Garth Brooks

Care este valoarea netă a lui Garth Brooks?

Garth Brooks este un star american de muzică country, care are o avere netă de 400 de milioane de dolari. Aceasta este o valoare netă combinată cu soția sa, colega cântăreață country Trisha Yearwood. Marea majoritate a averii nete a cuplului (300 – 350 de milioane de dolari) este atribuită lui Garth.

Garth este un artist de muzică country de mare succes, care a avut șase album certificate ca diamant. Potrivit RIAA, el este cel mai bine vândut artist de album solo din Statele Unite, cu 148 de milioane de unități interne vândute, înaintea lui Elvis Presley și este al doilea după The Beatles în ceea ce privește vânzările totale de album. El este, de asemenea, unul dintre cei mai bine vânduți artiști din lume din toate timpurile, având vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume.

Tinereţe

Troyal Garth Brooks sa născut în Tulsa, Oklahoma, pe 7 februarie 1962. Este cel mai mic copil al lui Troyal Raymond Brooks și Colleen McElroy Carroll. Tatăl său a fost desenator pentru o companie petrolieră, iar mama lui a fost o cântăreață country în anii 1950, care a apărut în emisiunea de televiziune „Ozark Jubilee”. Garth este un copil din cele două căsătorii săi alea dintre părinți. Are patru frați vitregi mai mari și o soră mai mare. Crescând, familia lui a găzduit săptămânal spectacol de talent în care toți cei șase copii trebuiau să pună o scenă sau să cânte. Deși lui Garth i-a plăcut să cânte în copilărie, principalul său accent era pe sport. În liceu, Garth a jucat fotbal, baseball și a făcut parte din echipa de atletism. A primit o bursă de atletism la Universitatea de Stat din Oklahoma. Specialitatea lui era sulița.

Cariera timpurie

După facultate, Brooks a început să cânte la chită și să cânte în barurile și cluburile locale în 1985. Un avocat de divertisment a condus de la Dallas la Stillwater, Oklahoma doar pentru al auzi pe Brooks cântând. Sa oferit să producă primul său demo. Brooks a plecat la Nashville în căutarea unui contract de înregistrare. În 24 de ore, sa întors în Oklahoma. Avocatul la convins pe Garth să mai dea o șansă lui Nashville. Brooks sa mutat la Nashville în 1987.

Succes

„Hungry Years”, primul album al lui Brooks a fost lansat în 1989. Albumul a ajuns pe locul doi în topurile albumelor country. Primul și-a făcut numărul unu, „If Tomorrow Never Comes”, este de pe acest album. În același an, Brooks a plecat în turneu ca act de deschidere pentru legenda muzicii country Kenny Rogers. Al doilea album al lui Brooks, „No Fences”, a fost lansat în 1990 și a petrecut 23 de săptămâni pe primul loc în topurile albumelor country. Piesele „Friends in Low Places” și „The Thunder Rolls” sunt de pe acest album. „No Fences” este cel mai bine vândut album al lui Brooks, cu patru single-uri country numărul unu în afara albumului. „Ropin’ the Wind”, cel de-al treilea album al lui Brooks a fost lansat în toamna anului 1991 și a debutat pe primul loc în topurile principale ale albumelor. Aceasta a fost prima dată când un artist country a realizat această ispravă. Brooks a fost, de asemenea, primul artist country care a avut trei albume în top 20 al albumelor Billboard 200 în același timp. A lansat „The Chase”, al patrulea album, în toamna anului 1992.

În 1993, Brooks a lansat „In Pieces”, care a ajuns pe primul loc în topurile de țară și principale. El a primul său turneu mondial în același an, vânzând Wemble Arena din Anglia, o premieră pentru un act american. Doi mai târziu, a lansat „Fresh Horses” și single-ul „She’s Every Woman”. Tot în 1995, a ieșit în al doilea turneu mondial, care a cântat pentru 5,5 milioane de oameni și a încasat peste 105 milioane de dolari. În 1998, a lansat primul său album live, „Double Live”.

În octombrie 1999, a lansat „Garth Brooks in…The Life of Chris Gaines”, coloana sonoră a unui film numit „The Lamb”. Acest proiect a fost un eșec.

Pe 26 octombrie 2000, Brooks și-anunțat oficial retragerea la înregistrări și spectacole.

(Fotografia de Ethan Miller/Getty Images)

În toamna lui 2007, Brooks a organizat nouă concerte sold-out numite „Garth Brooks: Live in Kansas City”. Era intenționat să fie un singur concert, dar cererea uriașă a făcut ca toate cele nouă spectacole să se epuizeze în mai puțin de două ore. Adică aproximativ 140.000 de bilete vândute. Câteva luni mai târziu, în ianuarie 2008, Brooks a jucat cinci spectacole sold-out în mai puțin de 48 de ore în Los Angeles, ca parte a unei strângeri de fonduri pentru incendiile din 2007.

În toamna lui 2009, Brooks a ieșit din nou pentru scurt timp din pensie pentru o rezidență în Las Vegas la hotelul și cazinul Steve Wynn’s Encore Las Vegas. Wynn este oferit lui Brooks acces la un jet privat, astfel încât să poată maximiza timpul cu familia în Oklahoma și să fie în continuare la Vegas în weekend pentru spectacolele sale.

În 2014, Brooks a ieșit din pensie cu un nou single, „People Loving People”, un nou album, „Man Against Machine” și un turneu mondial. În 2016, Brooks a lansat un album compilație în parteneriat cu Target, numit „The Ultimate Collection”. Albumul „Gunslinger” și single-ul „Baby, Let’s Lay Down and Dance”.

În 2018, a fost lansat single-ul „All Day Long”, de pe albumul „Fun” din 2020. În aceeași vară, Brooks și-a anunțat turneul stadionului cu 30 de stadioane nord-americane, inclusiv pe emblematic stadion de fotbal din campusul Universității Notre Dame din South Bend, Indiana. În 2019, Brooks sa angajat în Dive Bar Tour, cu opriri la șapte baruri de scufundări din SUA.

În timpul pandemiei de COVID-19, Brooks și Trish Yearwood au susținut un concert informal care a fost transmis pentru 5,2 milioane de oameni pe Facebook Live. Performanța a fost ne-a căutat și a continuat să se prăbușească din cauza numărului de persoane care să încerce să o acceseze. Brooks și Yearwood au susținut apoi același tip de concert în săptămâna următoare la CBS și au donat 1 milion de dolari pentru asistența pandemiei. Emisiunea CBS a atras 5,6 milioane de telespectatori. Pe 7 iulie, cuplul sa întors pe Facebook Live pentru un alt eveniment și a primit cereri de cântece de la fani.

La sfârșitul lunii iunie 2020, Brooks a susținut un concert care a fost difuzat în 300 de cinematografe din SUA și Canada.

Viata personala

Brooks și-a cunoscut prima soție, compozitoarea Sandy Mahl, în timp ce era la facultate. S-au căsătorit pe 24 mai 1986. Cuplul a avut trei fiice: Taylor, August și Allie. Brooks și Mahl au divorțat pe 17 decembrie 2001. Divorțul său a fost unul dintre cele mai scumpe divorțuri din toate timpurile. Garth ia plătit lui Sandy un decont de 125 de milioane de dolari.

Brooks sa recăsătorit pe 10 decembrie 2005 cu cântăreața country Trisha Yearwood.

În iulie 2013, Brooks a devenit bunic când August a avut o fiică pe nume Karalynn cu Chance Michael Russell.

Repere salariale

Într-un an de turnee, Garth este cunoscut că a câștigat până la 90 de milioane de dolari și a fost uneori cea mai bine plătită celebritate de pe planetă. Între iunie 2017 și iunie 2018, Garth Brooks a câștigat 45 de milioane de dolari. În aceeași perioadă a anului următor, el a câștigat 25 de milioane de dolari.

Imobiliare

Brooks deține case în Tulsa, Oklahoma; Nashville, Tennessee; și Malibu, California. În 2019, sa zvonit că Brooks și Yearwood au cumpărat hotelul Layby de pe Holmes Beach, pe insula Anna Maria, Florida, pentru 8,825 milioane de dolari.

Articolul precedentMagic Johnson
Articolul următorPaul Teutul Jr

Related Articles

Ultimele articole