Istoria bradului de Craciun

Istoria bradului de Craciun .Cum am ajuns sa avem brad,si sa ne bucuram din toata inima cand auzim ca vine Craciunul??

          Alegerea bradului este o misiune cu adevarat complicata. Plecam de acasa cu ideea clara ca pentru apartamentul nostru acesta nu trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mic, dar cu siguranta foarte bogat si cu crengile asezate simetric pentru a fi mult mai usor de decorat, iar imaginea lui sa fie una frumoasa din orice parte l-am privi.
           De ce decoram bradul de Craciun? Obiceiul provine probabil de la egipteni, care isi ornau casele cu frunze de palmier in ziua solstitiului de iarna. Obiceiul a fost preluat de romani, care au folosit, in locul palmierului, brazii.
povetea incepe in secolul al VII-lea.Legenda spune ca s-a folosit de forma triunghiulara a bradului pentru a simboliza sfanta treime. In Europa secolului al XII-lea, cu ocazia Craciunului, bradul era atarnat de tavan cu varful in jos!
          La mijlocul secolului al XVI-lea, apar in Germania primele targuri specializate in vanzarea de cadouri, de obicei mancare sau obiecte de folosinta practica.
Beteala a fost inventata in Germania pe la 1610. In acea vreme nu era numai argintie, era chiar din argint! Au fost inventate masini pentru obtinerea unor folii subtiri. Argintul era durabil insa oxida repede, astfel ca au fost incercate diverse aliaje de plumb si cositor, dar produsul era atat de greu, incat se rupea sub propria greutate. Astfel incat argintul a fost folosit pana la mijlocul secolului al XX-lea.
In America, bradul de Craciun apare pe la 1747, in comunitatile germane din Pennsylvania, dar se raspandeste abia o data cu dezvoltarea comunicatiilor, in secolul XIX.
        In anii ’70 apar brazii artificiali cu aspect foarte realist.
       Spre sfarsitul anilor ’90, decorarea bradului se intoarce spre ideile Victoriene, dar cu teme si concepte noi.
         Varfurile bradului de Craciun in forma de stea simbolizeaza noroc si realizarea tuturor visurilor. Steaua are o semnificatie religioasa, amintind de cea care a aparut pe cer la nasterea lui Isus.
       Vestita coronita de Craciun, ornament originar din Europa, agatata pe usile caselor, simbolozeaza sanatate si noroc. Forma circulara simbolizeaza natura vesnica a dragostei care nu piere niciodata. Ea poate fi ornata cu fundite, globulete sau conuri de brad vopsite in argintiu sau auriu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole