John Henry

Care este valoarea netă a lui John Henry?

John Henry este un antreprenor american, om de afaceri și investitor și proprietar de echipă sportivă, care are o netă de 3,5 miliarde de dolari. El este remarcabil pentru că deține Boston Globe, Boston Red Sox, Liverpool FC și coproprietar Roush Fenway Racing. El și-a câștigat prima avere tranzacționând contract futures agricole. În 1981 și-a lansat propria firmă, John W. Henry and Company.

Henry, un fost proprietar al Florida Marlins, a cumpărat Boston Red Sox în 2002 cu scopul expres de a „spărge Blestemul Bambino”. Red Sox a câștigat titluri World Series în 2004, 2007, 2013 și 2018.

În octombrie 2010, Henry’s Fenway Sports Group a preluat Liverpool FC

Tinereţe

John W. Henry al II-lea sa născut pe 13 septembrie 1949 în Quincy, Illinois, din fermieri de soia. Crescând, și-a împărțit timpul între Illinois și Arkansas; cu toate acestea, din cauza astmului său, sa mutat cu familia în climatul mai uscat din Apple Valley, California, când avea 15 ani. Henry a urmat liceul Victor Valley din Victorville. El a urmat Colegiul Victor Valley și apoi Universitatea din California din Riverside, precum și UC Irvine și UCLA. Nu a absolvit pentru că cânta pe drum în două trupe rock; Elysian Fields și Hillary.

Începuturile carierei

Henry a intrat pentru prima dată în lumea afacerilor când a început să tranzacționeze contract futures pe soia și porumb, astfel încât să poată înțelege elementele de bază ale acoperirii riscului prețului pentru păstrarea acestor articole într-un inventar. În cele din urmă, el a conceput un proces mecanic de tranzacționare în tendințe pentru gestionarea unui cont de tranzacționare futures.

John W. Henry & Company

După ce a găsit succes cu metoda sa de inversare a tendințelor, Henry și-a fondată propria firmă de administrare a investițiilor, John W. Henry & Company, în 1981, dintr-un birou mic vizavi de aeroportul din Irvine, California.

După ce sa comercializat cu succes la unele dintre cele mai mari firme de brokeraj de mărfuri din țară, Henry a mutat în cele din urmă într-un spațiu de birouri mai mare la Fashion Island din Newport Beach. Sa mutat din nou în 1989 la Westport, Connecticut, iar câțiva ani după aceea a deschis un alt birou în Boca Raton, Florida.

John W. Henry & Company trecea în vremuri grele până la sfârșitul anului 2012. Firma a anunțat că va înceta gestionarea banilor clienților până la sfârșitul anului, deoarece activele sale total au scăzut de la 2,5 miliarde USD în 2006 la sub 100 milioane USD. în 2006. interval de șase ani.

Getty Images

Proprietatea echipei de baseball

Datorită bogăției pe care a dobândit-o ca investitor, Henry a început să se complace în dragostea lui pentru baseball, aventurându-se în proprietatea unei echipe. În 1989, și-a doritonat prima echipă, liga minoră Tucson Toros din Pacific Coast League. Henry avea, de asemenea, coproprietatea West Palm Beach Tropics, membru al Asociației Senior Professional Baseball pe care o co-fondase anterior. Trecând la MLB, Henry a cumpărat o mică parte din New York Yankees în 1991. Mai târziu, în deceniu, a cumpărat Florida Marlins de la Wayne Huizenga; câțiva ani după aceea, Henry a vândut Marlin-ii lui Jeffrey Loria.

După ce și-a vândut proprietatea pe Marlins, Henry a cumpărat Boston Red Sox împreună cu partenerul său de afaceri Tom Werner. Împreună cu investitorii săi, John Henry a plătit 695 de milioane de dolari pentru Red Sox într-o tranzacție încheiată în decembrie 2001.

Henry a devenit proprietarul principal al echipei, în timp ce Werner a preluat funcția de președinte. Cei doi au continuat să înființeze o nouă echipă de front office cu singura intenție de a sparge seceta istorică a Red Sox-ului din World Series. Acest lucru a fost realizat în doar doi ani, când Red Sox a câștigat titlul World Series 2004 împotriva St. Louis Cardinals. Succesul reînnoit al echipei a continuat sub conducerea lui Henry, cu alte victorii în Seria Mondială în 2007, 2013 și 2018.

Astăzi, Red Sox valorează cel puțin 4 miliarde de dolari.

Clubul de fotbal Liverpool

Prin Fenway Sports Group, compania mamă a Red Sox, Henry a câștigat clubul de fotbal Liverpool Premier League engleză în 2010. Așa cum a făcut cu Red Sox, Henry a cunoscut un mare succes ca proprietar al Liverpool, clubul câștigând Finala Cupei Ligii de Fotbal în 2012. Cu toate acestea, el a atras unele reacții când la concediat pe managerul Kenny Dalglish în acel an. Cu Brendan Rodgers ca noul antrenor, Liverpool a fost aproape de a câștiga primul său titlu în Premier League în mai bine de 20 de ani în sezonul 2013-14. Performanțe slabe în sezonul următor, totuși, au dus la concedierea lui Rodgers în 2015. Ulterior, Henry a câștigat laude pentru angajarea lui Jurgen Klopp ca manager. Sub conducerea lui Klopp, Liverpool a ajuns în două finale în sezonul 2015-16 și a ajuns în finala Ligii Campionilor atât în ​​​​2018, cât și în 2019,

Altă proprietate

În 2013, Henry a avansat la Boston Globe, Telegram & Gazette și activele media asociate din New England pentru 70 de milioane de dolari în număr. El a încheiat această înregistrare a companiei cu New York Times, care are grijă de Globe pentru peste 1 miliard de dolari în 1993. Henry a vândut Telegram & Gazette către Halifax Media Group în 2014.

Printre celelalte active ale sale majore, Henry a efectuat un pachet de 50% din RFK Racing, organizația de mașini de stoc a lui Jack Roush, în 2007. A avut prima victorie ca coproprietar când șoferul Matt Kenseth a revendicat titlul Auto Club 500 în acel un. Mai târziu, în 2009, Kenseth a câștigat RFK primul său Daytona 500.

Viata personala

Henry a fost căsătorie de mai multe ori. Prima lui soție a fost Mai, iar a doua a fost Peggy Sue. În 2009, sa căsătorie cu a treia sa soție, Linda Pizzuti. Henry are trei copii din căsătoriile sale, inclusiv două fiice pe nume Sienna și Sara.

Imobiliare

În 1991, John a plătit 650 de mii de dolari pentru un teren de 6,4 acri în Boca Raton, Florida. El a continuat să construiască la comandă ceea ce a devenit un conac palațial de aproape 28.000 de metri pătrați, cu 7 dormitoare și 19 băi.

John a listat casa spre vânzare pentru prima dată în noiembrie 2018, pentru 25 de milioane de dolari. El a scăzut prețul în martie 2019 la 15 milioane de dolari, dar în cele din urmă a scos proprietatea de pe piață.

Related Articles

Ultimele articole