cadă, iar jetul de apă era atât de puternică perdelele se învârteau în briza pe care o trimite. M-am gândit: „Acesta ar fi un pistol cu ​​​​apă grozav ”.

Spre deosebire de orice alt pistol cu ​​​​stropire până în acest moment, Super Soaker a fost unic deoarece folosea o pompă manuală pentru a genera presiunea aerului care poate trimite un curent concentrat de apă la 20-30 de picioare.

Lonnie ar fi comercializat Super Soaker pe cont propriu, dar nu mai avea bani în acest moment. Așa că, în schimb, a urmat un model de licență. După o criză inițială cu primul său partener de licență, Lonnie a format un parteneriat cu o companie de jucării numită Larami. Larami a pus arma în producție de masă în 1989.

Prima generație a fost numită „ Power Drencher ”, cu referire la aerul presurizat folosit pentru a direcționa apa care a trecut prin jucărie. Larami a făcut puțin pentru a promova Power Drencher, așa că vânzările au fost inexistente în 1990. În 1991, numele a fost schimbat în „ Super Soaker ” și a fost lansată o mare campanie publicitară de televiziune.

Super Soaker a fost cea mai vândută jucărie din 1991, 1992 și 1993, cu o milă. Numai în 1991, arma a generat venituri de 200 de milioane de dolari.

În primii 10 ani de producție a jucăriei, Larami a vândut peste 200 de milioane de Super Soakers și a generat venituri de peste un miliard de dolari.

Redevențe și câștiguri

De fiecare dată când unul dintre cele 200 de milioane de Super Soakers vândut, Lonnie câștigă o redevență. El a câștigat sute de milioane de dolari drept redevențe în ultimele trei decenii.

Super Soaker a devenit în cele din urmă parte a Hasbro. La un moment dat, Lonnie a dat în judecată Hasbro pentru lipsa plăților de redevențe. În cele din urmă, un judecător a fost de acord cu Lonnie și a ordonat lui Hasbro să îi plătească o sumă forfetară de 73 de milioane de dolari pentru a acoperi redevențele care ar fi trebuit plătite pe o durată de cinci ani între 2007 și 2012.

Viata personala

Lonnie și soția sa Linda au patru copii. Ei locuiesc în suburbiile Atlanta.

Lonnie deține și compania Johnson Real Estate Investments, LLC. El face parte din Consiliul de administrație al Alianței Georgia pentru Copii și este membru al consiliului de administrație al Fundației Hank Aaron „Chasing the Dream”.

El controlează peste 250 de brevete.

Articolul precedentAbby Wambach
Articolul următorKat Von D

Related Articles

Ultimele articole