Legumele verzi protejeaza ochii

Legumele verzi protejeaza ochii
 

Orele fara masura petrecute in fata calculatorului, a televizorului sau intr-un mediu poluat obosesc foarte mult ochii. Pentru a atenua efectele negative ale acestor obiceiuri, consumati alimente bogate in vitaminele A, C, E, luteina, afine, betacaroten, zinc si extract din sambure de strugure.
In cazul in care la nivelul ochilor aveti o senzatie de arsura, usturime, mancarime sau intepaturi, primele masuri pe care trebuie sa le luati sunt cele de igiena. Nu va stergeti la ochi cu mana murdara si nu folositi batista de la un ochi la altul. Va pot fi de ajutor si vitaminele A, C si E, betacarotenul, zincul si extractul din sambure de strugure.


Consumul de legume verzi protejeaza ochiiIn plus, multi cercetatori afirma faptul ca luteina continuta de toate legumele verzi protejeaza retina, putand absorbi radiatiile ultraviolete daunatoare. Iata si cateva produse naturale care va pot fi de folos:

-Vitavision – contribuie la tratarea tulburarilor de vedere, mareste acuitatea vizuala. Administrare: 2 tablete zilnic.
Pret: 27 lei.

-Aquatone Sprint Pharma – imbunatateste circulatia la nivel retinian si actioneaza asupra retinei. Administrare: 1-2 capsule/zi.
Pret: 54 lei.

-Gingo Biloba Princeps – amelioreaza fluxul sanguin la nivel retinian si periferic. Administrare: 3 capsule/zi pana in ora 15.00.
Pret: 15 lei.

-Sirop “Vedere buna” Fares – protejeaza capilarele din zona retiniana si mareste acuitatea vizuala. Administrare: copiii intre 7-12 ani – 3 lingurite/zi, copii peste 12 ani – 4 lingurite/zi, adulti – 3-4 linguri/zi.
Pret: 5,2 lei.

-Lutein Herba Vita – Inlatura senzatia de ochi obositi. Administrare: o capsula/zi.
Pret: 12,5 lei.

Oftalmic – mareste acuitatea vizuala, e util in afectiunile retiniene, retinopatie diabetica si scurgeri oculare. Administrare: o capsula de trei ori/zi doua saptamani, cu pauza 3 zile.
Pret: 13 lei.

Leacuri la indemana oricui:

-cura cu afine – 100 grame zilnic;
-cura cu spanac de 3-4 ori/saptamana;
-cura cu ulei de catina – 3 lingurite/zi;
-cataplasma seara cu decoct de telina si cu apa de argila sau cu infuzie de sulfina.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole