Intreruperea sarcinii prin tratament medicamentos

Intreruperea sarcinii prin tratament medicamentos

Clinica de Ginecologie nr. 1 din Târgu Mureş este singura de acest gen din ţară în care a fost experimentată cu succes o nouă tehnică de întrerupere a sarcinii, prin tratament medicamentos – informeaza Rompres. Coordonatorul programului, Ionela Cozoş, preşedintele Institutului Est European pentru Sănătatea Reproducerii din Târgu Mureş, a declarat că tehnica a fost recent implementată şi costă 50 de lei. Noua metodă de întrerupere de sarcină prin tratament medicamentos a fost folosită pe 25 de femei, iar medicii ginecologi şi pacientele susţin că metoda este mai puţin traumatizantă, atât fizic, cât şi psihic.

Medicii susţin că procedeul este extrem de simplu şi nu este nevoie de intervenţie chirurgicală, ci doar de administrarea de pilule, timp de două zile, sub supraveghere de specialitate. Ionela Cozoş a precizat că tratamentul medicamentos se poate administra femeilor care nu au o sarcină mai mare de nouă săptămâni.
Şeful Autorităţii de Sănătate Publică Mureş, dr. Silviu Morariu, a anunţat recent că numărul de avoturi se menţine destul de ridicat în judeţ, chiar dacă acestea au scăzut simţitor, de la 16.254 de avorturi declarate în 1990, la 3.626 de avorturi raportate în 2007. Totuşi, se menţine la acelaşi nivel numărul de avorturi la tinere sub 18 ani, în 2007 fiind raportate 540, iar în 2006 – 644.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole