Lacrimile minune

Considerate uneori semne de slabiciune, lacrimile sunt un calmant natural pentru organismul tau: elimina stresul, alina durerea si iti dau o stare de bine.

lacrimi-de-iubire-vor-curge-la-cinema-acasa“Ceea ce este sapunul pentru corp sunt lacrimile pentru suflet.”, spune un vechi proverb evreiesc. Plangem cand suntem triste, emotionate, plangem la filme cu final tragic. Dar aceste situatii au numitor comun: dupa ce plangem suntem mai calme, mai relaxate.

De ce plangi? Lacrimile noastre sunt diferite: sunt cele care curg din cauza iritarii ochilor (lacrimi reflexe) si cele cu rol de protectie a conjuctivei si a corneei, pe care le mentin in permanenta umede ( lacrimile bazale). Daca exprima stari diferite, pe obraji ne curg lacrimi emotionale.

Efect calmant. Cercetatorii americani de la Ramsey Medical Center au observat diferente de compozitie intre lacrimile reflexe si cele emotionale: primele sunt formate in proportie de 98% din apa, a doua categorie contin mai multe proteine, inclusiv hormoni de stres. Astfel, acestea favorizeaza eliminarea stresului si a toxinelor aparute sub efectul lui. In plus, eliberarea de endorfine imbunatateste starea noastra de spirit.

Plangi in voie! Firi predominant emotionale, femeile varsa mai multe lacrimi decat barbatii. Plansul nu este un semn de slabiciune feminina, ci o modalitate eficienta prin care te eliberezi de durerea emotionala. Adesea, femeile care plang se simt rusinate sau slabe din cauza lacrimilor, cand, de fapt, ele sunt pur si simplu conectate cu sentimentele lor si vor tandrete de la partener.

Barbatii plang mai rar. Prezenta prolactinei, aflate in compozitia lacrimilor emotionale, explica de ce femeile – de la pubertate pana la menopauza- plang in medie de patru ori mai mult decat barbatii. Pana la 12 ani, cand nivelul prolactinei este acelasi, fetele nu plang mai mult decat baietii. De la 18 ani, in schimb, nivelul prolactinei la femei este cu 60 % mai mare decat la barbati.

Articolul precedentCe fete le plac?
Articolul următorOra de pornografie

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole