Femeile mai pofticioase decat barbatii

Femeile mai pofticioase decat barbatii

Barbatii rezista mai bine decat femeile tentatiilor alimentare arata ultimele studii efectuate in domeniul nutritiei.femeile-mai-mancacioase

Un experiment derulat pe un grup de 23 de new-yorkezi a demonstrat ca barbatii isi controleaza mai bine foamea decat femeile. Acest fapt a fost pus in evidenta cu ajutorul imagisticii, concluzia fiind ca in cazul barbatilor exista mai putina activitate cerebrala in zona responsabila de poftele alimentare.

Iar cercetatorii americani sugereaza ca aceasta este explicatia incidentei scazute a obezitatii in randul barbatilor, comparativ cu cea a femeilor. In plus, chiar daca in anumite zone ca rata obezitatii este aceeasi in cazul ambelor sexe (cum este cazul in Marea Britanie), se pare ca femeile sufera cel mai adesea complicatii si cad victime ale obezitatii morbide (indicele masei corporale peste 40).

O posibila explicatie pentru pofta de nestavilit ce le copleseste pe femeile aflate in fata unei farfurii cu bunatati este estrogenul, hormon care colcaie in sangele femeilor si lipseste cu desavarsire din organismul barbatilor. Acesta favorizeaza acumularea de grasime sau inhiba pierderile in greutate, iar femeile actioneaza in consecinta. Adica nu rateaza nici o ocazie de a se infrupta din orice.

Articolul precedentSex in soapta sau deloc
Articolul următorAlimente pentru ten uscat

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole