Donald Bellisario

Care este valoarea netă a lui Donald Bellisario?

Donald Bellisario este un producător de televiziune american extrem de prolific, care are o netă de 500 de milioane de dolari. Donald Bellisario și-a câștigat creând emisiuni de televiziune emblematice care includ „Jag”, „Quantum Leap”, „Magnum, PI” și „NCIS”.

Tinereţe

Bellisario sa născut pe 8 august 1935 în Cokeburg, Pennsylvania. Tatăl său, Albert Jethro (AJ) Bellisario, era de origine italo-americană, iar mama sa, Dana (născută Lapcevic) Bellisario, era de origine sârbo-americană. Bellisario a servit în Corpul Marin al SUA timp de patru ani (1955-1959), ajungând la gradul de sergent înainte de a-și obține diploma de licență de la Penn State – sa specializare în jurnalism. Primul loc de muncă al lui Bellisario absolvire a fost ca copywriter pentru o agenție de publicitate. Doar trei ani mai târziu, Bellisario a fost numit director de creație al Agenției Bloom din Dallas, Texas. După aceasta, la începutul anilor 1970, Bellisario sa mutat din Pennsylvania la Hollywood pentru a-și îndeplini visul unui deveni scenarist.

Cariera de televiziune

Bellisario va continua să creeze câteva emisiuni TV de mare succes și profitabile, care i-au câștigat o avere – dintre care un număr imens au intrat în sindicare, ceea ce este ceva pe care fiecare emisiune TV aspiră să-l realizeze. Bellisario a început să lucreze sub producători de televiziune grele precum Glen A. Larson și Stephen J. Cannell. Lucrând sub mentori ca aceștia, Bellisario a adoptat mai multe tehnici de producție TV de succes. Bellisario a devenit un campion timpuriu al utilizării unui grup mic și selectat de actori în numeroase sale producții – o tehnică mai mult emulată de producătorii de televiziune și film de succes în prezent.

Bellisario a creat (sau a co-creat) seriale TV populare precum „Magnum, PI”, „Airwolf”, „Quantum Leap”, „JAG”, precum și „NCIS”. A fost, de asemenea, scriitor și producător la „Black Sheep Squadron”, ca să nu mai vorbim de seria de cult „Battlestar Galactica” în timpul difuzării sale originale. Bellisario a scris și regizat și lungmetrajul din 1988 „Last Rites”, cu Daphne Zuniga și Tom Berenger.

„Magnum, PI” a avut un succes extraordinar de opt sezoane. „Quantum Leap” a rulat doar patru sezoane, deși continuă să fie favoriți fanilor și extrem de influent pentru creatorii de televiziune în curs de dezvoltare. „JAG” a avut un succes de 10 sezoane, în timp ce „NCIS” a fost difuzat din 2003 și a fost autorizat pentru cel de-al 17-lea sezon în 2019. Toate aceste emisiuni enumerate mai sus sunt încă difuzate pe tot globul. și rămân în sindicare pentru chiar în această zi.

Bellisario, de înțeles, a fost cu o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame în 2004. Aceasta a fost de fapt specificată și prezentată în sezonul 9 din „JAG”, în timpul episodului „Calul Troian”.

După niște dispute urâte (și larg raportate) cu actorul „NCIS” Mark Harmon, Bellisario a decis că cel mai bine este să se retragă în 2007. Cu toate acestea, Bellisario și-a păstrat titlul de producător executiv, deși se crede că nu are nicio creație sau implicarea executivă în „NCIS”.

Ulterior, Bellisario va da în judecată CBS pentru crearea „NCIS: Los Angeles”, argumentând că contractul său negociat și convenit anterior cu rețeaua ia dat primele drepturi pentru orice spin-off „NCIS” sub orice formă, ca să nu mai vorbim. cota de profit din orice nou show care ar trebui să vină în viitor legat de „NCIS”. Procesul a dus la o soluționare înainte ca cazul să fie judecat în 2011 – acordul a fost pentru o sumă nedezvăluită.

Giulio Marcocchi/Getty Images

Premii/Filantropie

Bellisario a fost numit un absolvent distins de Penn State în 2001, care este cea mai mare onoare pe care universitatea o acordă unui absolvent al programului lor.

Bellisario a creat o bursă de corespondență de 1 milion de dolari pentru Colegiul de Comunicații din Penn State, afirmând: „Sper că această bursă va ușura, de asemenea, povara financiară a altor tineri care au apărat țara noastră pentru a-și atinge obiectivele academice. ”.

Bellisario a primit, de asemenea, un Premiu Vizionar la Balul Vizionar de Neurochirurgie UCLA pe 27 octombrie 2016.

Consiliul de administrație al Universității Penn State a votat pentru redenumirea Colegiului de Comunicații în Colegiul de Comunicații Donald P. Bellisario pe 21 aprilie 2017, recunoscând în continuare Bellisario ca unul dintre absolvenții lor de top. Aceasta a fost în semn de recunoaștere a unei dotări de 30 de milioane de dolari acordate de Bellisario. This donație rămâne una dintre cei mai mari din istoria bogată a Penn State.

Triviale

„Belisarius Productions” era numele companiei de producție a lui Bellisario – numită după legendarul general roman Belisarius. „Bellisario” se întâmplă să fie și o variantă în limba italiană.

Viata personala

Donald a fost căsătorie și a divorțat de mai multe ori și are mai mulți copii și copii vitregi. Fiica lui Troian Bellisario este o actriță care a devenit cunoscută pentru apariția în serialul „Pretty Little Liars”.

În 1998 sa căsătorie cu o femeie Vivienne Lee. Fiul lui Vivienne dintr-o căsătorie anterioară, Sean Murray, va continua să joace în emisiunea lui Donald „NCIS”.

Imobiliare

Donald a numit de multă vreme suburbia Santa Barbara din Montecito, California, acasă. În 2008, a plătit 4,2 milioane de dolari pentru o casă în Montecito. El a vândut casa în 2015 pentru 5,9 milioane de dolari. Interesant este că în 2020 a cumpărat o casă direct vizavi de fosta sa proprietate pentru 5,2 milioane de dolari.

În 2012, a plătit 9 milioane de dolari pentru un conac separat Montecito.

În 1985, a plătit 1,3 milioane de dolari sau o casă în Studio City, California. El a vândut această casă în ianuarie 2019 pentru 5,85 milioane de dolari.

Articolul precedentEvander Holyfield
Articolul următorBill Simmons

Related Articles

Ultimele articole