Larry Bird

Care este valoarea netă a lui Larry Bird, salariul și câștigurile din carieră?

Larry Bird este un jucător de baschet profesionist american pensionat și director de afaceri, care are o avere netă de 75 de milioane de dolari. El este cel mai faimos pentru că a fost membru al celor de la Boston Celtics din 1979 până în 1992 și este considerat unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai tuturor timpurilor. În timpul carierei sale, el a câștigat 26 de milioane de dolari în salariu. După ce sa retras din NBA, Larry sa angajat în ceea ce a devenit o carieră de afaceri de mare succes.

Tinereţe

Larry Joe Bird sa născut în West Baden Springs, Indiana, pe 7 decembrie 1956, din Georgia și Claude Joseph „Joe” Bird. Tatăl a fost un veteran al războiului din Coreea și are patru frați și o soră. Bird a fost crescut în orașul din apropiere, French Lick, unde mama sa a lucrat două locuri de muncă pentru întreține pe el și pe frații săi. Părinții lui au divorțat când el era la liceu, iar tatăl său sa sinucis aproximativ un mai târziu. Bird a apelat la baschet pentru a scăpa de necazurile familiilor sale. În calitate de jucător vedetă al liceului Springs Valley, a obținut o medie de 31 de puncte, 21 de recuperări și 4 pase decisive.

Cariera universitară

Bird a primit o bursă de baschet de la Universitatea Indiana în 1974, dar a avut dificultăți de adaptare și a renunțat după mai puțin de o lună în campus. Sa întors la French Lick unde a urmat cursurile Northwood Institute (acum Universitatea Northwood), înainte de a se înscrie la Universitatea de Stat din Indiana în 1975. Sa bucurat de o carieră de baschet de succes cu Indiana State Sycomores, conducând echipa pentru prima. dată la turneul NCAA. în istoria școlii în 1979. Sycomores a jucat meciul de campionat din 1979 împotriva statului Michigan, iar acel joc a avut cel mai mare rating de televiziune vreodată pentru un meci de baschet la colegiu la acea vreme, deși au pierdut. Bird a absolvit facultatea în 1979 cu o licență în educație fizică. În timpul carierei sale universitare, a înregistrat o medie de 30,3 puncte, 13,3 recuperări și 4,

Cariera profesionistă de baschet

În draftul NBA din 1978, Boston Celtics la ales pe Bird cu a șasea alegere generală. Nu li sa alăturat imediat, optând în schimb să-și încheie ultimul sezon la Indiana State. Inițial, Celtics au declarat că nu l-ar plăti pe Bird mai mult decât orice alt jucător de pe lista lor, dar agentul lui Bird, Bob Woolf, a spus că Bird va respinge orice ofertă de sub-piață pe care le-ar face. și pur și simplu va intra în draftul din 1979. În cele din urmă, după negocieri îndelungate, Bird a semnat un contract de cinci urechi și 3,25 milioane de dolari cu Celtics, ceea ce a făcut cel mai bine plătit începător din istoria sportului. la acea vreme. Nu după mult timp, în ceea ce este acum cunoscut sub numele de Regula Bird Collegiate,

În comparație cu sezonul anterior, după ce Bird sa alăturat echipa, Celtics și-au terminat totalul de victorii cu 32 de jocuri. În jocul său de debut în carieră, Bird a ajutat să aducă echipa o victorie cu 114-106 în fața Houston Rockets, înregistrând 14 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive. Celtics a ajuns chiar și la finala conferinței în acel an, înainte de a fi eliminat de Philadelphia 76ers. Bird și-a încheiat sezonul de începători cu medii de 21,3 puncte, 10,4 recuperări, 4,5 pase decisive și 1,7 furturi pe meci. Performanța sa remarcabilă la ajutat să fie selectat în echipa All-Star și a fost, de asemenea, numit începătorul anului.

El a continuat să joace pentru Celtics până la retragerea sa de la baschet profesionist în 1992. Cele mai importante momente ale carierei sale includ acela de a veni al treilea jucător din istoria NBA care a câștigat trei premii MVP consecutive, fiind selectat în 12 echipe NBA All-Star, câștigând trei campionate NBA. (1981, 1984, 1986) și fiind primul jucător din istoria NBA care a șutat 50% sau mai mult la goluri de teren, 40% la aruncări de trei puncte și 90% la aruncări libere într-un singur sezon NBA. În ultimii ani ai carierei sale de jucător, Bird a fost adesea afectat de probleme recurente ale spatelui.

Getty

Coaching și carieră în afaceri

După ce sa retras ca jucător, Bird a rămas cu Celtics ca asistent special în biroul lor din 1992 până în 1997. Apoi, în 1997, a preluat funcția de antrenor pentru Indiana Pacers, anunțând că intenționează să fie antrenor pentru nu mai mult. peste trei ani. În calitate de antrenor al celor de la Pacers, Bird ia conduce la un record de 58-24 în sezonul 1997-1998. Aceasta a fost cea mai bună performanță a lor înregistrată la acea vreme și pentru eforturile sale a fost numit Antrenorul Anului NBA. El va continua să conducă Pacers la titlurile din Divizia Centrală în 1999 și 2000. Fidel cuvântului său despre doar antrenor timp de trei ani, Bird a demisionat din funcția de antrenor principal după sfârșitul sezonului 2000.

În 2003, Pacers l-au angajat din nou pe Bird, de date aceasta ca președinte al operațiunilor de baschet. Când a fost numit Executivul Anului NBA după sezonul 2011-2012, a devenit singurul om din istoria NBA care a câștigat toate cele trei premii de MVP NBA, Antrenorul Anului și Executivul Anului. După ce sa despărțit pentru scurt timp de Pacers în 2012, Bird a revenit la poziția sa de președinte al operațiunilor de baschet pentru Pacers în 2013, poziție pe care a menținut-o până când a renunțat în 2017. Cu toate acestea, a rămas în 2017. echipă în calitate de consilier. .

Viata personala

Bird sa căsătorie cu Janet Condra în 1975, deși s-au despărțit după mai puțin de o căsătorie. S-au împăcat pentru scurt timp și au avut o fiică, Corrie, în 1977. Cu toate acestea, în cele din urmă s-au despărțit definitiv. Apoi, în 1989, Bird sa căsătorit cu Dinah Mattingly. Ei au doi copii adoptați, Conner și Mariah.

Articolul precedentGregg „Opie” Hughes
Articolul următorRiff Raff

Related Articles

Ultimele articole