Fumatul la adolescenti

Fumatul la adolescenti

Profesorii din 16 licee bucurestene se implica alaturi de echipa ďż˝HELP – Pentru o viata fara tutunďż˝ intr-o campanie de prevenire si combatere a fumatului in randul tinerilor elevi. Peste 10.000 de liceeni vor fi informati cu privire la pericolele consumului de tutun si vor primi ajutor sa reziste presiunii pe care o exerfumatul-la-adolescenti1cita in acest sens mediul lor social.
Caravana
HELP@SCHOOL organizata de campania de sanatate publica a Comisiei Europene „Help – Pentru o viata fara tutun” se va desfasura in perioada 28 Septembrie – 25 Octombrie 2009 in 16 licee din Bucuresti.

Cercetari facute de organizatii active in domeniul sanatatii au aratat ca tinerii sunt atrasi de tigari si de alte produse de tutun din curiozitate, dar si din dorinta de a urma exemple si comportamente din mediul lor cultural si social: moda, muzica, entertainment, arta.

Facand apel la cadrele didactice, caravana isi propune sa interactioneze cu tinerii liceeni intr-o maniera interactiva si non-conformista, pentru a-i constientiza asupra efectelor tutunului, pentru a le comunica existenta ajutorului pentru prevenirea si combaterea fumatului si pentru a promova practicarea sportului ca alternativa sanatoasa.

Mesaj
„Daca fumezi nu inseamna ca esti COOL! Tinerii trebuie ajutati sa vada adevarul din spatele acestei imagini fantastice a produselor de tutun si sa afle ca exista ajutor pentru prevenirea si combaterea fumatului”, declara Adriana Jipa, coordonatorul in Romania al campaniei „HELP – Pentru o viata fara tutun”. Ca alternativa la fumat vom promova practicarea sportului. In acest sens, in colaborare cu profesorii de educatie fizica din licee vom organiza o competitie sportiva „FUGI DE TUTUN”, la care vom acorda premii”, adauga Adriana Jipa.

Echipa HELP se va intalni la stand cu elevii si cu cadrele didactice, pentru a efectua masuratori de Monoxid de Carbon din aerul expirat, pentru a furniza informatii si trimiteri catre solutii de renuntare la fumat si pentru a oferi obiecte promotionale de interes pentru tineri.

Deasemenea, echipa HELP indeamna cadrele didactice sa se implice oferind argumente pentru a rezista presiunii colegilor si mediului, exemple personale, motivatii pentru evitarea fumatului, alternative sanatoase etc.. impartasindu-le tinerilor sub forma unor ponturi video ce vor fi filmate la stand si vor fi postate pe site-ul campaniei : www.help-eu.com.

Related Articles

8 COMENTARII

 1. Bună ziua,

  Ma numesc Andreea Florică şi sunt din Giurgiu.
  Aş dori, dacă se poate, ca această campanie sa se desfăşoare şi în liceul din care fac parte, deoarece în fiecare zi, puţinii elevi care nu fumăm, trebuie să suportăm fumul de pe coridoare şi se ştie că fumatul pasiv este mai periculos decât cel activ. Însă nu asta este marea problema, ci pericolele la care sunt expuşi fumătorii, pericole de care probabil nu sunt conştienţi, dorindu-şi să fie „la modă”, ceea ce mă îngrozeşte. Lucrul cel mai grav este faptul că profesorii doar spun că vor lua măsuri, dar când vine vorba de sancţiuni nimeni nu face nimic.
  Îmi puteţi comunica cerinţele pentru ca această caravană să ajungă măcar în liceul din care fac parte, dacă nu şi în celelalte 5 licee din Giurgiu?

  Mulţumesc anticipat.

 2. foarte bine faceti..in sfarsit cineva se implica contra prostiei acestea:TUTUNUL…daca fumezi nu esti mai mare,nu esti mai destept,mai important,esti cretin pentru ca dai cu piciorul la sanatatea ta!! lasa-i pe ceilalti,gandeste-te la tine!!!

 3. mai datzyva in mortii voastre…lasatine sa traim in lumea noastra shy gata nu va mai okupati d kent shy vogue…

 4. ba frate nu sunteti sanatosi pe bune!!nici macar nu stiti sa scrieti corect si fumati?!:))sa vedeti voi ce misto o sa fie cand o sa ajungeti la spital din cauza la fumat!!

 5. ce draqu aveti cu fumatori??/

  lasatine in pace sa ne veem de viata noastra…

  fiecare face ce vrea

 6. nu sunt de acord de campania asta in nici un caz…

  daka copii nu vor sa inteleaga de buna voie nu mai faceti atata drama..

  isi vor da ei seama intr-un final k gresesc…

 7. Daca veti citi cartea Allen Carr – In sfarsit nefumator veti vedea de ce campaniile cu imagini oribile pe pachetele de tigari, respectiv marirea pretului nu au nicio eficienta pentru un fumator.Cautati Allen Carr – In sfarsit nefumator in format pdf si audio.Veti uita de tigari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole