Fata vrea dragoste , baiatul sex

Fata vrea dragoste , baiatul sex

Sau cel putin asa se crede. Cat e de adevarat?…
Daca te gandesti ca barbatii fac sex si fara sa fie indragostiti, numai pentru ca partenera lor arata bine sau arata… ca vrea, si iei in considerare cate dovezi de iubire cere o femeie inainte de a fi dispusa sa deschida picioarele, ai putea sa crezi ca afirmatia de mai sus are ceva temei. Dar ar merita sa lamurim aceasta neintelegere, o data pentru tfata-vrea-dragoste-baiatul-sexotdeauna. Si astept sa ma contraziceti, la comentarii, daca sunteti de alta parere!

Nu, nu este adevarat!

Sa fim seriosi, femeile doresc sex la fel de mult ca si barbatii. Diferenta este ca, datorita „croielii” pe care le-a oferit-o natura, femeile se pot abtine cu mai mult succes. O cantitate mai mica de testosteron (hormon specific barbatilor, dar care e prezent si in corpul femeilor, responsabil cu libidoul) face doar ca raspunsul erotic al femeilor sa fie mai lent. Sexualitatea feminina e mai putin… exploziva. Dar nu mai putin viguroasa. Chiar dimpotriva! O data „pornita” o femeie face sex mai mult, mai intens si cu mai multa placere decat un barbat. (Vezi si bancul: In a 7-a zi de la facerea lumii, Dumnezeu i-a anuntat pe Adam si Eva ca mai are doar doua cadouri sa le ofere, pe care trebuie sa le imparta intre ei. Primul, posibilitatea de a urina din picioare… Adam s-a repezit: „Eu, Domane, eu! O sa merg la vanatoare, o sa fiu mereu pe fuga, vreau eu!”. „Bine, a zis Dumnezeu, inseamna ca tie, draga mea, ti-a ramas posibilitatea de a avea orgasme multiple…” :-))

 Si la fel de adevarat este ca barbatii tanjesc dupa dragoste. Chiar si daca nu recunosc.
Asa ca problema cu aceasta afirmatie este ca face o generalizare regretabila, ca toate generalizarile. Si tot la fel, susutinuta de proba… majoritatii. Fiindca, da, statistic, sunt mai multi barbatii care fac sex fara dragoste, decat barbati care refuza o femeie pentru motivul ca… n-o iubesc. Si mai multe femeile care tin sus stindardul „daca nu te iubessc nu fac sex cu tine” decat cele care fac totusi, pentru placerea pura sau pentru diverse avantaje. Asa ca imparteala nu se face intre femei si barbati. Se face, de fapt, intre idealisti si pragmatici, fie ei barbati sau femei. Iar ca femeile sunt idealiste intr-un numar mai mare decat barbatii, este iarasi adevarat. Dar asta nu face decat sa sporeasca valoarea unui barbat care isi controleaza instinctele si adera la idealul iubirii fara compromisuri. Si face cu atat mai groteasca prestatia femeii care face sex in absenta iubirii.

 Cat despre dragoste… Aici putem discuta o multime. Indraznesc doar sa va semnalez un paradox: barbatii tin sa se mandreasca cu performantele lor sexuale, cand de fapt, adevarata lor calitate este sa iubeasca in mod sublim. In timp ce femeile nici macar nu pomenesc despre inzestrarile lor sexuale extraordinare, in timp ce le place sa se laude cu cat de mult iubesc. Paradoxul consta ca fiecare se lauda cu… ce n-are. Sau, ca sa nu fiu rea, cu ce are mai putin! Stiu ca am starnit acum un val de revolta. Poate chiar un tsunami. Dar dati-mi voie sa explic. Din iubirea unei femei, cat la suta este in realitate dorinta de a fi protejata? Nevoia de stabilitate? Garantia unui umar afectuos pe care sa se sprijine? Si cat ramane iubire pura, lipsita de atasament, de nevoia de control si posesiune, idependenta de actiunile sau atitudinile lui? Barbatii iubesc mai putin. Poate. Dar e la fel de probabil ca atunci cand CHIAR IUBESC sunt capabili de un altruism, generozitate si chiar sacrificiu care pune in umbra „iubirea” multor femei.

Cam asta ar fi teoria. In practica insa lucrurile se dovedesc a fi mult mai complicate…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole