Gabby Douglas

Valoare netă Gabby Douglas: Gabby Douglas este o olimpică și gimnastă artistică americană, care are o netă de 4 milioane de dolari. Ea este cel mai bine cunoscută pentru că a fost campioana olimpică la gimnastică generală în 2012 și membră a echipelor americane de gimnastică artistică câștigătoare de aur în 2012 și 2016.

Viața timpurie: Gabrielle Christina Victoria Douglas sa născut pe 31 decembrie 1995, în Newport News, Virginia. Ea a fost crescută în Virginia Beach de părinții ei, Timothy Douglas și Natalie Hawkins-Douglas. Are trei frați mai mari: surorile Arielle și Joyelle și fratele Johnathan.

Douglas a început să practice gimnastica când avea șase ani, după ce sora ei a convins-o pe mama lor să-l ajute la cursuri de gimnastică. Ea a progresat rapid prin antrenament și, până la vârsta de opt ani, a câștigat titlul de gimnastică de nivel 4 la Campionatele de Stat din Virginia din 2004. Moines, Iowa, pentru a se putea antrena cu normă întreagă cu renumitul antrenor de gimnastică Liang Chow, deși familia și-a rămas în Virginia. În timpul petrecut în Iowa, a locuit cu Travis și Missy Parton, împreună cu cele patru fiice ale lor; una dintre fetele Parton sa antrenat și ea cu Chow. Datorită programului ei de antrenament riguros, ea a fost educată încă acasă din clasa a treia.

Cariera profesionala de gimnastica:În 2008, Douglas și-a făcut debutul internațional la US Classic din Houston, Texas. La acel eveniment, ea sa clasat pe locul 10 in clasamentul general. În același an, ea sa clasat pe locul 16 la Campionatele Visa din 2008 din Boston, Massachusetts. Din cauza clasamentului ei, ea nu a fost eligibilă pentru echipa națională feminină de juniori 2008. Apoi, în 2009, a suferit un eșec când și-a fracturat placa de creștere a încheieturii mâinilor. Accidentul a făcut-o să rateze Covergirl US Classic din 2009 și nu a putut să-și dea potențialul maxim la Campionatele Visa din 2009 (ea a concurat doar la bârnă de echilibru și la sol). În restul carierei sale de gimnastică pentru juniori, ea a concurat la evenimente precum Cupa Nastia Liukin Supergirl din 2010,

Ea a trecut la cariera ei de gimnastică de seniori în 2011, când a făcut parte din echipa SUA care a câștigat aurul la Trofeul City of Jesolo din Italia și, de asemenea, echipa SUA care a câștigat aur la Campionatele Mondiale din 2011. De asemenea , ea a performat bine ca concurent solo, câștigând argint la barele neuniforme la CoverGirl Classic din Chicago în acel an și sa egalat cu bronzul la barele la Campionatele Naționale din SUA din 2011. Apoi, la Cupa Americană AT&T din 2012, ea a primit cel mai mare scor total în competiția feminină, în ciuda faptului că era doar o supleantă. Anul 2012 a continuat să se îmbunătățească pentru Douglas, ea fiind membră a echipei SUA care a câștigat aurul la Pacific Rim Championships; a câștigat aur la lingouri inegale, argint la all-around și bronz la etaj la Campionatele Naționale din SUA;

Douglas a reprezentat SUA la Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, alături de colegii săi de echipă, Jordyn Wieber, McKayla Maroney, Aly Raisman și Kyla Ross. Împreună, ei cunoscuți ca „Fierce Five” și au câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra. Aceasta a fost prima dată când echipa americană a câștigat aurul în proba pe echipe de la „Magnificent Seven” (inclusiv gimnaste precum Shannon Miller, Dominique Moceanu, Kerri Strug și Dominique Dawes) în 1996, la Jocurile Olimpice de vară de la Atlanta. Succesul ei olimpic nu sa oprit aici. La Jocurile Olimpice de vară din 2012, Douglas a câștigat, de asemenea, aurul la evenimentul individual. Ea a făcut istorie cu această victorie, fiind prima femeie afro-americană (și femeie de culoare de orice naționalitate) care a câștigat acest eveniment și, de asemenea, doar a patra femeie americană care a câștigat acest lucru. În plus,

(Fotografia de Laurence Griffiths/Getty Images)

După Jocurile Olimpice de la Londra, Douglas a continuat să se antreneze din greu și să concureze în diferite competiții internaționale și naționale și să întors la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro ca membru al echipei de gimnastică feminină din SUA. La Jocurile Olimpice din 2016, ea a câștigat a treia medalie olimpică de aur la proba pe echipe, ca parte a „Final Five”, alături de Simone Biles, Laurie Hernandez, Madison Kocian și Aly Raisman.

Alte lucrări și proiecte:În afara concurenței, Douglas sa angajat în diverse alte activități și proiecte. Unul dintre aceste proiecte este o autobiografie, „Grace, Gold, and Glory: My Leap of Faith”, care a fost lansată în decembrie 2012 și a debutat pe locul 4 în lista de bestselleruri pentru tineri adulți din The New York Times. Ea a continuat cu a doua sa carte, „Raising the Bar”, în 2013. În 2012, a fost anunțat că va apărea într-o campanie publicitară pentru jocul video Nintendo, „New Super Mario Bros. 2”. În 2013, a apărut în emisiunea Disney XD „Kickin It”; Alte roluri de actorie pe care le-a avut includ în emisiunea „Undercover Boss” în 2018. În plus, filmul de televiziune „The Gabby Douglas Story” a fost difuzat pe 1 februarie 2014. Filmul a jucat pe Imani Hakim și îl prezintă pe Douglas făcând toată gimnastica. cascadorii.

Related Articles

Ultimele articole