Harry Connick Jr

Harry Connick Jr. Valoare netă: Harry Connick, Jr. este un cântăreț, pianist, compozitor, dirijor, actor și judecător american „American Idol”, care are o avere netă de 55 de milioane de dolari. Asociația Industriei Înregistrărilor din America la clasat pe Connick Jr. unul cei mai bine vânduți 60 de artiști masculini din America, iar albumele sale s-au vândut în peste 30 de milioane de copii în întreaga lume. Cu 13 albume de jazz pe locul 1 în SUA, Harry deține distincția de a avea cele mai multe albume pe locul 1 dintre orice artist în topurile de jazz din SUA. De asemenea, Connick Jr. a apărut în mai multe filme și emisiuni de televiziune, a judecat vedetele aspirante la „American Idol” (2014-2016) și a găzduit un talk-show sindicalizat (2016-2018).

Prima viață: Harry Connick Jr. sa născut Joseph Harry Fowler Connick Jr. pe 11 septembrie 1967, în New Orleans, Louisiana. Mama lui, Anita, era judecător și avocat, iar tatăl său, Joseph, era procuror. Părinții lui Harry dețineau un magazin de discuri, iar el a fost interesat de muzică încă de la vârsta fragedă, învățând să cânte la tastatură la doar 3 ani. Connick Jr. a început să cânte în public la vârsta de 5 ani și a înregistrat cu o trupă de jazz la vârsta de 10 ani. La vârsta de 9 ani, a cântat cu New Orleans Symphony Orchestra și a făcut duet cu Eubie Blake la „I’m Just Wild About Harry”. ” la Royal Orleans Esplanade Lounge. Din păcate, Harry și sora lui, Suzanna, și-au pierdut mama din cauza cancerului ovarian în 1981, când Harry avea 13 ani.

Harry a studiat sub James Booker și Ellis Marsalis Jr. la New Orleans Center for Creative Arts și a urmat, de asemenea, la Lakeview School, Isidore Newman School și la Jesuit High School. După absolvire, a urmat pentru scurt timp Universitatea Loyola, înainte de a se muta la New York pentru a se găsi la Hunter College și la Manhattan School of Music. Dr. George Butler, director la Columbia Records, a fost impresionat de Connick Jr. și la semnat la casa de discuri, lansând albumul „Harry Connick Jr”. în 1987.

Carieră: În 1989, Connick Jr. a furnizat muzica pentru coloana sonoră „When Harry Met Sally…”, care a primit dublă platină și ia adus primul său Grammy. În anul următor, și-a făcut debutul în actorie în „Memphis Belle” și a lansat albumele „We Are in Love” și „Lofty’s Roach Souffle”. La începutul anilor 1990, a apărut în „Little Man Tate”, a jucat ca invitat în „Cheers” și a lansat albumele „Blue Light, Red Light”, „25”, „When My Heart Finds Christmas” și „She”. ” Harry a jucat rolul unui criminal în seria în „Copycat” din 1995, apoi a apărut în filmul științifico-fantastic de succes „Ziua Independenței” (1996), care a încasat 817,4 milioane de dolari la box office.

În 2001, Connick Jr. a jucat într-o producție a rețelei ABC din „South Pacific”, și în anul următor, a câștigat o nominalizare la premiul Tony pentru că a scris partitura pentru muzicalul „Thou Shalt Not”. A avut un rol recurent ca eventualul soț al lui Grace Adler în „Will & Grace” din 2002 până în 2006, și în 2005, NBC a difuzat „The Happy Elf”, o specială animată de Crăciun bazată pe una dintre melodiile lui Harry; el a servit ca producător, narator și compozitor al filmului special. În 2006, Connick Jr. a jucat în „The Pijama Game” de pe Broadway, obținând o altă nominalizare la Tony, și în anul următor, a apărut în filmul „PS I Love You”. În 2011, a jucat rolul unui biolog marin în „Dolphin Tale” și sa întors pe scena de la Broadway, jucând în „On a Clear Day You Can See Forever”. În 2014, Harry a devenit judecător la „American Idol” și a rămas până la sfârșitul difuzării inițiale a emisiunii pe Fox în 2016. După ce „American Idol” sa încheiat, a început să găzduiască propriul său talk show de zi, „Harry”, care a durat 299 de episod și a câștigat 5 nominalizări la premiile Daytime Emmy. Connick Jr. a lansat 26 de albume de studio, inclusiv 3 albume de vacanță și 6 albume instrumentale; Cel mai de succes album al său din punct de vedere comercial este „When My Heart Finds Christmas”, din 1993, care a câștigat triplu platină. inclusiv 3 albume de vacanță și 6 albume instrumentale; Cel mai de succes album al său din punct de vedere comercial este „When My Heart Finds Christmas”, din 1993, care a câștigat triplu platină. inclusiv 3 albume de vacanță și 6 albume instrumentale;

(Fotografia de David Livingston/Getty Images)

Viața personală: Harry sa căsătorie cu Jill Goodacre, un fost model Victoria’s Secret, pe 16 aprilie 1994 și au împreună 3 fiice: Georgia (născută în aprilie 1996), Sarah (născută în septembrie 1997) și Charlotte (născută în iunie 2002). ). Connick Jr. este romano-catolic și a cântat pentru Papa Benedict în timpul „Concertului Speranței” după slujba de duminică a Papei din aprilie 2008 la Yankee Stadium. Fan sportului, Harry îi susține pe New Orleans Saints și ia încurajat la Super Bowl XLIV. În decembrie 1992, Connick Jr. a fost arestat când a fost descoperită o armă în bagajul său de mână pe aeroportul JFK; a petrecut o zi în închisoare, a făcut un anunț de serviciu public despre legii privind armele, iar acuzațiile au fost ulterior renunțate.

În 2005, Harry a participat la teletonul Uraganului Katrina „A Concert for Hurricane Relief” ca organizator și interpret, iar Habitat for Humanity la numit scaun de onoare al programului Operation Home Delivery. În 2006, a făcut echipă cu Branford Marsalis și Habitat for Humanity pentru a crea un cartier cunoscut sub numele de Musicians’ Village, care include locuințe la prețuri accesibile și Centrul pentru Muzică Ellis Marsalis. Connick Jr. a primit un premiu Jefferson pentru serviciul public în 2012 pentru angajamentul său de a ajuta oamenii din New Orleans.

Premii și onoruri: Connick Jr. a câștigat mai multe premii și nominalizări pentru muzica și munca sa de actorie. A fost nominalizat la peste o duzină de premii Grammy, câștigând pentru Cea mai bună interpretare vocală de jazz, masculin pentru „When Harry Met Sally” în 1990, cea mai bună interpretare vocală de jazz, masculin pentru „We Are in Love” în 1991 și cea mai bună interpretare pop tradițională. Album pentru „Songs I Heard” în 2002. Harry a câștigat 2 premii Primetime Emmy pentru regie muzicală remarcabilă în „Great Performances”, pentru „Harry Connick, Jr.: „Only You” In Concert” în 2004 și „Harry Connick Jr. In Concert On Broadway” în 2011. A primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 2019.

Imobiliare: În 1998, Harry și Jill au plătit 1,54 milioane de dolari pentru o proprietate de 4,61 acri în New Canaan, Connecticut. Cuplul a renovat casa cu 7 dormitoare la scurt timp după ce a cumpărat-o și au pus-o pe piață pentru 7,5 milioane de dolari în 2017.

Articolul precedentChris Bosh
Articolul următorQuestlove

Related Articles

Ultimele articole