Kama Sutra-Kamasutra-sex-pozitii sexuale

KAMA SUTRA-Kamasutra-sex-pozitii sexuale

In literatura erotica hindusa, exista o serie de lucrari de referinta: „Ratirahasya” sau „Secretele iubirii”, „Panchaskya” sau „Cele cinci sageti”, „Smara Pradipa” sau „Lumina iubirii”, ” Anunga Runga” sau „Virsta iubirii”,   ” Kama Suta ” sau ” Kamasutra ”

 Una dintre cele mai importante carti de gen, cunoscute in literatura sanscrita, este „KAMA SUTRA” sau „Aforisme despre iubire” sau „Perceptele iubirii” de Vatsyayana.
Kamasutra

O intimplare nefericita, petrecuta la inceputul erei crestine, cind un rajah si-a ucis sotia „din dragoste”, intr-un moment amoros, l-a determinat pe Vatsyayana sa dea omenirii o lucrare ( Kama Sutra sau Kamasutra ) care sa contribuie la evitarea unor astfel de accidente si la o mai buna intelegere a erotismului si a raporturilor sexuale intre parteneri.

KAMA SUTRA sau Kamasutra, este tratatul clasic privind arta orientala de a face dragoste. Acesta enumera 64 de forme sau arte.
Arta iubirii se sprijina pe alte arte, avindu-le drept suport. In lipsa acestor modalitati de expresie, existenta noastra ar deveni plictisitoare si limitata. Umanitatea depinde de aceste arte ca mijloc de comunicare si de auto expresie.

Spre deosebire de Occident, Orientul nu considera deloc sexualitatea ca fiind parte detasata sau opusa spiritualitatii sau religiei. Dimpotriva, actul sexual este privit printr-un mod cu totul deosebit, fiind strins corelat cu alte arte.

Comportamentul sexual oriental depaseste cu mult limitatul domeniu al „normalului” occidental.
 

Cele 64 de forme ale amorului trebuie intelese ca tot atitea cai ale energiei creatoare.

Fiinta umana trebuie sa studieze cele 64 de Arte si stiinte,
cit si cele 64 de aspecte ale unirii sexuale.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole