e suficient sa faci mai mult sex

e suficient sa faci mai mult sex

Un studiu psihologic recent a aratat ca actul sexual reduce stresul si creste capacitatea de a face fata situatiilor stresante. De ce este asa ramane inca o problema deschisa, insa dovezile de natura empirica par destul de solide.

Stuart Brody, un psiholog de la Universitatea Paisley din Marea Britanie, a supus unui test care determina stresul 24 de femei si 22 de barbati. Testul implica vorbitul in public si efectuarea cu voce tare a unor operatii aritmetice. Pentru a determina stresul, Brody a masurat presiunea arteriala.

Participantilor la test li s-a cerut sa tina jurnale ale diverselor lor activitati sexuale: contact sexual, masturbare, sex fara contact sexual insa cu un partener, si respectiv nici o activitate sexuala.

Rezultatele au aratat ca cei mai putin stresati indivizi erau cei care avusesera numai contacte sexuale (fara sa aiba si alte tipuri de activitate sexuala). De asemenea, tensiunea le revenea la normal cel mai repede. Persoanele care nu avusesera activitati sexuale au fost cei mai stresati si, in cazul lor, dura cel mai mult pana sa revina la normal. Prin urmare, cu toate ca masturbarea e mai buna decat abstinenta, actul sexual este categoric cea mai relaxanta activitate.

Pentru a fi sigur ca reactia la stres era intr-adevar determinata de activitatile sexuale, Brody i-a testat pe subiecti si in privinta unor forme de probleme neurotice, anxietate, stresul la locul de munca si i-a intrebat cat de satisfacuti sunt in cadrul relatiilor. Conexiunea dintre sex si stres a ramas insa la fel de clara si dupa ce a tinut cont de acesti factori.

Brody spune ca „efectele nu pot fi atribuite pur si simplu satisfactiei de moment datorata orgasmului, ci, dimpotriva, sunt efecte care dureaza cel putin o saptamana”. De ce are insa sexul acest efect? Omul de stiinta speculeaza ca poate efectul de calmare se datoreaza producerii hormonului oxitocina.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole