Jim Cramer

Care este valoarea netă și salariul lui Jim Cramer?

Jim Cramer este o personalitate americană de televiziune, autor de best-seller și un fost administrator de fonduri speculative, care are o netă de 150 de milioane de dolari. El este probabil cel mai cunoscut pentru că a fost gazda emisiunii „Mad Money” de la CNBC și pentru că a fost co-fondator și președinte al TheStreet.com. Pentru diferitele sale locuri de muncă la CNBC, Jim Cramer câștigă un salariu anual de 5 milioane de dolari. De asemenea, câștigă un venit semnificativ din redevențe și avansuri.

Cramer a condus fondul speculativ Cramer Berkowitz din 1987 până în 2001. La apogeul său, fondul avea 450 de milioane de dolari în active gestionate. Un produs un randament mediu anual de 24%. În 2005, Cramer a declarat pentru BusinessWeek că avea sa netă era între 50 și 100 de milioane de dolari.

În vârful bulei dotcom, valoarea netă a lui Cramer a fost semnificativ mai mare în mare parte a participației sale de 15% în TheStreet.com. În 1999, la scurt timp după ce a devenit public, TheStreet.com avea o capitalizare de piață de 1,7 miliarde de dolari. La acel nivel, pachetul de 15% al ​​lui Cramer era în valoare de 255 de milioane de dolari. Avanză rapid până în 2005, după prăbușirea dotcom, iar miza a fost în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari.

Primul început de viață și începutul carierei

James J. Cramer, mai cunoscut sub numele de Jim Cramer, sa născut în Wyndmoor (o suburbie a Philadelphiei), Pennsylvania, la 10 februarie 1955, într-o familie de evrei. Mama lui, Louise A. Cramer, era artistă, iar tatăl său, Ken Cramer, era proprietarul International Packaging Products, o company care vindea lucruri precum hârtie de împachetat și cuții către comercianții cu amănuntul și restaurantele.

Una dintre primele locuri de muncă ale lui Cramer la începutul anilor 1970 a fost să vândă Coca-Cola și să înghețată la Veterans Stadium în timpul jocurilor de baseball Philadelphia Phillies. A urmat liceul Springfield Township și-a continuat studiile la Harvard College, unde a studiat guvernul. A absolvit magna cum laude de la Harvard în 1977, cu o diplomă de licență în arte. Pe era student la Harvard, una dintre activitățile extracurriculare în care a fost implicat a fost The Harvard Crimson, fiind președinte și redactor-șef al publicației.

După facultăți, a obținut un loc de muncă ca reporter entry-level la publicația Tallahassee Democrat din Tallahassee, Florida. După cum sa întâmplat, a devenit unul dintre primii oameni care au acoperit crimele lui Ted Bundy la acea vreme, deoarece locuia la doar câteva străzi. Ulterior, a lucrat la publicații precum Los Angeles Herald-Examiner și American Lawyer și chiar a lucrat pentru guvernatorul Californiei Jerry Brown. În cele din urmă, sa întors la Harvard pentru a urma facultatea de drept. În timp ce era student la drept, a investit în bursă și a folosit bani pe care ia câștigat din tranzacționare pentru a-și acoperi costurile de școlarizare.

Goldman Sachs

După absolvirea Dreptului Harvard în 1984, Cramer a obținut un loc de muncă ca agent de bursă la Goldman Sachs. În ciuda faptului că a fost admis în New York State Bar Association în 1985, el nu a practicat avocatura. În cele din urmă, licența de a practica avocatura în New York a fost suspendată în 2009, deoarece nu a plătit taxa de înregistrare.

Cramer, Berkowitz & Co.

În 1987, Cramer și-a părăsit funcția la Goldman Sachs pentru a-și înființa propriul fond speculativ, Cramer & Co. (mai târziu va fi cunoscut sub numele de Cramer, Berkowitz & Co.). El a reușit să strângă 450 de milioane de dolari în trepte de 5 milioane de dolari, primind o taxă de 20% din profiturile pe care le-a generat. Unii dintre primii investitori în fondul său speculativ includ Steve Brill, Eliot Spitzer și Martin Peretz. În 2001, sa retras din fondul speculativ, iar acesta a fost preluat de fostul său partener, Jeff Berkowitz. Cramer a susținut că din 1988 până în 2000, a avut doar un randament negativ, în 1998. De asemenea, susține că peste 14 ani a produs un randament mediu anual de 24%. Cu toate acestea, unele dintre următoarele și afirmațiile sale au fost contestate.

Smart Money și TheStreet.com

Alte proiecte la care a lucrat Cramer includ revista SmartMoney, unde a fost „editorul general”. În timpul petrecut acolo, el a fost acuzat de practici lipite de etică atunci când se obțin un câștig personal de 2 milioane de dolari, cumpărând acțiuni chiar înainte ca un articol cu ​​​​recomandările sale să fie publicate. De asemenea, în 1996, Cramer și Martin Peretz s-au asociat pentru a lansa site-ul web de știri financiare și educație financiară TheStreet.com. În 2019, site-ul a fost vândut către TheMaven pentru 16,5 milioane de dolari.

CNBC

În plus, la sfârșitul anilor 1990, Cramer a fost prezentat ca comentator invitat la CNBC. În cele din urmă, a obținut propriul show, „Kudlow & Cramer”, cu Larry Kudlow, care a fost difuzat din 2002 până în 2005. Apoi a trecut la emisiunea „Mad Money with Jim Cramer”, care a început să fie difuzată pe CNBC în 2005. oferă spectatorilor instrumente și cunoștințe pentru a veni investitori mai buni. Ca parte a condițiilor pentru ca el să fie în emisiune, Cramer este obligat să dezvăluie orice poziții pe care le deține în ceea ce privește acțiunile care sunt discutate în emisiune. De asemenea, nu are voie să schimbe nimic din ceea ce a discutat sau despre care a vorbit în cadrul emisiunii timp de cinci zile după fiecare difuzare. Emisiunea „Mad Money” a fost de fapt inspirată de această emisiune radio de o oră pe care o găzduise anterior,

(Fotografia de Rusty Jarrett/Getty Images)

Cărți

Cramer a scris și publicat, de asemenea, mai multe cărți. Acestea includ „Confessions of a Street Addict” (2002), „You Got Screwed! Why Wall Street Tanked and How You Can Prosper” (2002), „Banii reali ai lui Jim Cramer: Sane Investing in an Insane World” (2005), „Stay Mad for Life a lui Jim Cramer: Get Rich, Stay Rich Your Kids Evener Richer)” (2007), „Jim Cramer’s Getting Back to Even” (2009), „Jim Cramer’s Get Rich Carefully” (2013).

Viata personala

Cramer a fost căsătorit cu Karen Backfisch din 1988 până în 2009. Au doi copii împreună. A doua căsătorie a lui este cu Lisa Cadette Detwiler, un broker imobiliar și director general al restaurantului The Longshoreman din New York. S-au căsătorit în aprilie 2015. Unele dintre proprietățile pe care le-ați îngrijit includ DeBary Inn din Summit, New Jersey, pe care să-și găsească poziția împreună cu alți patru investitori în 2009; și Barul San Miguel, un restaurant și bar din Carroll Gardens, Brooklyn, pe care îl deține împreună cu soția sa. Locuiește în Summit, New Jersey și deține, de asemenea, proprietăți rezidențiale private în Quogue, New York, pe Long Island, precum și o proprietate de 65 de acri în zona rurală din New Jersey. Cramer este un fan remarcat de multă vreme al echipei Philadelphia Eagles NFL. Deține abonamente de peste 20 de ani.

Imobiliare

În 1999, Jim și Karen au plătit 2,375 milioane de dolari pentru o casă veche de peste 100 de ani pe 1,33 acri în Summit, New Jersey. Ca parte a acordului lor de divorț, Jim ia vândut casa lui Karen pentru 1 dolar. Karen a vândut casa în aprilie 2019 pentru 3.675 milioane de dolari.

În 2008, Jim a plătit 4,7 milioane de dolari pentru o altă casă în Summit, New Jersey. De asemenea, deține o proprietate de 65 de acri în altă parte în New Jersey.

Articolul precedentReggie Bush
Articolul următorVan Morrison

Related Articles

Ultimele articole