JJ Watt

Valoare netă și salariu JJ Watt: JJ Watt este un jucător de fotbal profesionist american care are o avere netă de 50 de milioane de dolari. Watt este cunoscut drept „stăpânul sacului” și joacă ca un defensiv pentru Houston Texans. După o carieră puternică la liceu și la colegiu, JJ a fost selectat de texani în 2011. De-a lungul carierei sale, Watt a câștigat de mai multe ori premiul AP NFL pentru jucătorul defensiv al anului.

În 2014, a devenit primul jucător NFL din istorie care a acumulat peste 20 de sacoșe în două sezoane diferite. Inițial, fanii texanilor nu erau siguri că să spună despre Watt, deși în cele din urmă el câștigat și-a consolidat reputația de unul dintre cele mai mari capetele defensive din istoria NFL. În 2017, a fost numit Sportivul Anului de către revista „Sports Illustrated”.

Viața timpurie: Justin James Watt sa născut pe 22 martie 1989 în Pewaukee, Wisconsin. Crescut alături de doi frați mai mici care au devenit și jucători NFL, Watt sa îndrăgostit atât de hochei pe gheață, cât și de în timpul tinere sale. La 13 ani, a abandonat hocheiul și sa concentrat complet pe fotbal, invocând atât angajamentele financiare, cât și de timp necesare pentru a juca ambele sporturi simultan.

În anii săi de liceu, JJ a jucat fotbal, baschet, baseball și atletism. A devenit pasionat de fotbal în această activitate și-a condus echipamente la realizări considerabile. Watt a fost, de asemenea, numit MVP al echipei și a fost selectat ca jucător la prima echipă din toate statele în ultimul an. În ciuda realizărilor sale, JJ nu a fost foarte recrutat de universități.

JJ a primit în cele din urmă o bursă pentru a juca la Universitatea Central Michigan, unde a jucat ca un tight end. Timpul său la CMU sa dovedit a fi scurt, deoarece sa mutat la Universitatea din Wisconsin după un an pentru a juca ca centru defensiv. În această perioadă, Warr a început să demisioneze QB-uri ca nu mâine. În timpul sezonului 2010, JJ a condus echipa în tacleri pentru înfrângere, grăbi de fundaș, lovituri blocate și balonări forțate. În acel sezon, a acumulat 42 de tacleri solo, 20 de tacleri asistate, 21 de tacleri pentru pierdere și șapte sack-uri.

Carieră: În 2011, Watt a sărit în ultimul an de facultate și a devenit eligibil pentru draftul NFL. Începându-și cariera cu texanii, JJ a devenit imediat titular și un jucător cheie pentru echipă. Și-a încheiat anul de începător cu mai mult de 5 sac-uri și la ajutat pe Houston să se califice pentru prima dată în istoria lor. După o serie puternică de performanțe în playoff, a fost desemnat începătorul anului din partea texanilor.

Deși JJ și-a demonstrat cu siguranță potențialul în sezonul său de începătură, el și-a făcut cu adevărat un nume în 2012. În acest sezon, a acumulat peste 20 de sack-uri în ceea ce a fost numit unul dintre cele mai bune. sezoane pentru orice final defensiv din istoria NFL. În 2013, a fost numit în echipa NFL Pro-Bowl și a câștigat o serie de distincții suplimentare, inclusiv premiul NFL Player of the Year. În timpul sezonului 2013, Watt a continuat să joace bine, în ciuda faptului că texanii au avut un sezon dezamăgitor în general.

După ce a semnat un nou contract în 2014 cu texanii, el a început puternic înscriind un touchdown din scrimmage – devenind primul jucător texans care a făcut-o din istorie. El a marcat un alt touchdown mai târziu în acel sezon, când la forțat pe quarterbackul Colts, Andrew Luck, să lovească mingea înainte de a recupera și de a alerga pentru 45 de metri. La sfârșitul sezonului, JJ a câștigat Premiul Jucătorul Defensiv al Anului.

(Fotografia de Steven Ryan/Getty Images)

Watt sa lupta cu accidentari pe tot anul 2015, dar a inceput inca multe jocuri si a jucat bine. În 2016, a fost operat la zona inghinală pentru o hernie sportivă. Mai târziu, în 2016, a fost operat de o hernie de disc. După o serie de meciuri în 2016, a fost operat din nou la spate și a fost ulterior exclus pentru restul sezonului. Mai în 2017, sa întors la echipă – dar apoi a fost forțat să părăsească terenul din cauza unei fracturi de picior. Încă o dată, Watt a fost exclus pentru restul sezonului după ce a fost operat la picior.

În 2018, Watt sa întors din nou în formația de start, strângând 16 sacoșe în acel sezon și revenind la nivelul său anterior de înaltă performanță. Cu toate acestea, problemele de accidentare au lovit din nou în 2019, când a suferit o ruptură pectorală la sfârșitul sezonului la doar 8 săptămâni de la începutul sezonului. În 2020, JJ sa întors din nou la echipă și a continuat de unde a rămas, marcând primul său touchdown din 2014.

Relații: În 2016, Watt a început să se întâlnească cu jucătorul profesionist de fotbal Kealia Ohai. În 2019, perechea sa logodit. În 2020, Ohai și Watt s-au căsătorit în Bahamas.

Contracte: În 2014, JJ a semnat un contract pe șase ani de 100 de milioane de dolari cu Houston Texans. Contractul a venit cu un bonus de semnare de 10 milioane de dolari și a fost garantat cu aproximativ 50%. Acest lucru la făcut cel mai bine plătit non-sfertar din NFL. După ce a fost selectat drept primul capăt defensiv în primul tur de către Houston Texans, JJ a semnat un contract pe 4 ani în valoare de aproximativ 11 milioane de dolari.

Susținerea creșterii: în afara terenului, el câștigă mai mult precum susținerea unor companii Reebok, Gatorade, Ford, Verizon și altele. Aceste aprobări pot câștiga cu ușurință 7-10 milioane USD pe an.

Imobiliare: În 2015, a fost raportat că JJ a cumpărat o casă în zona Summit din sud-estul Wisconsin. Cabana se întinde pe 4.500 de metri pătrați și se află pe un teren de 35 de acri în județul Waukesha. Se pare că Watt a plătit 800.000 de dolari pentru casa, care sunt patru dormitoare.

În 2016, JJ și-a scos la vânzarea casei din Texas la un preț cerut de 465.000 de dolari. Situată în Pearland, reședința „modesta” are 4169 de metri pătrați de spațiu de locuit, patru dormitoare și o zonă cu apă sărată. Casa se află pe aproximativ un sert de acru de teren. Watt a doritonat inițial proprietatea în 2011 pentru aproximativ 399.000 USD.

Articolul precedentIan Anderson
Articolul următorRebecca Romijn

Related Articles

Ultimele articole