Fara aparare?

Ce este hartuirea sexuala? Cum putem sa-i facem fata? Ne apara legea atunci cand cineva ne hartuieste? Afla raspunsurile acestor intrebari chiar de aici.
harassmentDaca faci parte din grupul femeilor care au fost lasa-te-n pace, te poti considera o norocoasa. In ultimul timp, din in ce mai multi barbati uita semnificatia cuvintelor: auto-control, bun-simt, pur si simplu normalitate. Ne trezim fluierate in plina zi, pipaite in autobuz si agasate de indivizi dubiosi in cluburi sau chiar la serviciu. Cuvantul “nu” a ramas fara putere si de multe ori suntem fericite ca am scapat doar cu o palma peste fund sau cu expresii care nu pot fi publicate intr-o revista. Ce e de facut in astfel de situatii? Inghiti in sec si rabzi, fierband de neputinta, sau iti arati zgomotos indignarea si speri sa nu se intample nimic grav?
Hartuirea in cifre
Un studiu realizat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate in colaborare cu IMAS arata ca una din noua persoane s-a confruntat cu o situatie de hartuire sexuala. 39% dintre persoanele hartuite se rezuma la a discuta cu agresorul, 24% nu actioneaza in niciun fel, iar 27% asteapta si spera ca lucrurile sa rezolve cu timpul.

Apara-te!
In urma unei experiente de hartuire femeia se simte vulnerabila si lipsita de aparare. Aceste stari sunt memorate in subconstientul ei si sunt reactivate cand ea se regaseste in contexte in care nu are control, in care se simte vulnerabila, chiar daca aceste contexte nu mai sunt periculoase. Ea poate retrai spaima din momentul hartuirii atunci cand se simte constransa sa faca o alegere pe care nu si-o doreste, de exemplu, daca nu poate sa refuze partenerul cand acesta ii propune o partida de sex. Cu alte cuvinte, a avut loc o conditionare: la orice stimul – situatie asemanatoare cu cea a hartuirii, fie si partial apare totdeauna o reactie. – frica, blocaj, ura. Aceasta conditionare trebuie desfacuta, pentru ca femeia sa poate sterge urmele neplacute ale hartuirii din viata ei.

Articolul precedentCum ii dai sah mat?
Articolul următorReplici de milioane

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole