Dragostea cu nabadai – o relatie perfecta trebuie sa aiba si cateva certuri

Dragostea cu nabadai – o relatie perfecta trebuie sa aiba si cateva certuri

Psihologii spun ca o relatie in care cei doi parteneri nu se cearta niciodata se transforma rapid intr-o simpla prietenie. Lumea asociaza certurile in cuplu cu pasiunea. Farfurii sparte, usi trantite de pereti, tipete, amenintari… si totul se termina cu o partida fierbinte de sex.

Motivul pentru care niste certuri ocazionale condimenteaza o relatie este simplu: intr-un cuplu de cursa lunga, intervine, cu timpul, delasarea, datorata unei prea mari sigurante pe sentimentele partenerului. O cearta trezeste in membrii cuplului teama de a nu pierde persoana iubita si aceasta teama sporeste intensitatea sentimentelor pentru o perioada. In plus, un conflict poate fi benefic pentru ca elibereaza niste tensiuni acumulate in timp. Dar e vorba , repet, de certurile ocazionale prin care trec toate cuplurile. „Dragostea cu nabadai” este cu totul altceva.

Probabil ca fiecare dintre noi stie cel putin un cuplu in aceasta situatie. Si cand eram mici, intotdeauna exista in bloc o familie reputata pentru acest stil de viata, nu-i asa? Scandaluri la 3 noaptea, nevasta cu ochiul invinetit care bate la usa vecinilor implorandu-i sa cheme politia, „te omor cu mana mea, fa!”, „divortez, vai de viata mea care n-am avut noroc!”… si a doua zi ii vedeai iesind impreuna la brat, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ochiul invinetit era ascuns bine sub un strat de fard, divortul era deja scos din calcul, iar vecinii care chemasera politia se jurau ca nu se mai amesteca in vietile altora…. „dracu sa-i ia, azi se bat, maine se pupa!”

Noi, femei tinere, dragute si educate, asteptam cu zilele sa ne sune un tip, ne intrebam ce s-a intamplat cu romantismul si cand a devenit viata atat de banala. Deschidem televizorul la ora 5 si primim raspunsul: pasiunea s-a mutat la tara. Noi suntem in culmea fericirii daca primim o amarata de floare, iar cate o Maricica de 100 kg si fara dinti in gura starneste pasiuni fatale. Sotul, sau concubinul, de obicei jumatate cat ea, nespalat si beat-mort, isi arata dragostea calcand-o in picioare, alungand-o de acasa, sau injunghiind-o pe ici, pe colo. Iar ea, dupa spitalizare, se intoarce la el, pentru ca e fata desteapta si stie ca e preferabil sa mai incaseze cate-un pumn, decat sa duca o viata anosta.
Asta nu inseamna insa ca violenta in cuplu nu se intalneste si in medii unde nu te astepti. Sunt si oameni cu doua facultati care isi altoiesc partenerele de viata ca sa nu uite cine-i seful, sunt si tineri timizi si finuti care in intimitate isi dau arama pe fata.

Chiar daca o relatie mai furtunoasa poate fi incitanta, exista totusi niste limite. Pentru o majoritatea persoanelor, aceasta limita se traseaza la abuzul fizic. Da, in unele cazuri, tipetele si insultele pot fi o forma de preludiu, insa daca ele se finalizeaza cu batai… deja nu se mai poate vorbi de dragoste. Studiile despre violenta in cuplu arata ca sunt sanse foarte mari ca un barbat care si-a lovit o data partenera sa repete gestul.

Daca ti s-a intamplat asa ceva, trebuie sa ripostezi la timp, inainte sa devii una din acele doamne care isi ascunde vanataile sub fondul de ten. Discutiile nici nu mai au rost, paraseste-l pur si simplu! Nu te increde in rugaminti de iertare si promisiuni ca n-o sa se mai repete, pentru ca nu poti pune baza pe cuvantul unui barbat care nu-si poate controla nervii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole