In dragoste impartiti banii ?

In dragoste impartiti banii ?

Sunteti deja un cuplu. V-ati mutat impreuna de ceva vreme si ati hotarat sa impartiti si bune si rele, dar oare impartiti si banii?

Stie toata lumea ca sunteti deja „un tot”, dar oare chiar impartiti tot? Pana acum ati impartit cheltuielile si datoriile, dar ce faceti cu economin-dragoste-impartiti-baniiiile? Conturi separate sau cont comun? Multe cupluri sunt in impas cand, este vorba de conturi comune.

Multi nu se pot decide ce fac cu economiile, le pun pe cont comun sau pe conturi separate? Sa fie alegerea mai grea pentru ca, unul din parteneri castiga mai mult? Sau pentru ca unul cheltuie mai putin? Tin banii o relatie mai stransa daca e vorba de un cont comun?
Solutiile sunt diferite in functie de fiecare cuplu, in functie de fiecare relatie si de nivelul la care a ajuns ea. Unii specialisti chestionati in astfel de probleme, au spus ca, cele mai sigure sunt conturile separate mai ales, daca unul din parteneri este bugetar. Fiecare partener trebuie sa fie responsabil pentru finantele sale, astfel un cont comun ar putea crea dependenta de banii celui, care are mai mult. Iar banii distrug, fara dar si poate chiar si cele mai stranse relatii! Dovada: tot mai multe cupluri care renunta la o relatie, doar din cauza neintelegerilor financiare.

Prea putine persoane au abilitatea de a fi „disciplinat financiar” si stiu cum sa administreze un cont comun. Un cont comun inseamna de fapt un cont in care banii nu sunt doar pentru tine. E important sa ai un cont personal cu banii pe care nu ii imparti cu nimeni si pe care poti sa ii cheltuiesti fara sa ceri parerea sau mai rau, aprobarea partenerului!

Un cont comun, indiferent cat de stransa e relatia cu partenerul tau, te face sa iti pierzi din independenta. Ca multe alte lucruri, intr-o relatie si chiar intr-o casnicie, acestea trebuie sa stea in balanta. Asa ca problemele financiare trebuie sa aiba si ele o balanta. O balanta care trebuie sa isi gaseasca mereu echilibrul.

 

Sa cheltuiesti niste bani pentru tine sau pentru copiii tai e un lucru bun, cata vreme stii sa tii lucrurile sub control. Dar daca ai avea un cont comun cu partenerul tau si lucrurile ar scapa de sub control? Sau daca ar lipsi comunicarea si ati cheltui fiecare fara sa-l consulte pe celalalt? Situatia s-ar putea sa nu mai fie deloc roz.

Puteti alege un cont comun de cheltuieli, eventual pentru casa, sau masina sau alte lucruri comune, dar pentru a evita un impas, cel mai sigur este ca fiecare partener sa aiba si un cont privat pentru cheltuieli personale.
Acest lucru nu ii va mai ingradi independenta si nici nu-l va mai face sa simta ca, este singurul care se implica financiar. Pentru a usura situatia, stabiliti o suma, pe care sa o depuneti lunar in contul comun precum si o lista cu modurile in care se vor folosi banii respectivi.

Astfel nu se mai pune problema celui care ” aduce mai multi bani in casa” sau celui care cheltuie mai mult. Contul comun este folosit in beneficiul casei si al cheltuielilor comune, suma fixa stabilita nu va da niciunuia din parteneri senzatia ca se implica mai mult financiar.

Iar contul privat ramane pentru dorinte ascunse si pentru pantofii superbi si scumpi, care iti fac cu ochiul, din vitrina magazinului de langa biroul tau!
Indiferent daca alegeti sau nu, un cont comun, importanta este nu problema contului comun, ci disciplina financiara, un atribut pe care orice femeie independenta si responsabila ar trebui sa il aiba!

Related Articles

2 COMENTARII

  1. am stat cu un biat 1 an si nu stia cum sa scape de mn ca era cu altasi dadea vina numai pe mn…imi lipseste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole