George Soros

Care este valoarea netă a lui George Soros?

George Soros este un om de afaceri, filantrop, investitor în acțiuni, speculator valutar și activist social maghiar-american, care are o avere netă de 9 miliarde de dolari. George și-a câștigat a avea ca fondator al Soros Fund Management. Fondată în 1970, firma va continua să genereze peste 30 de miliarde de dolari în profituri pentru investitori de-a lungul deceniilor. Astăzi se crede că firma gestionează activ în jur de 45 de miliarde de dolari.

Soros este un filantrop important. În momentul în care aveți grijă a scris acest articol, el a transferat 32 de miliarde de dolari din partea sa personală unei organizații de caritate pe care să-și carea fondul, numită Open Society Foundations. Până în prezent, Open Society Foundations a distribuit aproximativ 15 miliarde de dolari către diferite organizații caritabile.

Supraviețuitor al Holocaustului, Soros a finanțat multe inițiative culturale într-un efort de a promova ideile progresiste și eforturile pentru drepturile omului de-a lungul carierei sale impresionante.

Tinereţe

George Soros sa născut la Budapesta, Regatul Ungariei, la 12 august 1930. Pe când era încă adolescent, Soros a fost martor la atrocități sociale inimaginabile în timp ce a trăit prin ocupația nazistă din 1944-45. În această dificilă din istorie, a fi evreu în Europa ocupată de naziști a fost adesea o condamnare la moarte. Într-o durată scurtă, peste 500.000 de evrei maghiari au fost uciși. A fi martor la teroarea acestei ere la o vârstă de fragedă a avut, fără îndoială, un impact asupra tânărului George, care, ca parte dintr-o familie de evrei, era în pericol de a fi capturat și executat. Într-o întorsătură norocoasă pentru Soros și familia sa, aceștia au reușit să scape de o soartă altfel întunecată, asigurându-și actele de identitate false și deghizându-și trecutul. Poate începutul călătoriei sale filantropice,

Remarcând experiența decenii mai târziu, Soros a explicat:

În loc să ne supunem destinului nostru, am rezistat unei forțe malefice care era mult mai puternică decât noi – totuși am învins. Nu numai că am supraviețuit, dar am reușit să-i ajutăm pe alții.

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Partidul Comunist Maghiar a preluat controlul politic. Fiind o persoană care purta idealurile democratice, în 1947 Soros și-a părăsit casa din Budapesta și sa mutat la Londra, Anglia, unde a lucrat ca ospătar și purta pe calea ferată în timp ce urma cursurile London School of Economics.

Sean Gallup/Getty Images

Cariera financiară

Soros a emigrat în cele din urmă în Statele Unite, unde și-a început călătoria în finanțe și investiții, o mișcare în carieră care a deschis calea către viitorul său ca finanțator de renume mondial.

A deținute locuri de muncă, lucrând cu FM Mayer ca comerciant de arbitraj și cu Wertheim & Co. ca analist.

În 1973, Soros a fondat Soros Funds Management. Decenii mai târziu, Soros Funds Management va fi descris ca fiind unul dintre cele mai profitabile fonduri speculative din istorie, cu o rata medie anuală de rentabilitate de 20% pentru investitorii săi timp de mai bine de patru decenii.

Soros Fund Management consiliază Quantum Group of Funds și investește în piețele de acțiuni publice și cu venit fix, piețe valutare, valutare și de mărfuri, precum și fonduri de capital privat și de capital de risc.

Unele dintre investițiile semnificative raportate ale companiilor sunt în transporturi, energie, retail și industria financiară.

Banca Angliei

În 1992, Soros a vândut în lire sterline în valoare de 10 miliarde USD. Ca urmare a crizei valutare din Marea Britanie de „Miercurea Neagră” din 1992, acel pariu scurt sa transformat într-un profit de 1 miliard de dolari pentru Soros, practic peste noapte. Soros va deveni cunoscut drept „omul care a spart Banca Angliei”.

Filantropie

Gândindu-se la câștigurile sale în carieră, George Soros a scris: „Succesul meu pe piețele financiare mi-a oferit un grad mai mare de independență decât majoritatea celorlalți”. În timp ce „majoritatea celorlalți oameni” ar putea folosi această independență pentru a trăi o viață de lux fără griji și stiluri de viață materiale lăudăroși, George Soros, depășind mari șanse și asistând la nedreptăți sociale de coșmar, a modelat o moștenire de generozitate și bunăvoință.

În 1979, Soros și-a folosit marea avea pentru a lansa o organizație filantropică numită The Open Society Foundations. Fundația este de fapt o rețea de fundații și parteneri din peste 100 de țări. Contribuțiile sale sunt deosebite de grele în promovarea idealurilor democrației, drepturilor individuale și libertății de exprimare. Începând cu acordarea de burse negri din Africa de Sud sub apartheid, Open Society Foundations a finanțat multe vizite academice în Occident și de-a lungul anilor 1980 a promovat schimbul deschis de idei în Ungaria comunistă, sprijinind în același timp inițiative multor grupuri culturale și mișcări. .

După căderea Zidului Berlinului, Soros a creat Universitatea Central Europeană în eforturile de a aduce idei noi unui mod de gândire anterior limitată în acea parte a lumii. Mai târziu, Soros și-a adus proiecte filantropice în mai multe zone ale lumii, inclusiv în Statele Unite, Africa, America Latină și Asia. Eforturile sale au urmărit să promoveze democrația, justiția socială și responsabilitatea în societate.

Un credincios în libertățile individuale pentru toți, Soros a susținut în mod deschis multe eforturi de justiție socială de-a lungul anilor 80, 90 și 2000. Critic al ipocriziei faimosului „Război împotriva drogurilor” al Guvernului Statelor Unite, el a afirmat că este „ probabil mai dăunător decât problemele drogurilor în sine”. Întotdeauna un avocat al persoanelor defavorizate, Soros a căutat să includă în donațiile sale caritabile acele grupuri care se confruntă adesea cu marginalizarea, cum ar fi consumatorii de droguri, lucrătorii sexuali și membrii comunității LBGTQ. Un susținător deschis atât la căsătoria mișcării de sex, cât și la marijuana medicală, Soros a ajutat la deschiderea drumului pentru evoluția socială prin numeroase contribuții ale organizației sale.

Din 1984, Soros a donat peste 32 de miliarde de dolari din averea sa Fundațiilor pentru Societatea Deschisă și a susținute nenumărate eforturi pentru a promova libertățile sociale, egalitatea, justiția și responsabilitatea.

El a donat personal 500 de milioane de dolari pentru a ajuta criza refugiaților sirieni.

Articolul precedentDoug E. Proaspăt
Articolul următorRick Springfield

Related Articles

Ultimele articole