Elvis

Care a fost valoarea netă a lui Elvis?

Elvis a fost un cântăreț, muzician și actor american care avea o netă de 20 de milioane de dolari la momentul morții sale în 1977 (din punct de vedere tehnic, avea să netă era de 5 milioane de dolari, înainte de a se ajusta pentru inflație). Este cel mai bine vândut artist solo din istorie. Recunoscut ca fiind responsabil pentru popularitatea muzicii Rock ‘n Roll, acest pionier muzical a depășit granițele, devenind o icoană culturală care a inaugurat o nouă eră. Așa este faima lui numele lui de familie este în mare măsură inutilă – numele „Elvis” sau „Regele” este de obicei suficient.

Pe lângă o carieră muzicală, Elvis a apărut în numeroase emisiuni de televiziune și filme. Imaginea și stilul său provocator erau foarte controversate la acea vreme, mai ales din cauza naturii lor sexuale. Deși „Regele Rock’n’roll-ului” ar putea părea relativ blând după standardele actuale, el a fost unul dintre motivele pentru a avea grijă de rock a fost denumit „Muzica Diavolului” în aceste zile de început.

Valoarea netă a lui Elvis când a murit

De-a lungul carierei sale, Elvis a vândut 600 de milioane de discuri și single-uri în întreaga lume. La apogeul său, a comandat până la 1 milion de dolari per spectacol. Douăzeci și unu dintre albumele sale au ajuns pe locul 1, iar 35 dintre single-urile sale au ajuns pe locul 1. A fost vaca de bani ai RCA timp de aproape două decenii.

La momentul morții sale, avea netă a lui Elvis era de 5 milioane de dolari . În timp ce 5 milioane de dolari nu sunt cu siguranță sparte de niciun fel de imaginație, sunt mult, mult, mult mai puțin decât a câștigat în ultimele trei decenii.

Unde s-au dus toți banii? În cazul lui Presley, a mers în patru locuri:

  • Imobiliare
  • Droguri
  • Umerașe pe
  • Divorț

Elvis a cheltuit echivalentul a câteva milioane de dolari pentru alegerea și întreținerea Graceland. A mai cheltuit milioane petrecând și în anturajul său. Pentru o detaliere a bogăției și averii lui Elvis, vă rugăm să citiți acest articol. De asemenea, trebuie să remarcați faptul că aveția sa va câștiga sute de milioane de dolari drept redevențe de licențiere în deceniile după moartea lui Elvis.

Tinereţe

Elvis sa născut în 1935 într-o familie extrem de unitate din Mississippi. Părinții săi nu erau bogați, iar prima lui casă a fost o casă cu două camere construite de tatăl său. A avut o legătură strânsă cu ambii părinți ai săi, care au încercat tot posibilul să creeze o viață fericită fiului lor. Gladys, mama lui, a ținută familia unită, în timp ce tatăl său, Vernon, făcea slujbe pentru a-și ajunge la capăt. Tatăl său a fost închis pentru că a modificat un cec de la angajatorul său când Elvis avea trei ani.

Un tânăr Elvis a întâlnit pentru prima dată muzica la biserică și pe străzile unde se cânta muzica jazz. Ca student, Elvis nu era altceva decât o medie – dar talentul său muzical a atras atenția profesorilor săi. Acestea fiind spuse, Elvis a fost timid să cânte în fața altora când era un băiat – chiar și după ce a primit o chitară ca cadou de ziua de naștere și a exersat cu ea.

După ce sa mutat în Tennessee în 1948, Presley, în vârstă de 13 ani, și-a continuat educația muzicală – în ciuda faptului că a picat cursul de muzică la școală. Deși sa antrenat cu câțiva chitariști desăvârșiți – mulți dintre care ar fi viitori pionieri ai genului Rockabilly, Elvis nu putea citi muzică și cânta în întregime după ureche.

(Fotografia de Keystone/Getty Images)

Sun Records și succesul timpuriu

După absolvirea liceului, Elvis și-a propus o carieră în muzică. A vizitat Sun Records, înregistrând două single-uri și făcând o impresie pe șeful casei de discuri, Sam Phillips. După ce a lucrat ca șofer de camion, Elvis a fost chemat înapoi în studio de Phillips, care căuta o modalitate de a comercializa muzica afro-americană unui public alb. În Presley, a văzut o modalitate de a face exact asta.

O sesiune lungă și grea de înregistrare a încheiat cu înregistrarea „That’s All Right”, care sa dovedit a fi primul mare hit al lui Presley. După ce a căutat în sus și în jos, Sam Phillips găsise „acel sunet” pe care îl căutase.

După ce l-au văzut cântând live pentru prima dată, aceiași fani au fost încântați de mișcarea lui Elvis pe scenă. Fetele țipau și țipau când Elvis începe să-și scuture picioarele – ceva care a fost cauzat inițial de frică de scenă.

După ce a apărut într-o serie de programe de televiziune, Elvis a început să fie pionier în genul care avea să devină Rockabilly. În mod ironic, acest sunet cu totul nou la făcut pe Elvis dificil de comercializat către un public mai larg, deoarece DJ-ii de la radio nu erau deseori siguri că vor face din el. Posturile country l-au evitat pentru că sună „prea negru”, în timp ce posturile de blues considerau că suna „ca un hillbilly”.

Contract de înregistrare cu RCA

În 1955, Elvis a semnat un contract cu RCA pentru o taxă de 40.000 de dolari. Până în 1956, Elvis și-a lansat albumul de debut, care conținea hituri precum „Blue Suede Shoes”. Deși acest hit era un cover al unui cântec al lui Carl Perkins, Elvis transformase single-ul Rockabilly în ceva nou – ceva mai asemănător cu un gen care mai târziu avea să fie cunoscut sub numele de Rock n’ Roll.

În acest moment al carierei sale, Elvis a atras critici, atenție și controverse pentru bufnițele sale de pe scenă. În ochii multor privilegii, mișcările sugestive ale șoldurilor muzicianului au reprezentat „un nou minim” pentru muzica mainstream, în timp ce personalități influente din lumea televiziunii îl considerau „nepotrivit pentru vizionarea în familie”.

(Fotografie de Michael Ochs Archives/Getty Images)

Pe de altă parte, tinerii din America s-au îndrăgostit absolut de Elvis, iar concertele sale au fost suficient de sălbatice să necesite prezența militarilor Gărzii Naționale. Până la sfârșitul anului 1956, Presley a încasat doar 22 de milioane de dolari în vânzări de mărfuri (fără a lua în considerare vânzările record). El a apărut și în primul său film în acest acestui an. În 1957, Elvis a continuat să lanseze un șir de single-uri care au ajuns pe primul loc în America.

Serviciu militar

După ce a fost recrutat, Elvis s-ar fi putut înrola în Serviciile Speciale, nu a ales în schimb să se aplice ca GI obișnuit pentru a-și arăta solidaritatea cu americanul obișnuit. Potrivit colegilor săi militari, el nu a încercat niciodată să primească un tratament special și-a propus să fie un soldat de încredere și onest.

În timpul serviciului militar, mama sa sa îmbolnăvit. I sa acordat permisiunea de o vizită pe patul ei de moarte și a fost foarte supărat când ea a murit de insuficiență cardiacă câteva zile mai târziu.

În ciuda temerilor că serviciul său militar i-ar derai cariera, conducerea lui Presley sa pregătit cu atenție pentru pauză de doi ani, lansând în mod constant un flux de single-uri nelansate în timp ce muzicianul era înrolat.

Hollywood și Declin

Elvis a devenit puternic implicat în filme după terminarea serviciului său militar – o decizie care sa dovedit dintr-o dată carierei sale. Apărând într-un șir de muzicaluri comice, Elvis a lansat în mare parte coloane sonore pentru aceste filme, în loc să-și pună cariera muzicală pe primul loc. Încet, dar sigur, iubitorii de muzică au încetat să-l ia în serios.

Întoarce-te

La sfârșitul anilor 60 și începutul anilor 70, cariera lui Presley a reapărut cu o serie de spectacole TV și turnee de succes. În această perioadă, jurnaliştii au început să se refere la Elvis drept „Regele”.

Moarte

După ce a folosit ani de zile diverse medicamente eliberate pe bază de rețetă, dependența lui a afectat serios sănătatea. După o serie de supradoze și sperieturi, Elvis a fost găsit fără răspuns pe podeaua unei băi în 1977 – marcând moartea unei icoane culturale.

Articolul precedentDanielle Staub
Articolul următorHeidi Klum

Related Articles

Ultimele articole