iubire sau doar sex – tu alegi

iubire sau doar sex – tu alegi

Toata lumea vorbeste si scrie despre dragoste si sex ca fiind acelasi lucru!
Eu zic ca nu e acelasi lucru,dragoste faci cu persoana iubita,cu persoana la care tii cu adevarat,pe care o iubesti!
Sex faci cu o persoana care pur si simplu te atrage sau faci acest lucru din necesitate(sau din lipsa banilor)!Sex poti face chiar cu persoana cu care esti,daca nu iubesti acea persoana!
In opinia mea asta e diferenta dintre dragoste si sex!
Dragoste faci cu persoana iubita!
Sex cu o persoana care pur si simplu te atrage sau de dragul de a o inscrie in palmaresul tau!

Cred ca nu mai socheaza pe nimeni adevarul ca intre iubire si sex exista o mare diferenta si o mare apropiere in acelasi timp. Apropierea tine de truism, pentru ca stim cu totii ca iubirea nu este platonica ci are si componenta sexuala, resimtita ca o traire cosmica. Dar marea, adevarata problema cu care ne confruntam este aceea a capacitatii noastre de a face diferenta intre sentimentul de iubire si dorinta sexuala.

Intalnim adeseori persoane care “ne pun pe jar”, ne fac sa avem tensiunea 18 000/18, vorba instructorului meu de la scoala de soferi, ne fac sa uitam daca plecam sau venim, si toata aceasta nebunie launtrica nu pare sa aiba decat un singur tratament: posesia, consumul sexual. Dupa aceea, incet sau mai putin incet simpomele dispar si ne uitam dupa alte persoane care sa ne faca din nou sa ne simtim ca si cum am fi conectati la o priza cu un voltaj mult prea mare.

Din nefericire, cei mai multi dintre noi cred ca asta e iubirea, dar nu este asa. Este doar manifestarea instinctuala a iubirii, este dorinta, care nu se va transforma niciodata in iubire, in sentiment, daca nu simti nevoia sa te daruiesti complet, daca nu apare in tine gandul acela insidios care te face sa te imaginezi alaturi de fiinta cealalta nu doar pentru toata viata ci pentru toata eternitatea. Dorinta cere implinire imediata, iubirea pretinde daruire nelimitata. Dorinta are limita temporala, iubirea se vrea eterna. Dorinta sexuala are mereu poarta deschisa catre alte “victime”, in timp ce iubirea te face sa te dedici complet persoanei iubite.

Dincolo de programul sexual al trupului nostru care ne impinge sa fim mereu nerabdatori, in cautare de partener pentru o zi, pentru o noapte, pentru o saptamana si un pic, seducandu-ne cu implinirea rapida a dorintelor si cu o anume exaltare traita furtiv, ca atunci cand iei un drog, iubirea procedeaza tocmai dimpotriva, ne face mai rabdatori si mai delicati, pentru ca ea exista in programul sufletului nostru si ne face sa concepem iubirea ca fiind existentiala, ca pe o predestinare ori ca pe o implinire life time, pe viata.

Cine este acela atat de grozav incat sa se dedice doar iubirii? Aratati-mi-l si il voi admira nesfarsit. In jurul nostru pare sa fie din ce in ce mai frecventa bucuria pe furate, preferinta pentru sex in dauna iubirii adevarate, pentru care chiar trebuie sa faci eforturi , sa daruiesti suflet si energie vitala, in timp ce implinirea dorintei sexuale nu cere decat trup si atat.

Cine mai are timp si rabdare pentru iubire? Cati dintre copiii vitorului se vor naste din iubire? Cred ca foarte putini si poate ca ar trebui sa li se puna stea in frunte, sa se deosebeasca de cei multi de tot, conceputi rapid, mecanic, fara suflet, fara gand, parca dintr-o greseala sau dintr-un accident, dintr-o placere pasagera care de cele mai multe ori nici nu le permite partenerilor sa isi mai spuna pe nume!

Related Articles

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole