Gloria Allred

Valoare netă Gloria Allred: Gloria Allred este un avocat american care are o netă de 20 de milioane de dolari. Gloria Allred a atras atenția pentru că a luat cazuri frecvent controversate. De-a lungul carierei sale juridice de patru decenii, ea a reprezentat numeroase clienți în proces împotriva celebrităților, inclusiv împotriva lui Arnold Schwarzenegger, Sacha Baron Cohen și Tommy Lee. Dincolo de muncă ei ca avocat, Allred a co-găzduit un talk show radio cu Mark Taylor la KABC din Los Angeles.

Viața timpurie și educația: Gloria Allred sa născut ca Gloria Bloom în 1941 în Philadelphia, Pennsylvania, într-o familie evreiască din clasa muncitoare. Mama ei, Stella, născută în Marea Britanie, era casnică, în timp ce tatal ei, Morris, era vânzător. În adolescență, Allred a mers la liceul pentru fete din Philadelphia. Ulterior, ea sa înscris la Universitatea din Pennsylvania, absolvind cu onoare un BA în limba engleză. Ea și-a început apoi o diplomă de licență la Universitatea din New York, unde a devenit interesată de mișcarea în plină dezvoltare a drepturilor civile. După ce și-a obținut masterul, Allred a început să lucreze ca profesoară și sa mutat la Los Angeles în 1966. Acolo, ea a lucrat pentru Asociația Profesorilor din Los Angeles în timp ce preda Fremont High School și Jordan High School.

În 1968, Allred a urmat cursurile Southwestern University School of Law, iar mai târziu sa transferat la Loyola Marymount University School of Law. După absolvirea ei în 1975, a fost admisă în Baroul de Stat din California.

Începutul carierei juridice: La începutul anului 1976, Allred a fondat firma Allred, Maroko & Goldberg împreună cu colegii săi absolvenți din Loyola. Unul dintre primele ei cazuri majore a venit în 1979, când a reprezentat șapte copii și părinți lor într-un proces împotriva lanțului de farmacii Sav-On, încercând să oprească magazinul să-și separe jucăriile în funcție de gen. Un alt moment legal semnificativ a fost în 1981, când Allred a oferit senatorului statului California John G. Schmitz o centură de castitate în timpul unei audieri privind interzicerea avorturilor. După ce Schmitz a insultat-o ​​​​într-un comunicat de presă ulterior, Allred la dat în judecată pentru calomnie, câștigând un acord de 20.000 de dolari.

În 1987, Allred a participat la Friars Club din Beverly Hills, un club privat de spectacol care, la acea vreme, era exclusiv masculin. Vizând politicile sale de discriminare a membrilor, ea și alte cinci femei au fost în cele din urmă permise să folosească unitățile de sănătate ale Clubului.

Cazuri din anii 1990:Un triumf legal major pentru Allred a avut loc în 1992, când ea a scris o scrisoare Comisiei de etică a Senatului în care îi îndemnă să investigheze acțiunile senatorului din Oregon Bob Packwood, care fusese criticat pentru comportament sexual necorespunzător. Datorită presiunii pe care a menținut-o asupra ambelor părți, Comitetul a votat în cele din urmă pentru expulzarea lui Packwood, ceea ce a dus la alegerea acestuia de a demisiona. Au urmat mai multe cazuri importante. În 1995, Allred a reprezentat-o ​​​​pe Katrina Yeaw, în vârstă de 11 ani, în Yeaw v. Boy Scouts of America, care a fost lansat pentru a determina dacă organizația avea dreptul de a exclude fetele. Tot în 1995, Allred a reprezentat familia lui Nicole Brown Simpson în procesul de crimă OJ Simpson. Doi ani mai târziu, ea a reprezentat modelul Kelly Fisher,

În 1997, Allred a avut unul dintre cele mai semnificative succese istorice ale ei, reprezentând-o pe actrița din „Melrose Place”, Hunter Tylo, care la dat în judecată pe producătorul Aaron Spelling pentru că a acordat-o din cauza sarcinii. Allred a argumentat cu succes împotriva Spelling, conducând juriul să îi acorde lui Tylo 4,8 milioane de dolari. Acest caz esențial a ajutat la stabilitatea drepturilor actorilor de a continua să lucreze atunci când rămân însărcinate.

Cazuri ulterioare: Allred a continuat să ia o multitudine de cazuri de mare profil de-a lungul anilor 2000 și 2010. Printre ei, ea a reprezentat familia lui Gwen Araujo, o adolescentă transgender care a fost bătută până la moarte, iar mai târziu pe Amber Frey, martoră în dosarul penal împotriva criminalului Scott Peterson. În 2004, ea a abordat cazul drepturilor LGBTQ când ea și firma ei au încercat un proces în California, susținând că era neconstituțional să refuze licența de căsătorie cuplurilor de sex similar. Patru ani mai târziu, la Curtea Supremă din California, Allred a câștigat o decizie care afirmă drepturile cuplurilor de același sex de a se căsători în stat.

Getty Images

În multe dintre celelalte cazuri ale ei, Allred a luptat împotriva discriminării în funcție de vârstă, hărțuiri sexuale, exploatării, încetării ilegale și a drepturilor femeilor și persoanelor LGTBQ. Ea a reprezentat cel puțin 28 de femei care l-au acuzat pe Bill Cosby de agresiune sexuală și a reprezentat trei femei care au venit cu acuzații de abuz sexual împotriva lui Donald Trump. În plus, Allred a reprezentat în procese împotriva unor celebrități precum David Boreanaz, Scott Lee Cohen, R Kelly, Arnold Schwarzenegger și Anthony Weiner.

Cariera media: Dincolo de domeniul legal, Allred a găzduit un talk show radio cu Mark Taylor timp de 14 ani la KABC din Los Angeles. În 1990, a fost un panelist la o revigorare a emisiunii de televiziune „To Tell the Truth”. Mai târziu, la începutul anilor 2000, ea a apărut că ea însăși în filmul de comedie „Rat Race”. În 2011, Allred a început să prezinte programul de televiziune „We the People with Gloria Allred”, care a folosit actori de improvizație pentru a recrea cazuri fictive. Printre celelalte apariții ale ei în presă, Allred a fost în show-ul competițional „RuPaul’s Drag Race” în calitate de intervievator și consilier al concurenților și a apariției că ea însăși în serialul de comedie „Grave”.

Viața personală: În timp ce se află la Universitatea din Pennsylvania în 1960, Allred sa întâlnit și sa căsătorie cu primul ei soț, Peyton Huddleston Bray Jr.; împreună, au avut o fiică, Lisa. Astăzi, Lisa, cunoscută sub numele de Lisa Bloom, este și un avocat celebru. În 1962, perechea a divorțat. Mai târziu, în 1968, Allred sa căsătorit cu William Allred, cu care a fost până la divorțul lor în 1987.

Articolul precedent96 Cele mai bune hobby-uri ieftine
Articolul următorSean Lowe

Related Articles

Ultimele articole