Gandirea pozitiva,drumul spre fericire

Gandirea pozitiva,drumul spre fericire

În 2009, ţi-ai propus să ai un an mai bun, să ai succes, să fii mai atrăgătoare şi mai sănătoasă! Ei bine, pentru a-ţi atinge scopurile, nu e de ajuns să ţii dietă şi să îţi faci abonament la gimnastică! Descoperă cinci metode simple, la îndemână, care nu te vor costa nimic, prin care îţi poţi schimba viaţa în bine!

gandirea-pozitivadrumul-spre-fericire
Bunătatea, răbdarea şi optimismul nu îţi vor aduce satisfacţii materiale şi faimă instantaneu, însă te vor ajuta să te regăseşti, să apreciezi lucrurile importante în viaţă şi să nu îţi pierzi calea.

Imaginează-te fericită şi sănătoasă!
Construieşte-ţi o imagine pozitivă despre tine şi încearcă să trăieşti în prezent şi să te bucuri de ce ai! Speranţa şi optimismul pot face minuni pentru tine!

Observă frumuseţea din jurul tău!
Mergi la o plimbare şi, când te întorci acasă, notează-ţi în jurnal primele cinci lucruri frumoase care te-au impresionat. Poate fi zâmbetul unui copil de pe stradă, foşnetul frunzelor într-un copac, stolurile de păsări călătoare care se întorc sau imaginea unui tânăr ajutând o bătrânică să treacă strada. Înainte să adormi, fă o scurtă recapitulare în gând a amintirilor plăcute din ziua respectivă! Nu subestima puterea gândirii pozitive!


Petrece timp în natură!
O gură de aer proaspăt, la un picnic la munte, sunetul liniştitor al cascadei sau briza mării mângâindu-ţi obrajii – sunt experienţe simple, dar care au puteri magice, care pot alunga stresul într-o clipită. Plimbările în natură sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră mentală şi fizică. Cel puţin o dată pe săptămână, fă o plimbare în parc, pentru a medita şi a te relaxa. O să te ajute enorm să îţi recapeţi echilibrul şi buna dispoziţie!

Ţine un jurnal!
Jurnalul nu este un moft, ci mai degrabă o formă de terapie, este o metodă excelentă pentru a-ţi face ordine în gânduri, pentru a te elibera de stres. Nu îţi ţine gândurile captive, nu le păstra doar pentru tine, fiindcă asta poate deveni foarte frustrant uneori. Îţi poţi nota gândurile exact aşa cum îţi vin, fără să le mai procesezi, filtrezi, selectezi, fără să intenţionezi să reciteşti vreodată fila din jurnal. Te vei simţi mult mai bine după asta, garantat!

Păstrează-ţi prietenii aproape!
Prietenii adevăraţi, desigur. Oamenii care au dovedit, de-a lungul timpului, că merită încrederea şi afecţiunea ta, pe acei oameni trebuie să-i ţii aproape. Adu-ţi aminte că „niciun om nu este o insulă” şi că toţi avem nevoie unii de ceilalţi pentru a duce o viaţă plină de împliniri şi armonie!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole