Intensitatea, nu durata timpului petrecut la sală contează! Iată de ce!

Mersul la sala de gimnastică și exercițiile fizice regulate au devenit, din fericire, o tendință sănătoasă printre mai mulți români care au ales să umple gimnastele de la începutul dimineții până târziu noaptea, după orele nesfârșite petrecute într-un birou. Întrebarea este: știm cu adevărat cum să ne petrecem timpul în sala de gimnastică?

Cele mai recente studii efectuate la Universitatea din Western Ontario, Canada, arată că nu trebuie să petrecem ore în șir în sala de gimnastică pentru a ne îmbunătăți sănătatea. Tot ce trebuie să facem este să ne împărțim efortul în 3 runde, câte 10 minute în fiecare rundă de exerciții fizice intense pentru a reduce valorile colesterolului, a reduce riscurile diferitelor boli de inimă, chiar și a scădea nivelul zahărului în sânge pentru persoanele care suferă diabet de tip 2.

O astfel de știre nu ne poate face decât să ne facă fericiți, deoarece se potrivește perfect programului ocupat al omului modern, mereu pe fugă, întotdeauna spunând: „Nu am timp pentru sală azi”. Avinash Pandey de la Universitatea din Ontario spune că și un efort fizic de 85% din capacitatea cardiacă maximă, comparativ cu un efort mediu de 65%, care este tratamentul standard pentru indivizii care suferă de diabet, ar putea fi cheia succesului în gestionarea diferitelor boli .

Oamenii de știință nu au decis încă motivele pentru care organismul uman reacționează mai bine la acest tip de stimuli, dar se pare sigur că răspunsul este foarte strâns legat de modul în care organismul știe să își folosească energia în timpul și după antrenament.
Așteptăm cu nerăbdare studiile viitoare pentru a analiza în detaliu și la scară mai largă efectele exercițiilor intense asupra tratamentului diferitelor boli, dar până atunci tot ce trebuie să facem este să încercăm să aflăm pe cont propriu cât de eficient exercițiul fizic atunci când vine vorba de a beneficia de sănătatea noastră.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole