Impactul tehnologiei asupra activitatii zilnice a afacerilor

Vrei sa-ti dezvolti afacerea dincolo de imaginatia ta? Iata, tehnologia a facut totul usor prin contributiile sale nesfarsite in lumea afacerilor. Tehnologia a devenit acum o parte esentiala a inovatiei si managementului afacerilor si este nevoia fiecarei afaceri din lumea de astazi. Iar impacturile pozitive si negative ale sale asupra afacerilor sunt aproape uluitoare din cauza faptului ca aceasta a remodelat managementul afacerilor atat in ​​mod pozitiv, cat si negativ.

O afacere de succes are nevoie de eficienta si de management al timpului care este posibil doar prin tehnologie. Cresterea unei afaceri si eficienta acesteia pot fi determinate de abordarea tehnologica si de utilitatea progreselor tehnologice ale acelei organizatii de afaceri.

Tehnologia a oferit ajutor intr-o varietate de moduri, cum ar fi planificarea strategiei de afaceri si cresterea productiei. Nevoia de tehnologie in afaceri va creste mai mult in viitor din cauza concurentei, a relatiilor cu clientii si ca instrument de baza pentru management.

Tehnologia computerelor si internetul au schimbat sistemul de lucru in afaceri. Tehnologia este atat favorabila, cat si nefavorabila pentru mediul de afaceri. Sa aruncam o privire la modul in care aceste situatii favorabile si nefavorabile si impactul lor asupra afacerilor.

Care sunt cele 3 implicatii majore de afaceri ale progreselor tehnologice?

Exista multe implicatii de afaceri ale progreselor tehnologice. Unele dintre cele majore includ:

 • Modificari in comportamentul clientilor
 • A revolutionat managementul afacerii prin cloud computing si integrarea aplicatiilor
 • Productivitate crescuta, satisfactie angajatilor si costuri mai mici ale intreprinderii

Vom discuta acum despre impactul pozitiv si negativ al tehnologiei asupra afacerilor.

Impactul pozitiv si negativ al tehnologiei asupra afacerilor:

Companiile folosesc progresele tehnologice pentru a-si dezvolta afacerea si folosesc tehnologia pentru a-si extinde capacitatea si potentialul de a-si duce afacerea la un nivel mai nou de succes.

Impactul pozitiv si negativ al tehnologiei asupra afacerilor

Tehnologia a creat o noua cultura pentru afaceri si are beneficii ample si nenumarate pentru proprietarii de afaceri, angajati, precum si clienti, in acelasi timp, si toate acestea pot fi denumite ca fiind impactul pozitiv al tehnologiei asupra afacerii.

Cu toate acestea, au fost ridicate si diferite preocupari care se datoreaza vulnerabilitatilor, capacitatii tehnologiei de a fi exploatate pentru a face ceva gresit.

Utilizarea gresita a tehnologiei in mediul de afaceri este o amenintare si, prin urmare, este denumita impactul negativ al tehnologiei asupra afacerilor.

Acum sa aruncam o privire cuprinzatoare asupra impacturilor pozitive si negative ale tehnologiei asupra afacerii unul cate unul.

Pro

 • Tehnologia ajuta la gestionarea timpului si a resurselor unei afaceri
 • Tehnologia ajuta la dezvoltarea afacerilor
 • Tehnologia ajuta la platile de afaceri
 • Tehnologia ajuta la fluxul de informatii despre afaceri
 • Tehnologia ajuta la pastrarea inregistrarilor de afaceri
 • Tehnologia ajuta la analiza datelor de afaceri
 • Tehnologia ajuta la siguranta si securitatea afacerii

Contra

 • Dependenta afacerilor de tehnologie
 • Scump
 • Riscuri de securitate datorate tehnologiei
 • Intreruperi la locul de munca din cauza tehnologiei
 • Supraincarcare de munca din cauza tehnologiei

Tehnologia a demonstrat o dezvoltare masiva in domeniul afacerilor. Utilizarea tehnologiei a facut ca procesele de afaceri sa fie rapide si eficiente, ceea ce, la randul sau, arata calitatea si rezultatele productive.

Sa avem o perspectiva cuprinzatoare asupra impactului pozitiv al tehnologiei asupra afacerilor.

Peste 10 impacturi ale tehnologiei informatiei in cresterea afacerilor:

Tehnologia in gestionarea timpului si a resurselor unei afaceri:

Gestionarea timpului si a resurselor este adesea cea mai dificila sarcina. Fiecare intreprindere mica trebuie sa se asigure ca isi utilizeaza timpul si resursele in mod corespunzator sau nu, deoarece aceasta este primul si cel mai important lucru pentru succesul oricarei afaceri.

Tehnologia a oferit usurinta in gestionarea afacerii. Angajatii pot partaja cu usurinta progresul si raportul muncii lor in diferite programe software create special pentru afaceri.

Tehnologia a oferit o buna intelegere si control asupra afacerii. Comunicarea excelenta este un factor important in desfasurarea afacerilor. A fost un proces foarte lent inainte de aparitia tehnologiei care necesita timp si resurse.

Tehnologia ajuta companiile sa stabileasca comunicatii simple. Companiile economisesc timp si resurse prin utilizarea celor mai noi tehnologii.

Mai jos sunt cateva exemple majore despre modul in care comunicarea eficienta are loc in afaceri prin utilizarea progreselor tehnologice:

Apeluri de conferinta:

Este o metoda prin care diferiti angajati de afaceri care stau in locuri diferite pot aranja intalniri telefonice si pot impartasi informatii importante sau solutii la o problema de afaceri. Care altfel ar lua timp si ar costa bani pentru a aranja o intalnire?

Mesaje instant:

mesageria este cea mai simpla si instantanee sursa de comunicare intr-un mediu de lucru aglomerat. Diferiti oameni dintr-o afacere pot impartasi instantaneu progresul muncii sau pot ramane conectati pentru a-si atribui sarcini sau alte lucrari.

E-mailuri:

E-mailurile precum mesajele, un e-mail este, de asemenea, o forma de comunicare text, putem, de asemenea, sa partajam instantaneu imagini si documente importante dintr-un loc indepartat. Companiile folosesc e-mailul pentru a partaja documente oficiale si aplicatii instantanee pentru munca oficiala.

Aplicatii de comunicare:

Diferite aplicatii precum Skype, WhatsApp, Messenger etc. sunt surse excelente si instantanee de comunicare. Ajuta la impartasirea ideilor si a raspunsurilor in timp util.

Tehnologia in cresterea afacerilor:

Intreprinderile mici si intreprinderile pot primi cu usurinta mai multa crestere cu cele mai recente tehnologii si platforme digitale. Acesta este, de asemenea, unul dintre impacturile pozitive ale TIC in afaceri.

Afacerile pot inflori de la clienti locali la clienti internationali datorita usurintei legaturilor de comunicare prin internet. Nu este nevoie sa aveti un birou mare si o echipa mare pentru a extinde o afacere.

Aici voi impartasi cateva dintre cele mai uimitoare sfaturi si tehnici care sunt aproape folosite de toata lumea pentru a-si dezvolta afacerea:

Social media:

miliarde de oameni de pe tot globul folosesc zilnic retelele sociale. Un produs sau o afacere poate fi promovat cu usurinta pe site-urile de social media.

Va ajuta la introducerea unei afaceri oamenilor de pe tot globul. Promovarea prin social media poate fi de mare ajutor pentru extinderea unei afaceri.

Site:

Consumatorii cauta pe internet cele mai bune oferte de pe internet. Un site web bun cu continut bun si simplificat poate defini excelent afacerile si poate ajuta la imbunatatire.

Aplicatii pentru mobil:

aplicatiile mobile pot fi dezvoltate pentru un acces convenabil pentru clienti. Dispozitivele mobile sunt folosite oricand oriunde de catre clienti.

Ajuta la clasificarea produselor si serviciilor companiei. Creeaza satisfactia clientilor si ajuta la construirea unei imagini bune a unei afaceri.

Servicii de asistenta clienti:

satisfactia clientilor este necesara si este usurata cu ajutorul tehnologiei. Clientii din orice colt al lumii pot accesa francize mici sau pot contacta portalurile web ale companiei pentru o reclamatie sau pentru a interoga o problema.

Tehnologie in platile de afaceri:

Odata cu progresul tehnologiei si aplicatiilor digitale, tranzactiile si procesele de plata sunt acum mult mai usoare, sigure si fara niciun inconvenient.

Plata se poate face acum online, iar procesul este mult mai rapid in comparatie cu cel conventional.

Un consumator poate face cumparaturi sau poate face afaceri din confortul casei sale. Portofelele electronice incurajeaza un client sa faca cumparaturi atat la nivel national, cat si international prin intermediul magazinelor online.

Tehnologia si fluxul de informatii comerciale:

Afacerile evolueaza continuu, iar cerintele pietei continua sa se schimbe din cand in cand.

Tehnologia internetului ofera cele mai recente informatii si surse pentru a afla noi strategii de afaceri si de piata pentru a evita pierderile si pentru a obtine din ce in ce mai multe beneficii in urma schimbarii.

Acest flux de informatii ajuta la intelegerea tendintelor, a concurentei si a cerintelor pietei tinta a fiecarei afaceri.

Mai jos sunt cateva exemple ale fluxului de informatii care este disponibil pe internet pentru toate tipurile de afaceri.

 1. Descrieri de afaceri, nevoi si servicii.
 2. Diferite proiecte si oferte sunt promovate online.
 3. Posturile vacante si recrutarea angajatilor se fac online.
 4. Angajatii sunt recrutati in companii din diferite tari pentru a avea ceea ce s-a dorit
 5. cunostinte de afaceri sau de munca.

Tehnologia in pastrarea evidentei afacerilor:

Afacerile depind in principal de inregistrari Metoda conventionala de pastrare a inregistrarilor a fost ineficienta si laborioasa.

Cu cele mai noi computere, pastrarea si urmarirea electronica a inregistrarilor sunt un proces mult mai usor si mai convenabil. Datele mari ale companiilor si angajatilor pot fi stocate pe un singur computer.

Aici voi enumera cateva dintre beneficiile si impacturile pozitive ale tehnologiei in pastrarea evidentelor de afaceri

 1. Inregistrarile electronice pot fi copiate foarte usor cu un singur clic
 2. Poate fi trimis sau partajat foarte usor.
 3. Se poate face backup foarte usor.
 4. Poate fi stocat in diferite locatii in fisiere diferite pentru a evita furtul si accidentul.
 5. Poate fi studiat cu usurinta.
 6. Poate fi editat cu usurinta.
 7. Calculele sunt facute de computere, astfel ca exista mai putine sanse de greseli.

Tehnologia in analiza datelor de afaceri:

Analiza datelor de afaceri este un aspect larg si important al afacerilor. Tehnologia a facut backup pentru instrumentele statistice, software-ul si dispozitivele disponibile acum, care acumuleaza si compileaza datele de afaceri.

Datele joaca un rol important in derularea afacerilor. Datele compilate sunt necesare pentru a urmari progresul pentru atingerea obiectivelor si pentru a analiza afacerile de afaceri. Analiza datelor de afaceri este o necesitate si nu poate fi compensata daca datele sunt pierdute.

Aici voi enumera cateva impacturi ale progreselor tehnologice care ajuta companiile sa isi analizeze datele in mod eficient:

 1. Este nevoie de mai putin timp pentru a analiza datele
 2. Aduceti la lumina faptele ascunse ale afacerilor
 3. Analiza costurilor, productiei si angajatilor pentru un management mai bun al afacerii
 4. Estima mai bine profitul sau riscul unei afaceri
 5. Ajuta la intelegerea bine a afacerii
 6. Ajuta la elaborarea strategiei de afaceri
 7. Ajuta la intelegerea intrarilor si iesirilor unei afaceri

Tehnologie in Siguranta si Securitatea in afaceri:

Siguranta si securitatea raman intotdeauna in fruntea listei de prioritati. Impactul cel mai pozitiv si util al tehnologiei care poate satisface un proprietar de afaceri este siguranta si securitatea imperiului sau de afaceri pe care il construieste muncind din greu zi si noapte.

Tehnologia a ajutat foarte mult la securizarea si salvarea afacerilor in moduri diferite. Poate fi impartit in doua feluri, care sunt:

Dispozitive:

Include toate dispozitivele cu tehnologie digitala care au ajutat la protejarea proprietatii comerciale impotriva atacurilor naturale, fizice si furtului. Exemplele de astfel de dispozitive sunt:

 • Camere de securitate pentru protejarea proprietatii comerciale impotriva furtului.
 • Dispozitivele de amprenta permit doar persoanelor autorizate sa acceseze zonele sensibile ale proprietatii comerciale.
 • Senzori care alarmeaza in caz de incendiu si urgenta pentru a controla imediat situatia.

Software:

Cu cea mai recenta tehnologie de criptare, rapoartele de afaceri clasificate si documentele sunt protejate cu parole puternice de la concurenti si alte fraude.

Poate fi partajat in siguranta sau pastrat secret pe computere. Exemple de tehnologie pentru siguranta si securitatea afacerilor sunt:

 • Criptarea datelor de afaceri pentru a le proteja de utilizatorii neautorizati.
 • Firewall pentru a controla traficul pe un site web de afaceri pentru siguranta.
 • Software de amprenta digitala pentru a deschide date sensibile de afaceri.
 • Backup-ul de stocare in cloud ofera o facilitate de stocare pentru fisiere pentru a le proteja de gafe si pierderi.
Impactul negativ al tehnologiei asupra afacerilor:

Impacturile negative ale tehnologiei asupra afacerilor sunt, de obicei, sub forma de pierderi in afaceri, securitate sociala si reducerea progresului angajatilor.

Efectele negative ale tehnologiei informatiei pot varia in diferite afaceri si ce tehnologie este utilizata pentru lucrari mai mult sau mai putin importante.

Sa avem o discutie detaliata asupra unora dintre efectele negative ingrijoratoare ale tehnologiei asupra afacerilor:

Dependenta afacerilor de tehnologie:

Dependenta de tehnologie este o mare ingrijorare. Au fost dezvoltate o varietate de dispozitive si aplicatii digitale pentru operatiuni de afaceri la distanta si pentru a desfasura afaceri.

Folosim tehnologia atat de des incat ne-am schimbat obiceiurile de afaceri si aceasta are efecte negative asupra afacerii noastre atat de grav.

Chiar si o mica eroare in tehnologie poate intrerupe procesul de afaceri. Un exemplu foarte bun va fi utilizarea internetului pentru cumparaturi online.

Daca exista vreo problema in serverul web al magazinului online, atunci aceasta ar fi inchisa de la clienti si procesul de afaceri se va opri din cauza lipsei unui mod alternativ de afaceri.

In lumea moderna, tehnologia determina modurile in care traim. Si ne-am modelat viata in functie de asta.

Exemple de astfel de dependenta sunt cardurile de credit, criptomoneda, tranzactiile mobile si robotii pentru productie si procesare.

Expansiuni asupra noii tehnologii:

Afacerile moderne se bazeaza pe tehnologie pentru mai multe scopuri. Dependenta a atins un punct in care tehnologia trebuie sa fie actualizata pentru a tine pasul cu concurenta.

Tehnologia evolueaza continuu in timp. Tehnologia existenta va depasi si actualizarile necesare vor duce la o cheltuiala mare.

Nu exista doar un upgrade care va va costa bani, ci si intretinerea.
De obicei, instrumentele tehnologice nu pot fi sustinute de mecanicii locali. Compania sau firmele furnizoare vor furniza servicii de intretinere la un cost ridicat.

Riscuri de securitate datorate tehnologiei:

Afacerile depind de utilizarea computerelor si a dispozitivelor digitale pentru operatiuni. Dependenta de tehnologie a expus intreprinderile la riscuri de securitate.

Majoritatea tranzactiilor si tranzactiilor comerciale sunt realizate prin intermediul computerelor si prin utilizarea internetului.

Orice neglijenta din partea angajatilor sau lucratorilor poate expune informatiile despre afacerea dvs. concurentilor, hackerilor sau fraudelor online.

Afacerea ta ar putea fi doar la un clic, in afara de furt sau alte atacuri cibernetice

Atacatorii cibernetici sunt mereu in cautare de vulnerabilitati pentru a va ataca si frauda in afaceri. Potrivit unui sondaj din 2016, 32% dintre companii sunt afectate de hacking.

Hackerii pot fura informatii valoroase, parole si informatii despre conturile bancare, ceea ce poate duce la pierderi de milioane. Potrivit unui sondaj recent, hackerii au castigat in 2011 mai mult de 10 miliarde de dolari.

Cea mai grava victima a hacking-ului din 2011 a fost compania Sony. In aprilie 2011, hackerii au inchis reteaua Sony PlayStation a fost inchisa de hackeri si au furat informatii precum nume de utilizator, adrese si informatii despre cardul de credit, care au costat Sony 171 de milioane de dolari.

Intreruperi la locul de munca din cauza tehnologiei:

Angajatii folosesc tehnologia pentru a creste productivitatea si eficienta. Dar aceasta tehnologie le indeparteaza si atentia de la locul de munca.

Pe masura ce cu totii navigam continuu prin web si retelele sociale si suntem dependenti de utilizarea telefoanelor mobile in diferite scopuri.

Alertele de notificare de la diferite aplicatii de socializare si e-mailuri de pe telefoane se pot intrerupe in timpul lucrului, iar orele care sunt alocate pentru lucru sunt stricate in socializarea prin aplicatii si e-mailuri sau mesaje text, care, la randul lor, va distrug nivelul de productivitate.

Productivitatea angajatilor este afectata negativ de aceste intreruperi si poate reduce progresul.

In medie, se estimeaza ca angajatii de birou pot primi mai mult de 100 de e-mailuri pe zi. Atat de multe e-mailuri pot digera o cantitate buna de timp de lucru.

Supraincarcare de munca din cauza tehnologiei:

Concurenta in crestere a provocat o suprasolicitare de munca atat pentru angajati, cat si pentru proprietarii de afaceri.

Cursa de a fi in top a cauzat probleme de sanatate ale angajatilor si proprietarilor de afaceri, deoarece acestia sunt conectati la afacere sau lucreaza pe telefoane si laptopuri de fiecare data.

Aceasta legatura intre tehnologie si munca in orice loc, oriunde, a crescut supraincarcarea muncii.

Cei care sufera nu pot mentine echilibrul dintre munca si acasa, ceea ce duce la depresie si stres. Deci, in loc sa faca viata usoara si convenabila, tehnologia duce la depresie si o viata stresanta.

Astfel, din impacturile mentionate mai sus ale tehnologiei asupra afacerilor, este clar ca tehnologia este atat benefica, cat si daunatoare pentru cresterea afacerii.

Utilizarea corecta si controlata a tehnologiei o face favorabila afacerii noastre si se dovedeste cu siguranta benefica, iar utilizarea necontrolata este cu adevarat o situatie alarmanta atat pentru afaceri, cat si pentru persoana care o foloseste.

Articolul precedentTim Ferriss
Articolul următorMigos

Related Articles

Ultimele articole