Kathy Irlanda

Valoare netă Kathy Ireland: Kathy Ireland este un fost model, actriță, antreprenor și designer american, care are o avere netă de 500 de milioane de dolari. Kathy Ireland a dobândit această valoare netă printr-o carieră de model de succes pe care a valorificat prin crearea unei companii de marketing de produse de marcă numită Kathy Ireland Worldwide. În momentul în care scriu acest articol, ea este cel mai bogat model de pe planetă.

Primăria vieții și cariera de model: Kathleen Marie Ireland, mai cunoscută sub numele de Kathy Ireland, sa născut pe 20 martie 1963, în Glendale, California. Părinții ei sunt John și Barbara Ireland. Când avea șaisprezece ani, un cercetaș de la Elite Model Management a descoperit-o la liceu. Ea a semnat cu compania de management și a început să apară în diverse shooting-uri de modă și difuzări. De-a lungul anilor 1980 și 1990, ea sa bucurat de o carieră de model de succes. Ea a apărut pe coperțile unor reviste notabile Vogue, Cosmopolitan, Forbes și Mademoiselle. De asemenea, a apărut în 13 numere consecutive de costume de baie Sports Illustrated.

Film și televiziune:Pe lângă modeling, Irlanda sa aventurat și în lumea actoriei. Și-a făcut debutul în film în 1988 în filmul „Alien from LA”. Alte apariții ale ei în actorie includ spectacolele „Mystery Science Theatre 3000”, „Melrose Place” (1994), „Boy Meets World” (1994), „The Larry Sanders Show” (1993) și „Deadly Games” (1995). și filmele „Side Out” (1990), „A Perry Mason Mystery: The Case of the Wicked Wives” (1993), „Once Upon a Christmas” (2000) și „Twice Upon a Christmas” (2001), printre altele. Prima ei incursiune în televiziunea reality a fost în 2009, la cel de-al nouălea sezon din „Dancing with the Stars”. Partenerul ei profesionist de într-un fost Tony Dovolani, și au fost al treilea cuplu eliminat din spectacol în a doua săptămână a competiției. În 2016, a revenit la televiziunea reality ca invitată la un episod din „The Profit”,

Acțiuni antreprenoriale:Irlanda a gustat pentru prima dată succesul antreprenorial în afara modelingului în 1993, când și-a lansat propria linie de șosete pentru retailerul Kmart. Șosetele Irlandei au fost un succes de vânzări pentru Kmart, vânzând 100 de milioane de perechi, așa că au continuat cu o întreagă linie de îmbrăcăminte sub numele ei. Nemulțumită doar să-și acorde numele, în același an și-a fondat propria firmă de marketing, Kathy Ireland Worldwide, care a devenit o poveste de succes cu adevărat incredibilă. Spre deosebire de afacerea ei cu Kmart, în care ea doar le împrumuta numele ei, Irlanda este proprietarul majoritar și CEO al Kathy Ireland Worldwide (KIWW). Compania ei comercializează acum produse de casă de la zeci de companii dintr-o gamă largă de categorii. A fost de fapt la sugestie și sfatul lui Warren Buffett,

Odată ce contractul Kmart al Irlandei a expirat în 2003, KIWW și-a lansat propriile produse care sunt acum vândute în peste 60.000 de locații din întreaga lume, în 15 țări. Numai în 2005, KIWW a realizat vânzări de aproape 1,5 miliarde de dolari. KIWW comercializează o gamă largă de copii de produse, inclusiv: accesorii pentru interior/exterior, covoare, mobilier pentru pat, lenjerie de pat, rochii de mireasă, lumânări, ventilatoare de tavan, țesături, cristal fin, saltele și multe altele. Între 2005 și 2012, se spune că produsele cu marca Irlandei au generat peste 2 miliarde de dolari în vânzări anuale cu amănuntul, ajutând compania să se stabilească ca un jucător important în industrie.

KIWW sa extins și în managementul talentelor. Compania deține filiala Sterling/Winters Company, care este compania de management pentru cântăreața Janet Jackson. În 2019, KIWW a semnat un acord de management și parteneriat cu actrița și cântăreața Vanessa Williams.

(Fotografia de Arun Nevada/Getty Images)

Filantropie și alte activități: Irlanda a fost foarte activă în sprijinirea diverselor cauze de-a lungul anilor. Ea a oferit muncă pro bono pentru organizații non-profit Feed the Children, City of Hope și March of Dimes. Compania ei, în parteneriat cu Bendon Publishing International, a donat 10 milioane de dolari concursului anual Toys for Tots în 2013.

Ea a găzduit mai multe turnee de aur LPGA, cum ar fi Kathy Ireland Championship (1999-2001) și Kathy Ireland Greens.com LPGA Classic (2000). În 2019, Irlanda a devenit prima femeie care a făcut parte din consiliul de administrație al Asociației Jucătorilor NFL; ea este, de asemenea, în Consiliul de Avocați pentru Asociația Națională a Jucătorilor de Baschet al Femeilor.

Irlanda este, de asemenea, un autor publicat. Ea a scris multe cărți destinate copiilor, inclusiv „Cuvintele preferate ale Monei” (2005), „What Do Mommies Do?” (2005) și „An Angel Called Hope” (2005). Cu partenerul ei de editură Bendon Publishing International, ea a lansat un număr mare de cărți pentru copii în 2013, inclusiv „Choo-Choo Colors”, „Gracie & Delilah: A Tale of Two Precious Pups” și „Proud to Potty”. „. Primul ei roman, „Jungle de modă”, a fost publicat în 2020. Ea a publicat, de asemenea, cărțile de autoajutorare „Powerful Inspirations: Eight Lessons that Will Change Your Life” (2002), în colaborare cu Laura Morton; „Soluții reale pentru mamele Budy: Ghidul tău pentru succes și sănătate” (2009); și „Soluții reale:

Viața personală: În 1988, Irlanda sa căsătorit cu medicul Greg Olsen. Au trei copii împreună: Erik, Lily și Chloe. Irlanda este un creștin devotat și a vorbit despre aceasta, precum și împotriva avortului și despre sprijinul ei pentru Israel. Irlanda sa bucurat de o prietenie personală foarte strânsă cu actrița Elizabeth Taylor, iar cele două femei au participat adesea împreună la evenimente publice. Irlanda a creditat-o ​​​​public pe Taylor drept mentorul ei.

Related Articles

Ultimele articole