Focul in astrologie – semnificatia lui

Focul in astrologie – semnificatia lui

Persoanele din zodiile influentate de Foc sunt aprige, puternic instinctuale, impulsive si pline de entuziasm insa, cateodata, se intampla ca acestea sa parjoleasca totul in jurul lor
Focul este unul dintre cele patru elemfocul-in-astrologie-semnificatia-luiente care guverneaza Zodiacul European iar zodiile care se gasesc sub influenta sa sunt cele ale Berbecului, Leului si Sagetatorului. Spre deosebire de Pamant, Aer si Apa, Focul aduce acestor trei zodii pasiune, idealism si incredere in propriile forte.

Focul iubeste viata iar entuziasmul sau fata de aceasta nu cunoaste margini. De multe ori, dupa ce arde mocnit o perioada, acesta poate exploda in flacari stralucitoare, lucru care poate fi un spectacol deosebit de interesant pentru ceilalti. Nu prea se impaca cu indatoririle de zi cu zi sau cu monotonia si, de obicei, este tentat sa ocoleasca treburile repetitive insa, daca vrei sa ajungi undeva, focul te va impinge cu forta din spate.

De multe ori, Focul urca pe scara sociala in salturi mari. In acest fel, insa, el poate sari, fara sa vrea, si peste trepte importante. Nu-i place sa stea la coada si nerabdarea aceasta il poate costa din cand in cand, mai ales atunci cand implicarea lui in proces este preponderent emotionala.

Focul emana caldura si lumina iar cei care ii stau aproape pot beneficia din plin de aceste lucruri. El stie sa incinga atmosfera, atunci cand e cazul, prin atitudinea lui pro-activa dar si prin riscurile pe care si le asuma. De multe ori, aceste riscuri fac si rau Focului, pentru ca, datorita lor, ceilalti il pot cataloga ca nesabuit sau precipitat.

Focul se raspandeste rapid iar nativii altor zodii care il inconjoara pot lua de la el scanteia care ii va face mai determinati. Acestia, insa, trebuie sa aiba mare grija pentru ca Focul poata sa si arda uneori.

Influente

Foc – Pamant

Focul, daca se lasa coordonat de catre Pamant, isi va putea folosi impulsivitatea nativa pentru a atinge scopuri mai lumesti, de zi cu zi. In schimb, Pamantul, sub influenta Focului, va ajunge sa priveasca lumea intr-un mod sensibil, plin de entuziasm. Partea mai putin frumoasa a acestei relatii este ca, din cand in cand, Pamantul poate vedea Focul intr-o lumina mai putin buna, ca superficial si nerealist.

Foc – Foc

Cand Focul intalneste Foc, viata poate deveni o aventura continuua. Acolo unde exista sprijin mutual si respect, totul va merge bine. In schimb, acolo unde exista temperamente puternice si firi individualiste, relatia aceasta se poate transforma intr-o lupta acerba pentru dominatie. Fara o baza emotionala, combinatia Foc – Foc poate provoca numai durere, pana la combustie totala.

Foc – Aer

Focul si Aerul formeaza o echipa in care ratiunea primeaza. Aerul va incerca mereu sa tempereze entuziasmul Focului, calauzindu-l spre succes, in timp ce Focul va oferi Aerului motivatia de care acesta are nevoie pentru a-si pune in practica ideile stralucite. Daca Focul obliga Aerul la munca si actiune, atunci Aerul va da Focului coordonarea necesara pentru ca aceasta actiune sa nu fie in zadar.

Foc – Apa

O combinatie a celor doua elemente poate fi fericita atunci cand Focul ofera inspiratie Apei, canalizand-o pe un curs direct sau atunci cand Apa aduce in aceasta relatie o componenta emotionala. Daca, insa, relatia va fi prea intima, exista riscul ca Apa sa stinga Focul, sufocandu-l, sau pericolul ca Focul sa evapore Apa, atunci cand se apropie prea mult de aceasta.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole