Dragostea, iubirea, ura

Dragostea, iubirea, ura

Am fost invatati ca dragostea de sine este egoista sau mai bine spus un orgoliu egoist.Oare asa sa fie? Afirmam alta data ca cine nu se iubeste pe sine nu poate iubi nici pe altcineva si cred asta pentru ca inima ta e mai aproapedragostea-iubirea-ura decat toate celelalte persoane.Cine nu iubeste casa nu o va curata niciodata si nu va avea grija de gradina din jurul ei.Spre surpriza celor mai multi cand te iubesti pe tine insuti constati ca si ceilalti incep sa te iubeasca.
Cine nu se iubeste pe sine se uraste pentru ca viata nu poate fi neutra.Lipsa iubirii este egala cu ura.Iar cel ce uraste devine distructiv.Daca tu insuti nu te iubesti cine ar putea sa te iubeasca?
Iubirea de sine nu este un orgoliu egoist.Iubirea are puterea sa topeasca egoul.Ganditi-va la momentul in care a-ti iubit cu adevarat pe cineva.Unde era egoul?
Iubirea si egoul nu pot exista impreuna.Sunt ca intunericul si lumina ,cand lumina apare,intunericul a disparut automat.

Orgoliul egoist este sinonim cu narcisismul.Narcis s-a indragostit de sine privindu-si imaginea intr-un iaz.Dar oare s-a indragostit de sine sau doar de imaginea sa?
Cine se iubeste cu adevarat pe sine nu are nevoie sa isi vada reflexia pentru a se putea iubi.
Nu avem nevoie sa ne privim in oglinda ca sa stim ca existam.Narcisismul nu este iubire de sine,este doar iubirea imaginii,iar imaginea este doar o parte din noi.
Iubirea de sine inseamna sa iubesti ceea ce Dumnezeu a creat,nu doar imagina ci si sufletul tau.
Nu sa inventat inca o oglinda in care sa ne vedem sufletul.Dar sa avem grija cand iubim pe cel drag noua sa nu-i iubim doar imaginea ca aceasta este cel mai pur narcisism posibil.Devenim iazul in care se reflecta cel de alaturi.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole