Lacul cu cel mai lung nume din toata lumea

Lacul cu cel mai lung nume din toata lumea

Un lac din Massachusettsa devenit subiect de controversa, din pricina numelui sau ciudat si foarte lung, pe care putine persoane stiu sa il scrie si sa il pronunte corect.

Numele real al Lacului Webster are 45 de litlake-chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamauggere si a fost scris gresit pe o pancarta.

Acest detaliu a iesit la iveala in 2003, cand, dupa mai multe cercetari, un ziar local a publicat o stire in care dezvaluia numele corect al lacului.

Denumirea lacului a carui suprafata este de 5.83 kilometri patrati se traduce „Tu pescuiesti pe malul tau, eu pescuiesc pe malul meu si nimeni nu pescuieste in mijloc” („You fish on your side, I fish on my side, and nobody fish in the middle”).

Dupa lungi dispute, s-a stabilit ca versiunea „Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg” este corecta, iar cea scrisa pe pancarta, „Lake Chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamaugg”, este gresita. Diferenta este ca cea de-a 20-a litera, „u”, a fost inlocuita cu „o”, iar cea de-a 48-a litera, „n”, a fost inlocuita cu „h”.

Se pare ca exista si o versiune cu 49 de litere a acestui nume ciudat, foarte des utilizata: „Chargoggagoggmanchauggauggagoggchaubunagungamaugg”.

In prezent se incearca identificarea celor care au trecut numele gresit al lacului pe pancarta, pentru a le cere sa il corecteze.

Autoritatile din Webster, Massachusetts, au promis ca vor rectifica greselile. Oricum, oamenii din zona nu incearca sa pronunte tot numele, de frica sa nu isi faca nod la limba, si ii spun simplu: Lacul Webster.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole