Job part-time

Job part-time

Chiar si in vremuri de criza financiara poti sa-ti iei un job part-time, mai ales daca esti student sau daca ai nevoie de un venit suplimentar.

O simpla navigare pe site-urile de projob-part-timefil si utilizarea “networkingului” vor fi de ajuns pentru a intelege ca ai la indemana suficiente optiuni.

Poti lucra in vanzari, in asigurari, in call-center, in distributie sau in organizare de evenimente. De fapt, aproape orice domeniu de activitate are la dispozitie slujbe cu jumatate de norma, dedicate in special incepatorilor.

Expertii in resurse umane recomanda sa nu te concentrezi pe gasirea unui job oarecare, ci pe unul dintr-un domeniu de activitate care-ti place.

“Vei progresa mult mai repede daca vei face ceva cu pasiune. Vei fi remarcata si, in scurt timp, angajatorul s-ar putea sa-ti propuna sa lucrezi cu norma intreaga”, argumenteaza Alin Ghizasan, business-coach.

De aceea, inainte de a incepe sa candidezi pentru un job part-time, mai spune expertul, gandeste-te ce anume iti place sa faci si la ce crezi ca te pricepi foarte bine.

Iata cateva solutii:

1. Organizator de petreceri
De exemplu, daca ai pus la cale cu succes petrecerea surpriza a unui prieten, s-ar putea sa faci fata cu brio intr-o companie care se ocupa cu organizarea de evenimente. Sau ai putea sa te distrezi la petrecerile pentru prichindei, unde ai juca rolul unui clown.

2. Curier
In cazul in care iti place sa mergi cu bicicleta, o solutie ar fi sa-ti depui CV-ul la firmele de curierat rapid. De regula, ele au nevoie in permanenta de oameni “de teren”, seriosi, constiinciosi si responsabili.

3. Distribuitor de cosmetice
Decat sa-ti iei produsele cosmetice de la prietenele tale, care lucreaza in diverse sisteme de marketing multilevel, mai bine intra in “reteaua” lor si vinde si distribuie, la randul tau, produsele.

4. Call-center
Sa vinzi prin telefon sau sa dai relatii clientilor nu poate sa fie atat de greu, mai ales daca iti place sa comunici, esti calma, rabdatoare si insistenta (dar in limita bunului simt).Daca stii si doua limbi straine, esti candidatul ideal!

5. Agent de asigurari
Un astfel de job part-time este ideal daca nu vrei sa ai un program fix. Aici tu esti cea care stabileste programul. Castigul depinde de cate ore alegi sa dedici, zilnic, acestei activitati, si de cat de serios iti faci treaba. Desigur, un agent de asigurari trebuie sa stapaneasca arta convingerii si sa-si cunoasca extrem de bine produsele, pentru a putea raspunde la toate intrebarile clientilor.

6. Promotor
Nu trebuie sa fii neaparat model ca sa obtii o astfel de slujba. Insa este necesar sa ai un aspect ingrijit. In fond, lucrezi cu oamenii si trebuie sa stii sa te faci placuta. Indiferent ca imparti pliante sau ca prezinti produse noi in marile magazine, comunicarea trebuie sa fie la cote maxime.

7. Hostess
E un job relativ usor. De regula, trebuie sa primesti invitatii de la o petrecere sau de la un eveniment – o expozitie, o deschidere de restaurant. Pentru a ocupa un astfel de post, trebuie sa fii prezentabila, amabila, comunicativa.

8. Secretara
Nu este obligatoriu sa tintesti un post de “assistant manager” la o multinationala. Poti incerca si la asociatiile neguvernamentale sau la companiile mici, care nu au nevoie de o secretara “full-time”. Cauta pe Internet firmele cu pana la 10 angajati si scrie-le un e-mail in care sa-ti exprimi disponibilitatea de a lucra patru ore.

9. Bona
Daca iti plac copiii, ce poate fi mai simplu? Copii cu parinti ocupati, in cautarea unei bone iubitoare sunt peste tot. Chiar si printre vecinii tai! O scurta conversatie cu administratorul blocului va fi de ajuns pentru a afla cine are nevoie de supraveghere pentru copii.

10. Supraveghetor pentru animale
Nu numai copiii au nevoie de bona, ci si animalele care raman singure acasa, in timp ce stapanii sunt plecati la serviciu. Daca te vei dovedi serioasa si vei fi si organizata, ai putea chiar sa ai mai multi clienti, astfel incat in cele patru ore pe care le aloci slujbei part-time, sa plimbi mai multi caini, nu doar unul.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole