Dileme si raspunsuri

Sexul face si desface multe controverse. Iata cele mai disputate dileme din asternut.
Sexul oral este cancerigen

prima-iubirePremisa: un nou studiu despre cancer arata ca virusul uman papiloma (HPV), care se transmitei pe cale sexuala si cauzeaza cancerul cervical, poate produce cancer in zona gatului la cei care practica sexul oral. Cei infectati cu virusul HPV  au de 32 de ori mai multe sanse sa dezvolte o forma de cancer in zona orala comparativ cu cei la care virusul este absent. Concluzie: nu se poate exclude aceasta cale de transmitere a infectiei cu HPV intr-o alta zona decat la nivelul colului uterin. Sunt sigure localizarile faringiene ale altor boli cu transmitere sexuala ( de exemplu, sifilis).

Your number = BTS number
Premisa: conform unei cercetari de piata realizate de ABC News, raza de incidenta a BTS-urilor a crescut, pragul varstei celor care sufera din cauza lor scazand vertiginos chiar pana la 14-16 ani. Printre factorii de risc in contractarea bolilor transmisibile sexual, americanii mentionau numarul partenerilor si frecventa multipla a contactelor sexuale, consumul de substante nocive (inclusiv droguri), precum si contactele sexuale neprotejate cu persoane care, la randul lor, au facut sex fara prezervativ in ultimile trei luni. Concluzie: fii cu bagare de seama, caci da, intr-adevar, clinic vorbind, numarul partenerilor poate fi sinonim cu cel al bolilor contractate sexual. Cu alte cuvinte, fiecare partener sexual poate fi purtatorul unei BTS.

Pilula dauneaza grav ovarelor
Premisa: prima pilula contraceptiva a fost aprobata de Directia Publica pentru Alimentatie si Medicamente a Statelor Unite ale Americii in 1960. Continea doar estrogen artificial si practic “pacalea” organismul femei ca aceasta este insarcinata, impiedicand astfel ovulatia. Pentru a spori eficacitatea pilulei, producatorii i-au adaugat apoi in compozitie progesteron sintetic. Combinatia a antrenat dupa sine si cateva efecte adverse : de la banala cresetere in greutate pana la cancer ovarian. Concluzie: niciun studiu medical nu a raportat concludenta vreunui verdict in ce priveste relatia “pilula contraceptiva- cancer ovarian”.

Articolul precedentIubirea – un fapt
Articolul următorTraieste clipa!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole