Eileen Gu

Care este valoarea netă a lui Eileen Gu ?

Eileen Gu este o schioare olimpică de origine americană, care concurează pentru China. În momentul în care scriu acest articol, Eileen Gu are o netă de 20 de milioane de dolari. Eileen și-a făcut debutul pe scena mondială la Jocurile Olimpice din 2022 de la Beijing, unde a câștigat o serie de medalii, inclusiv două medalii de aur, pentru China.

Îndrept- spre jocuri, Eileen a semnat acorduri de aprobare a zecilui de a se vedea toată lumea. Aceste oferte au făcut-o cea mai bine plătită sportivă la jocurile din 2022. Mai multe despre aceste oferte mai târziu în articol.

Tinerete si educatie

Eileen Gu sa născut pe 2 septembrie 2003 în San Francisco, California. Tatăl ei este american, mama ei este chinezo-americană. Mama ei, Yan Gu, a obținut diplome de licență și de master în inginerie chimică la Universitatea din Peking. În timpul școlii, a fost instructor de schi și a concurat în echipa de patinaj viteză. La douăzeci de ani, Yan Gu sa mutat în Statele Unite pentru a continua studii. La început sa înscris la Universitatea Auburn înainte de a se transfera la Universitatea Rockefeller. Ulterior, sa mutat în Bay Area pentru a obține un MBA la Universitatea Stanford.

În această perioadă, Yan a început să schieze frecvent în Lacul Tahoe. Când Eileen era mică, Yan o ducea pe părtii, astfel încât să aibă cu cine schia.

Tatăl lui Eileen nu a rămas în imagine. A fost crescută de mama și bunica ei, vorbind acasă engleză și mandarină.

Eileen a fost crescută în Bay Area. A absolvit University High School din San Francisco în 2022. A absolvit-o în doar trei ani. Apoi a fost acceptată ca membră a clasei de boboci din 2022 a Universității Stanford.

(Fotografie de MANAN VATSYAYANA/AFP prin Getty Images)

Cariera la schi

Eileen a concurat pentru China din 2019. Nu este clar dacă ea continuă să dețină cetățenia americană și a refuzat să răspundă la această întrebare în mai multe interviuri, ajungând chiar și până la a se referi la întrebarea „rasistă”. Cel mai mult va recunoaște este:

Nimeni nu poate nega că sunt american, nimeni nu poate nega că sunt chinez… Când sunt în SUA, sunt american, dar când sunt în China, sunt chinez.

La Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret din Lausanne din 2020, Eileen a luat acasă un argint la Slopestyle, un aur la Halfpipe și un aur la Big Air.

La Winter X Games din 2021 din Aspen, ea a câștigat un bronz la Big Air, un aur la Slopestyle și un aur la Superpipe.

La Campionatele Mondiale din 2021 de la Aspen, ea a câștigat un bronz la Big Air, un aur la Slopestyle și un aur la Halfpipe.

În mod ironic, unii fani din China au criticat povestea lui Eileen pentru că sunt foarte puțin de-a face cu viața obișnuită a Chinei. Succesul lui Eileen este mult mai mult rezultatul unei educații americane din clasa de mijloc, spre deosebire de succesul sistemului chinez.

olimpiade

Îndreptându-se spre Jocurile Olimpice din 2022 de la Beijing, Eileen a fost unul dintre cei mai comercializați și controversați sportivi. Mulți americani au fost supărați că ea concura pentru China și nu au vrut să răspundă la întrebarea despre cetățenia ei.

Eileen a ajuns să fie una dintre vedetele jocurilor. Ea a câștigat un Argint la Slopestyle, un Aur la Halfpipe și un Aur la Big Air.

Avize

Datorită succesului și frumuseții ei, nu este de mirare că Eileen Gu ar fi foarte solicitată ca model și susținător de produs. Ea are contract de avizare cu cel puțin 30 de deschidere și chineză.

Îndreptându-se spre jocurile din 2022, ea a semnat contract de aprobare în valoare de 30 de milioane de dolari cu mai mult de o duzină de dezvoltare. Fața ei era tencuită în jurul Chinei, împodobând pereții metrourilor, aeroporturilor și stațiilor de autobuz.

În momentul scrierii acestui articol, unele dintre cele mai importante oferte de aprobare ale lui Eileen includ:

 • Secretul Victoriei
 • Fendi
 • Gucci
 • Tiffany & Co
 • Louis Vuitton

Categoriile ofertelor ei de aprobare includ:

 • Îmbrăcăminte
 • Mașini
 • Ceasuri de lux
 • Produce cosmetice
 • Bancar
 • Asigurare
 • Lapte
 • Vopsea de casă

Divizarea veniturilor guvernului chinez

Timpul lui Eileen este norocos. Sportivii olimpici chinezi anteriori au fost evitați să aibă deloc acorduri de aprobare. Dacă aveau oferte, trebuiau să fie aprobate ȘI sportivii trebuiau să-și împartă veniturile cu guvernul. Nu este clar dacă Eileen împarte veniturile.

Articolul precedentJerry Weintraub
Articolul următorMeredith Vieira

Related Articles

Ultimele articole