Dieta – sanatate – fitness – Dietele provoaca pierderea memoriei si a vederii

Dieta – sanatate – fitness – Dietele provoaca pierderea memoriei si a vederii

Nebunia dietei agresive a cuprins Marea Britanie, regim conform caruia poti sa slabesti foarte mult, daca mananci numai 500 de calorii pe zi.

Aceasta solutie extrema este criticata de specialisti, care considera ca dieta poate duce la pierderea memoriei, atac de cord si chiar la decesul pacientei, informeaza Daily Mail.

Sarah Barker, in varsta de 38 de ani, cantarea 140 de kilograme cand s-a apucat sa tina cura infernala. Britanica a incercat si alte diete inainte, dar nici una nu a dat rezultat.

Femeia a vrut sa slabeasca de dragul fiicei sale. Desi cunostea riscurile acestui regim, Sarah s-a apucat sa tina cura de slabire, pe care o urmeaza alte 15.000 de femei britanice, pentru a-si indeplini visul.

Femeia a inlocuit toate produsele alimentare pe care le consuma cu shake-uri dietetice, care nu depaseau 500 de calorii pe zi. In opt luni, femeia a slabit 70 de kilograme, fiind uimita de noua infatisare.

Noul look a fost apreciat de toata lumea din jurul ei, in special de sotul femeii. „Am acum mai multa energie, practic m-am reinventat si cred ca a meritat sa cheltuiesc 66 de lire pe saptamana, pentru aceasta transformare”, a declarat Sarah.

Totusi, femeia a simtit pe pielea ei efectele negative ale regimului extrem. Aceasta a constatat ca a suferit pierderi de memorie, slabirea vederii si dureri musculare. „Inainte sa incep regimul nu am avut nici o problema de sanatate. Acum, uneori, nu pot sa ma uit la fiicele mele cum se joaca, din cauza problemelor de vedere pe care le am”, a declarat britanica.

„YetLighterLife”, firma care promoveaza dieta, a avut o cifra de afaceri de 21 de milioane de lire sterline in 2007. Reprezentantii companiei insista sa afirme ca dieta este cat se poate de sigura si nu prezinta efecte secundare nedorite.

In urma cu doi ani, Matilda Callagha, o tanara de 25 de ani, care a apelat la aceasta cura, a murit in urma unui infarct, dupa 6 luni de regim. Multe britanice care au tinut regimul „miraculos” au acuzat mai multe probleme de sanatate.

Anorexie, pierderea partiala a vederii si memoriei sau durerile musculare sunt doar cateva dintre suferintele pe care trebuie sa le indure femeile care au apelat la aceasta metoda de slabire.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole