Iubire la a doua vedere

Iubire la a doua vedere

Nu exista iubire la prima vedere!

Ileana, 29 & Ionut, 27

Exista doar „atractie la prima vedere”. iubire-la-a-2-a-vedereIubirea este mereu „la a doua vedere”, sustin Ileana si Io­nut.
Cand l-a intalnit prima data, acum sapte ani, Ilenei nici nu-i trecea prin gand ca el va fi omul care o va cuceri si ca vor forma impreuna un cuplu extraordinar. Mai mult, la inceput chiar nu prea l-a bagat in seama.

„Eram la mun­te, cu o gas­ca de prieteni si nu voiam decat sa ne distram. In clipa in care am facut cu­nostinta cu el am inceput o discutie bana­la: de unde esti, ce scoala ai facut, totul pre­sa­rat cu hohote de ras. Nu pot spune ca Ionut nu mi-a atras atunci atentia, doar ca mi-a iesit complet din minte in secunda urmatoare. La un moment dat si-a facut curaj si mi-a cerut numarul de telefon ca sa ne mai ve­dem. Clasic, prea clasic, mi-am spus eu si bineintels ca nu i l-am dat”, mar­turi­seste Ileana. Dupa aceasta prima in­talnire nu s-a mai gandit la acest epi­sod. Numai ca, pe 6 decembrie 2 000, de Mos Nicolae, s-a trezit cu Io­nut la usa. O gasise dupa ce intrebase pe toate sca­rile de bloc din zona unde stia ca locu­ieste.

„Nu stiu ce am gandit atunci, eram ca anesteziat. Poate ca la ince­put am vrut doar s-o impresionez, sa fie un gest de „macho” pe care nu il mai facuse nimeni, apoi cand am vazut ce dificil era, cred ca a fost un fel de indarjire, ca m-am incapatanat sa nu ma recunosc invins”, povesteste Ionut si continua: „Nu mi-am pus niciodata problema cum ar fi daca as compara perioada dinainte sa ne cunoastem cu cea de acum, dar, daca as face-o, ar insemna sa recunosc ca da, dragostea e cea care iti da putere”.

Alegem cu capul, nu cu inima

Bianca, 20 & Alex, 22

Multi baieti ii spun ca arata sexy, dar niciodata nu-i baga in seama. Este indragostita pana peste urechi de Alex. Cei doi au devenit un cuplu in urma cu doi ani, dupa ce, timp de vreo cateva luni, pa­rea ca drumurile lor curg fiecare catre o alta directie. S-au cunoscut banal, in metroul catre facultate, iar Bianca recunoaste ca la prima vedere Alex arata bine, „interesant” chiar. Insa totul s-a rezumat la aceasta constatare.

„Atunci nu aveam altceva in cap decat scoala si iar scoala. Parintii mei sunt mai severi, asa ca ultimul lucru la care ma puteam gandi erau baietii. Desi dupa aceea au mers impreuna de zeci de ori pana la scoala, pentru ca amandoi erau „boboci” in acelasi an si apoi in aceeasi grupa, nu au iesit niciodata. Alex era ocupat ori de cate ori il invita Bianca, iar Bianca era prea serioasa ca sa accep­te o iesire doar in doi, care i se parea ca sea­mana cu un angajament.

Alex, insa, un romantic, in ciuda fapului ca nu vrea sa o arate, i-a scris o poezie pe care i-a lasat-o in fata usii. In clipa in care Bianca a citit scrisoarea, s-a decis sa-l cu­noas­ca mai bine si, in timp, au devenit un cuplu. „Un cuplu cu ganduri foarte serioa­se”, dupa cum sustine chiar ea. Apoi continua cu zambetul pe buze: „A fost dragoste la a doua sau mai bine zis la a nu stiu cata vedere, de fapt. Eu de felul meu sunt o persoana destul de tran­santa: ori asa, ori asa. Cand ma indragostesc, marturisesc des­chis acest lucru. Iubirea nu prea ti-o poti ascunde. Indiferent daca ai in spate niste ani de casnicie, daca esti impreuna cu celalalt de trei luni sau de 20 ani.”

De partea cealalta, Alex recunoaste ca ceea ce era „inainte”, in perioada studentiei, nu se compara cu ce este acum intre el si Bianca: „Eram practic niste colegi de an si nimic mai mult. Muzica, cateva cursuri, petreceri si iarasi muzica, cam asta era in capul meu pe atunci. Acum, cel pu­tin eu, simt altfel o relatie. Ma simt mult mai im­plinit, ca si cum as fi ajuns la o liniste, la un echilibru interior pe care se poate ca varsta mea sa nu il arate. In acest moment simt cum planurile mele au o baza, se leaga de ceva concret, de un om pe care il iubesc cu sinceritate. De fapt, asta este cel mai important, nu?”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole