Kate Spade

Valoare netă Kate Spade: Kate Spade a fost un designer de modă american care avea o netă de 200 de milioane de dolari la momentul morții sale în 2018. Spade a fost fondatorul brandului de modă de lux Kate Spade New York. Kate a lansat brandul împreună cu soțul ei la acea vreme, Andy Spade (fratele actorului și comicul David Spade). Ea sa lansat cu o linie de genți de mână în 1993. Compania a crescut pentru a include mai multe puncte de vânzare cu amănuntul, pe lângă vânzarea produselor prin magazine de lux, cum ar fi Saks Fifth Avenue și Bloomingdale’s. Kate Spade a construit o afacere internațională de accesorii, ramificându-se pe noi piețe. Kate Spade oferă acum produse într-o gamă largă de categorii, de la ochelari la pantofi la produse din hârtie.

Kate și Andy au vândut 56% din afacerea grupului Neiman Marcus în 1999 pentru 34 de milioane de dolari, dar au rămas activi în cadrul activității. Au vândut restul pachetului ei de acțiuni în 2006 pentru 60 de milioane de dolari.

În 2016, Spade a lansat Frances Valentine, o linie de genți și încălțăminte de lux. În 2004, ea a publicat cărțile „Manners”, „Occasions” și „Style”, iar în 2006, Kate și Andy au investit într-o mică rețea de televiziune numită Plum TV, care difuzează în Martha’s Vineyard, Nantucket și Hamptons. Din păcate, Spade a murit în iunie 2018 dintr-o aparentă sinucidere.

Viața timpurie: Kate Spade sa născut Katherine Noel Brosnahan pe 24 decembrie 1962, în Kansas City, Missouri. Mama ei, June, era casnică, iar tatăl ei, Frank, era proprietarul unei companii de construcții de drumuri. Kate a urmat liceul catolic pentru fete, Academia Sf. Tereza, iar după absolvire, sa înscris la Universitatea din Kansas, apoi sa transferat la Universitatea de Stat din Arizona, unde a fost membră a sorority Kappa Kappa Gamma. Ea a obținut o diplomă în jurnalism în 1985 și, ca studentă, a lucrat la magazinul de îmbrăcăminte Carter’s Men Shop din Phoenix. Spade a fost mătușa vedetei „The Marvelous Mrs. Maisel”, Rachel Brosnahan, care a numit-o pe Kate „extrem de amabilă, frumos de sensibilă, nebun de talentată, amuzantă la naiba și unul dintre cei mai generoși oameni pe care i- am cunoscut vreodată”.

Cariera:Spade sa mutat la New York pentru a lucra pentru revista „Mademoiselle”, unde a petrecut cinci ani, devenind în cele din urmă redactor senior de modă, precum și șef de accesorii. A plecat în 1991, iar doi ani mai târziu, a fondat Kate Spade New York împreună cu viitorul ei soț, Andy Spade. După ce inițial a fost nehotărât cu privire la cum ar trebui să numească compania, deoarece credea că „Kate Brosna” este prea greoaie, Andy a sugerat „Kate Spade”, pentru că familie nu va lua numele de după lor. Pentru a-și realiza prima linie de genți, Spade a folosit hârtie și bandă scotch pentru a realiza șase prototipuri și le-a produs cu ajutorul unui producător din estul New York-ului care era deschis să lucreze cu un startup. Andy, care lucrează ca copywriter, a retras banii din 401(k) pentru a finanța compania. După ce lanțul de magazine Barneys a comandat câteva dintre gențile lui Kate la un spectacol de la Javits Center, ea a făcut-o schimbare în aspectul gențial ei, punând etichetele pe exterior. Gențile ei, care au fost vândute cu aproximativ 150-450 de dolari, au devenit populare și ea și-a deschis primul magazin în 1996 în cartierul SoHo din New York.

Deși Kate Spade New York a vândut la începutul genți de mână, mai târziu la început să vândă îmbrăcăminte, pantofi, bijuterii, ochelari, parfumuri, articole de papetărie și alte articole. În 1993, compania a raportat vânzări de 100.000 de dolari, iar până în 1998, această cifră a crescut la 27 de milioane de dolari (și 99 de milioane de dolari până în 2006). În momentul în care am scris acest articol, peste 140 de magazine și puncte de vânzare Kate Spade s-au deschis doar în SUA și există peste 175 de magazine la nivel internațional.

În 2004, Spade a lansat o colecție de acasă numită Kate Spade acasă, care include lenjerie de pat, decor, articole de baie, tapet și multe altele. După ce Neiman Marcus Group a cumpărat acțiuni rămase ale companiilor lui Kate în 2006, au vândut-o pe Kate Spade New York către Liz Claiborne Inc. pentru 124 de milioane de dolari, iar în 2017, Coach, Inc. a cumpărat compania pentru 2 ,4 miliarde de dolari.

După moartea lui Kate, labelul ei Frances Valentine (pe care a fondat-o împreună cu Andy și cel mai bun prieten al ei, Elyce Arons) a lansat colecția Love Katy în memoria ei. Compania a distribuit-o pe nepoata lui Kate, Rachel Brosnahan, în campania publicitară din primăvara anului 2019.

Evan Agostini/Getty Images

Viața personală:Kate la cunoscut pe Andy Spade în timp ce lucra împreună la Carter’s Men Shop în 1983 și s-au căsătorit în 1994. Andy este fratele comedianului/actorului David Spade, iar Kate a jucat rolul ei în sitcomul NBC al lui David „Just Shoot” . Pe mine!” în 2002. Kate și Andy i-au întâmpinat fiica Frances Beatrix Spade în februarie 2005. După moartea lui Kate, Andy a declarat: „În ultimele 10 luni locuim separat, dar la câteva blocuri unul de celălalt. Bea locuia cu noi doi. și ne-am văzut sau am vorbit în fiecare zi. Am mâncat multe mese împreună în familie și am continuat să mergem în vacanță împreună ca familie. Fiica noastră a fost prioritatea noastră. Nu am fost despărțiți legale și nici măcar nu am Am fost cei mai buni prieteni încercând să nu rezolvăm problemele în cel mai bun mod pe care l-am știut”.

Moarte:Pe 5 iunie 2018, o menajeră a găsit-o pe Spade moartă în apartamentul ei din New York. Se pare că Kate se spânzurase cu o eșarfă și lăsase un bilet pentru fiica ei. A doua zi, Andy a lansat o declarație despre moartea tragică a soției sale, scriind: „Kate a suferit depresie și anxietate de mulți ani. Ea a căutat în mod activ ajutor și a lucrat îndeaproape cu medicii pentru a-și trata boala, o care ia mult prea mult. vieți. Am fost în legătură cu ea cu o seară înainte și părea fericită. Nu există nicio indicație și nici un avertisment că va face asta. A fost un șoc total.” Înmormântarea lui Spade a avut loc la Biserica Redemptoristă Our Lady of Perpetual Help din Kansas City, Missouri, pe 21 iunie, la o zi după moartea tatălui ei, care „în ultimul timp era într-o sănătate precară și avea inima frântă din cauza morții recente a iubitului său. fiica.

Premii și onoruri: Spade a fost numită „Noul talent de modă al Americii în accesorii” de către Consiliul Creatorilor de modă din America (CFDA) în 1996, iar doi ani mai târziu, CFDA a numit-o „Cel mai bun designer de accesorii”. al anului”. În 2004, colecția de casă a lui Kate a adus premiul internațional de design „Elle Decor” pentru lenjerie de pat, premiul american pentru mâncare și distracție „Bon Appetit” pentru designerul anului și premiul „House Beautiful” Giants of Design pentru Tastemaker. Ea a fost inclusă în Hall of Fame al antreprenorilor de la Henry W. Bloch School of Management în 2017, și în acel an „Fast Company” la inclus pe Spade pe lista „Most Creative People in Business”.

Imobiliare: În iunie 2019, apartamentul Park Avenue de 3.025 de metri pătrați al lui Spade a fost scos pe piață pentru 6,35 milioane de dolari. Kate și Andy au plătit 2.675 milioane de dolari pentru casa cu două dormitoare și 2,5 băi cu 20 de ani mai devreme.

Related Articles

Ultimele articole