Idina Menzel

Valoare netă Idina Menzel: Idina Menzel este o actriță și cântăreață/compozitoare americană care are o netă de 16 milioane de dolari. Deși Menzel sa impus pentru prima dată după ce a obținut un rol cheie în muzicalul de succes Broadway „Rent”, ea a continuat mai târziu cu o serie de roluri de actorie notabilă atât pe scenă, cât și în afara acesteia. Idina este cunoscută pentru că a exprimat vocea Elsei în filmul de animație nebun de popular al Disney, „Frozen”. Nu numai atât, dar Menzel a cântat și melodia „Let It Go”, care a câștigat un Oscar și un Grammy. Idina a câștigat o serie de premii suplimentare de-a lungul carierei sale, inclusiv un premiu Tony. În afara actoriei, Menzel a lansat o serie de albume ca cântăreț și muzician.

Viața timpurie: Idina Kim Mentzel sa născut pe 30 mai 1971 în Manhattan, New York City. Deși inițial a fost crescută în New Jersey, sa mutat împreună cu familia în Long Island când avea trei ani. Idina a crescut într-o gospodărie evreiască alături de o soră mai mică, iar părinții ei au divorțat când ea avea 15 ani. Nu după mult timp, ea și-a câștigat primul concert plătit ca cântăreață de nuntă și bar mitzvah. Și-a păstrat acest job mult după ce a absolvit liceul.

Idina a urmat studiile postliceale la celebra Tisch School of the Arts de la Universitatea din New York. Până în 1992, ea a obținut o diplomă de licență în arte plastice în teatru. În această perioadă, ea a decis să-și schimbe numele de familie din „Mentzel” în „Menzel”. Acest lucru a ajutat-o ​​​​la cariera ei pe scenă, deoarece unii oameni au avut dificultăți în a pronunța numele de familie.

Cariera: Menzel și-a început cariera în lumea teatrului. Primul ei moment important a venit în 1995, când a audiat pentru binecunoscutul musical „Rent”. Ea a obținut rolul și-a făcut debutul în Off-Broadway în 1996. „Rent” a devenit rapid extrem de popular și a fost mutat într-un loc de la Broadway. Idina a fost evidențiată pentru laude de critici în rolul ei de Maureen Johnson și a fost nominalizată la premiul Tony pentru cea mai bună actriță prezentată într-un muzical.

După ce a încheiat „Rent” în 1997, Idina sa concentrat inițial pe cariera muzicală. Ea a lansat un album solo intitulat „Still I Can’t Be Still” înainte de a reveni la o serie de roluri teatrale. În această perioadă, a apărut în piese precum „Hair”, „Aida”, „The Wild Party” și „The Vagina Monologists”. Deși aceste roluri de scenă au ajutat-o ​​​​pe Menzel să câștige avânt, următoarea ei realizare majoră a venit în 2003, când a jucat în muzical de pe Broadway „Wicked”. Acest rol ia adus Idinei Menzel un premiu Tony pentru cea mai bună actriță principală într-un muzical. Din păcate, ea a căzut printr-o trapă la ultimul ei spectacol și-a spart o coastă.

După ce a apărut în muzicalul off-Broadway „See What I Wanna See”, Menzel și-a reluat rolul într-o altă serie de „Wicked” în West End din Londra. În timpul acestui curse, ea a fost cea mai bine plătită interpretată feminină din West End, cu câștiguri de peste 30.000 de dolari pe săptămână. Un alt rol londonez a venit cu muzical „Șah” în 2008. În următorii câțiva ani, Idina a jucat în piese precum „If/Then”, pentru care a fost nominalizată la un alt premiu Tony.

De-a lungul carierei sale de actorie, Menzel a lansat o serie de albume. Deși albumul ei de debut nu a avut rezultate bune din punct de vedere comercial, ea a continuat cu „Here” în 2004. În 2008, a lansat un treilea album solo, intitulat „I Stand”. De date aceasta, Idina a ajuns pentru prima dată în topuri. În urma acestui succes, Menzel a făcut un turneu pentru a-și susține albumul. Turneele ei o vor duce prin Statele Unite și în locații internaționale din Australia și alte țări. După ce a lansat un album de Crăciun în 2014, Menzel a cântat imnul național la Super Bowl din 2015. Un mai târziu, și-a lansat cel de-al cincilea album, care sa intitulat „Idina”.

În afara muncii pe scenă și a muzicii, Idina Menzel a cunoscut un succes considerabil ca actor de film și televiziune. Ea a fost o alegere evidentă să o interpreteze pe Maureen Johnson în adaptarea cinematografică din 2005 a filmului „Rent”, iar mai târziu a rezervat un rol recurent în serialul „Glee”. În 2013, Idina a dat vocea Elsei în filmul de animație „Frozen”. Filmul a fost un succes comercial și de critică și poate cel mai mare film Disney al epocii moderne. A reușit să încaseze peste 1,28 de miliarde de dolari la box office, devenind filmul de animație cu cele mai mari încasări la acea vreme.

Idina a contribuit enorm la acest succes, înregistrând hit-ul „Let It Go”, care a câștigat un premiu Oscar și un premiu Grammy. Idina și-a reluat ulterior rolul din „Frozen II”. În 2017, Menzel a jucat în filmul „Beaches”, iar în 2019 a rezervat un rol central în filmul lui Adam Sandler „Uncut Gems”.

Relații: Prima căsătorie a Idinei a fost cu actorul Taye Diggs, pe care la cunoscut în timpul producției „Rent”. După ce s-au căsătorit în 2003, perechea și-a întâmpinat primul copil pe lume în 2009. Patru ani mai târziu, perechea sa despărțit, iar divorțul lor a fost finalizat în 2014. A trecut un an înainte ca Menzel să înceapă o relație cu Aaron Lohr – un alt actor care a jucat în „Chirie.” Cei doi s-au mutat împreună mai târziu în 2015 și s-au căsătorit în 2017.

Imobiliare: În 2015, sa raportat că Idina și iubitul ei de atunci, Aaron Lohr, au cumpărat împreună o casă în Encino, California. Reședința în stil mediteranean se află pe aproximativ trei sferturi de acru și se mândrește cu peste 4.700 de metri pătrați de spațiu de locuit. După cum s-ar putea aștepta pentru o casă californiană potrivită pentru o celebritate, există și o zonă și un centru spa în curte. În plus, proprietatea oferă vederi uimitoare ale canionului și orașelor de dincolo.

Articolul precedentCal Ripken Jr
Articolul următorShannon Beador

Related Articles

Ultimele articole