Fanteziile sexuale ale noastre – Creierul are capacitatea de a crea excitatie sexuala fara nici un excitant extern

Fanteziile sexuale ale noastre – Creierul are capacitatea de a crea excitatie sexuala fara nici un excitant extern

Imaginatia este unul dintre cei mai puternici excitanti sexuali. Creierul are capacitatea de a crea excitatie sexuala fara nici un excitant extern. Fanteziile sexuale reprezinta un puternic excitant, absolut necesar putind avea intensitate diferita, de la gandul pasager la trairi intense cu o puternica tenta emotionala (Bancroft). Fanteziile sexuale sunt mai frecvente la tineri, manifestarea lor reducindu-se cu virsta, dar ramin mai accentuate la barbatii cu activitate sexuale intense. Ele sunt in general in concordanta cu genul si rolul sexual asumat de individ, putind totusi exista si exceptii(fantezii homosexuale la indivizi constant heterosexuali).

Fanteziile sexuale reflecta capacitatea creativa a imaginatiei persoanei si educatia primita de aceasta, ele prezentind diferente functie de sexul persoanei care le dezvolta.

Astfel femeile au fantezii cu caracter narcisist, pasiv, romantic, cu mare incarcatura afectiva, sunt mai bogate si mai vii. Unele femei se refugiaza in lumea propriilor fantezii sexuale ca raspuns la o relatie de cuplu deloc multumitoare.

Barbatii in schimb se proiecteaza in fanteziile lor in posturi eroice, cu tenta agresiva, ca subiect al unei actiuni cu continut sexual. Fanteziile lor sexuale pot avea nota de dominatie, viol al unei femei supuse, narcisism, si se refera deseori la persoane necunoscute, foarte atragatoare fizic sau la activitate sexuala in medii necunoscute.

Exista corelatii intre bogatia continutului fanteziilor sexuale si nivelul activitatii sexuale ,dar si intre personalitate si fanteziile sexuale. Uneori fanteziile sexuale au un continut inadmisibil din punct de vedere social si moral, determinind sentimente de vinovatie si reprimarea acestora.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole